כלב שואב רובוטי

LaVampire

New member
כלב שואב רובוטי

ערב טוב לכם,
הלברדור שלי (בן כ-6-7, לא ידוע) הוא בהמה.
אוכל כל דבר שלא מחובר לקרקע, ולפעמים גם זה לא מפריע לו.
כשרק אימצתי, לפני כחצי שנה, עוד היה ביישן ואכל רק צמחים, שזה בסדר.
עם הזמן, נהיה חצוף ויהיר והוא אוכל פשוט ה-כ-ל. שקיות פלסטיק ואלומיניום, עצמות שחתולים פיזרו מהזבל, מסטיקים מעופשים שדבוקים למדרכה, כתמים לא ידועים של... משהו.
ניסיתי לטייל איתו עם מחסום. את מחסום הבד הוא קרע תוך ימים בודדים ע"י שפשוף החוטם במדרכה. את מחסום הפלסטיק שבר באותה דרך. צעקות ומשיכות לא מזיזות לו.
לפחות פעם בחודש חוטף מתקפת הקאות, שלשולים וכאבי בטן בגלל משהו שאכל. מעבר לעובדה שלא נעים לחזור מהעבודה ולהתעסק בקקי (תרתי משמע) שנוזל בכל הבית, כואב לי הלב לשמוע את הבכי שלו בלילה כשכואב לו.
לפעמים הוא מקיא ופולט את זה, רוב הפעמים - לא.
הערב הוא הגזים לגמרי. טרף פגר של ציפור. נסיונות להוציא לו את זה מהפה עלו לי בנשיכה (לא התכוון, לא כועסת על זה. ליטרלי דחפתי לו את היד ללוע).
אני מפחדת שהזוועה הזו עלולה להביא לו מחלות (הוא מחוסן ומתולע כמובן, אבל בכל זאת).
אני על סף יאוש. הטיולים איתו שאמורים להיות כייפים ונעימים ושיקומיים, הפכו לסיוט, מעמסה, טרחה, נטל.
יש למישהו עצה? ניסיתי גם קליקר. כלום. כלום לא עוזר.
אני אוהבת את הטמבל הזה אהבת נפש. הוא כלב מדהים. אבל לא מסוגלת יותר.
תנו לנו קצת תקווה :(

למדי אותו ללכת עם כדור טניס או מקל בפה

בהתחלה הוא יעזוב את המקל אחרי מטר בשביל לאכול דברים מהרצפה, תחזירי לו את המקל ושבחי אותו, התמידי עם ההחזרה של המקל לפה שוב ושוב עד שהוא ילמד שהוא סוחב את המקל ... זה עובד לי עם הלברדורית שלי...
עוד אפשרות זה ללכת עם חטיפים ביד, תראי לו ביציאה מהבית שיש לך חטיפים (אפילו גרגרים מהאוכל שלו, או נקנקיה חתוכה וכ"ו), הוא יהיה מרוכז כל הטיול בחטיפים שיש לך ביד, ויעשה הכל בשביל לקבל אותם, כולל לא לאכול שטויות מהרצפה.

שירן ל11

New member
העצות של תמי מצויינות

כל פעם שהוא מנסה להרים משהו בטיול, תציעי לו חטיף במקום. אגב, זאת התנהגות שאופיינית ללברדורים, הם ממש טוחן אשפה :)
אם זה לא עובד, הייתי קובעת פגישה אחת עם מאלף שיראה איך כדאי להתנהל בטיול.

Ani15

New member
האם הוא קשור בטיול?

אם כן, חגרי אותו באיזי וולק ופשוט תמשכי כל פעם שהוא מתקרב למשהו אכיל. זה לא חינוך, אבל זה יקטין.
אם לא, תתחילי לחגור. זה החוק וזה גם יגן על חייו וישפר את חייך. לריצות ומשחקים יש גינות כלבים.
בנוסף אפשר ללמד אותו את הפקודה "תעזוב" כדי להוציא דברים מהפה. מתחילים במשחק (כדור למשל). זה קשה אבל אפשרי, ושוב - זה לא ימנע לגמרי אבל יקטין.

קרמיט524

New member
אני לא ממש יכולה לעזור, אבל

מצרפת וידאו קורע מצחוק. לפחות שתזכרי שאת לא לבד!

https://www.youtube.com/watch?v=oa0edCv2o04

למעלה