כלב שמציק לאורחים...

שני חדש

New member
כלב שמציק לאורחים...

יש לי כלב מעורב, בערך בן 3, מתוק ומקסים, חברותי ..
הבעיה היא שברגע שמגיע אורח הביתה, (זה מתחיל כשנשמע הצלצול בפעמון) הוא משתגע לגמרי מרוב אושר...
לחלק מהאורחים אין בעיה עם זה, אבל יש כאלה שזה מטריד ומציק להם שהכלב לא מניח להם לרגע מהשניה שהם נכנסים בדלת.
הוא פשוט הולך אחריהם, "נדבק", מריח כל סנטימטר בגוף שלהם, ובגדול - דורש יחס בכוח!
ניסיתי לקרוא לו הצידה ולתת חטיפים במהלך הכניסה אבל זה רק "משהה" את ההתקרצצות...ברגע שנגמרים החטיפים, הוא חוזר לאורח, ובכלל, לפעמים החטיפים לא מספקים והאורח יותר מגניב אותו.

מה עוד אפשר לעשות כדי ללמד אותו להתנהג יפה ומכובד שמגיעים אורחים ?

KallaGLP

New member
אתה כבר בטח מכיר את האורחים ויודע מי בסדר עם זה ומי לא.

הדבר הראשון שכדאי לעשות הוא לסגור את הכלב בחדר אחר כשמגיעים האורחים מהסוג השני. אם בא אורח חדש - להניח שכדאי להפריד בינו לבין הכלב עד שמבררים את היחס שלו לעניין. כדאי בזמנים כאלה לתת לכלב משהו כייפי שיעסיק אותו, כמו עצם או קונג, כדי שלא יהיה לו עצוב ומשעמם לבד בחדר.
זה כמובן רק פתרון לטווח הקצר. אבל זה מצב לא נעים שבהחלט רצוי למצוא לו פתרון לטווח ארוך כדי שלא יהיה צורך לסגור את הכלב בחדר. אני לא מאלפת, אבל יש כאן כמה מאלפים שכותבים, ואולי למישהו מהם תהיה עצה מקצועית יותר.
האם הכלב עבר איזשהו אילוף? כדאי לשקול עבודה עם מאלף מקצועי על העניין הזה.

כלב מציק

הי, האם הכלב שלך יודע פקודות משמעת ? האם יש לו מקום מוגדר משלו בבית? מיטה / כלוב אילוף?
בעיקרון כלבים זה חיה שחיה על גמול , כלומר אם התנהגות מסויימת הביאה להם גמול כלשהו והם השיגו את מה שהם רצו ההתנהגות הזו תחוזק ותחזור על עצמה יותר ויותר.
אני יכול להמליץ על כמה דברים:
1. ראשית לגבי הפעמון , 2 דברים שאפשר לעשות
-אני ממליץ לעשות הביטואציה לפעמון של הדלת , כלומר לצלצל בפעמון המון המון פעמים (בהפרשי זמן קצרים) מבלי שיכנס אורח בכלל , כלומר לטשטש את הסימן המקדים שמעורר את ההתרגשות , עד עכשיו הכלב רגיל שלאחר צלצול הפעמון מגיע אורח (דבר שמרגש אותו מאוד לפי התיאורים) לכן צריך לעשות הפרדה , ולגרום לפעמון להיות סתם צליל שלא מבשר על בואו של אורח, כמו כן אפשר לבקש במקביל מהאורחים לא לצלצל בפעמון , ולהתקשר טלפונית או משהו כזה.
- במקביל , חשוב לחזק ולתגמל את הכלב על התנהגות רגועה בהישמע הפעמון (אבל לא להלהיב אותו יותר מידי) כלומר אם הפעמון צלצל והכלב לא הגיב לתגמל אותו או ביחס או בחטיף , להקפיד על זה , ולחזק התנהגות רגועה בהישמע הפעמון, אם אין התנהגות רגועה אבל כן אתה רואה ירידה בהתרגשות גם זאת ניתן לחזק.
2. ממליץ באם אתה יודע מראש על אורח שצפוי להגיע , להוציא את הכלב לטיול לפני כן ולעייף אותו קצת , אפשר בטיול ארוך , או במשחק משותף , תרגול פקודות משמעת מאוד יכול לעייף את הכלב, ככל שיהיה יותר עייף סביר שיציב פחות.
3. בכניסת האורח בבית , להשאיר על הכלב רצועה קצרה , וכשהאורח נכנס להנחות אותו לא להתייחס לכלב בכלל !!! (בכלל אומר אפילו לא להסתכל עליו) בהתחלה הוא ינסה את כל הדרכים אשר הוא מכיר כדי להוציא יחס , קפיצות , נביחות ליקוקים ועוד ופה אתה נכנס לתמונה , חשוב מאוד לא לתת להתרגשות לעבור את הגבול במקביל לזה שהאורח נכנס הבייתה ולא מתייחס לכלב כלל אתה שם כדי לרסן אותו ואת ההתרגשות שלו , כלומר אם משתולל לתת משיכה קלה ברצועה ולתת לו אלטרנטיבה - כמו ללכת למקום , או לשבת וברגע שמקשיב לתת לו יחס (לשים לב שהיחס שמקבל יהיה מתון ורגוע ולא להתחיל להלהיב אותו, לתגובות שלנו ושל הסובבים אותנו , יש חשיבות רבה ).
4. לעבוד איתו במקביל על הפקודה למקום ושילמד לשבת ולרבוץ שם מבלי לצאת עד לאישור.

מקווה שעזרתי
אם יש לך שאלות אני פה לעזור :)
בנוסף אם אתה רואה שזה לא משתפר או עובד אולי שווה לשקול שיעור אילוף שינחו אותכם איך לעבוד - אם מדובר בהתנהגות ספציפית בעייתית יכול להיות שבשיעור אחד תוכל לקבל את הכלים איך להתמודד עם זה בצורה הטובה ביותר

שימי כהן - מבט הכלב
מנהל בית הספר לאילוף ופתרון בעיות התנהגות
מאלף ומומחה להתנהגות כלבים

מייל: [email protected]
אתר: http://mabatakelev.com/
פייסבוק: https://www.facebook.com/mabatakelev.School/

למעלה