כלב שסובל מגזים

כלב שסובל מגזים

שלום,

הכלב שלי בן 12, בריא בדרך כלל
, ולאחרונה שמתי לב שהוא סובל מעט מגזים, שמתי לב לזה כשהוא ישן - יכול להיות שזה קורה גם במועדים אחרים. למיטב ידיעתי הוא לא אוכל "מחוץ לארוחות" הרגילות שלו, אבל בגדול הוא רוב שעות היום נמצא בחוץ (בחצר מגודרת) ויכול להיות שצד משהו או שאכל פירות שנפלו (יש עצי פרי בחצר שלו). האם זה טבעי? יש משהו שאפשר לעשות כדי להקל עליו?

בנוסף, הפחיד אותי קצת שהוא עשה תנועות מוזרות בזמן שישן, הזיז את הרגליים האחוריות בצורה מהירה כאילו הוא בועט במישהו (לא יודעת איך לתאר את זה טוב יותר) והנשימות שלו היו קולניות יותר. אוסיף שאלה מטופשת - האם כלבים חולמים חלומות? כי מהצד זה נראה כמו אפשרות (וזו אפשרות פחות מפחידה מאחרות).

גזים

אם הוא אוכל פירות, אכן יתכן שזה גורם לחוסר איזון מסויים ולכן לגזים. לרוב כאשר יש גזים אני ממליץ לבעלים להחליף אוכל, לא בטוח שזה ישנה אם הפירות עושים את זה. בינתיים - עקבו אחריו. מאחר שזה בחוץ אני מניח שזה מפריע לכם פחות מאשר אם הוא היה בבית.
אכן התנועות שאת מתארת בשינה נשמעות כמו חלומות. אין מה לדאוג, זה נורמלי. מעניין רק על מה הם חולמים...

תודה רבה על המענה המהיר

הכלב רוב שעות היום בחוץ, אבל בלילה הוא ישן בבית ושוהה לפעמים במהלך היום בבית בהתאם למזג האוויר/הרצון שלו לפעמים. מפריע לי שהוא סובל מגזים לא רק בגלל הריח, אלא קודם כל בגלל חשש שזה מעיד על בעיה עמוקה יותר.

אני לא סגורה שהוא אוכל פירות, זו רק השערה, ננסה להחליף את האוכל.

למעלה