כלב נובח ללא הפסקה

zako14

New member
כלב נובח ללא הפסקה

יש לי זוג כלבי ג'ק ראסל קטנים. כאשר משאירים אותם לבד, הזכר נובח בלי סיבה בלי הפסקה. מה אפשר לעשות? השכנים שלנו כבר משתגעים וזה מתחיל ליצור לנו בעיות.

C H 4

New member
אפשר לנסות להשאיר לו רדיו דולק

לפעמים הרעש של הדיבורים מרגיע אותם. הרבה לפני שפונים לאמצעים קיצוניים (שממילא אסור להפעיל בלי הדרכה מקצועית) כדאי להתיעץ עם מאלף.

ella100

New member
נכון,זו שאלה ליואב-נקוה שחזר לשיגרה

האם אפשר להסב את תשומת ליבו שזקוקים לעצתו?

נביחות

שלום לכולם. חזרתי לאחר תקופה ממושכת . לגבי שאלתך, חסרים המון פרטים ע"מ שאוכל להתחיל לאבחן את הפיתרון. לפני שנותנים פתרון צריך לאבחן את הבעיה, האם הוא נובח מפחד? שיעמום? גירויים חיצוניים? וכו'. בני כמה הכלבים וכמה זמן הם אצלכם? היכן הם נשארים כאשר הם לבד בבית? האם זה היה כך מההתחלה או שהתחיל בתקופה האחרונה? אנא אנו על שאלות אלו ואנסה לעזור ככל יכולתי. שיהיה ערב טוב. יואב

zako14

New member
תשובות

לדעתי הוא נובח או משעמום או מחרדת נטישה. הנקבה בת 5 והזכר בן 4. הם אצל אשתי משהיו גורים, ועברו איתה הרבה בעולם. הם איתי שנתיים. כאשר הם לבד בבית הם נשארים בחוץ, עם מלונה, צל, מים ודשא, אבל רק בגלל שהם יעשו בלאגן בבית (צרכים, יכרסמו דברים). גם בשביל זה אני אשמח לאלפם. זה ככה מאז ומתמיד. בכל הדירות שהם עברו (הם עברו בארץ 3 דירות, בחו"ל 2 אבל שם לא התלוננו), השכנים התלוננו.

נביחות 2

ראה, יכול להיות שעצם זה שהכלבים נמצאים בחוץ בזמן שאתה לא בבית גורם לו לנבוח מכיוון שהוא מגיב לגירויים שנמצאים בסביבתו , כ"כ יכול להיות שהנביחות בהחלט קשורות לחרדה מסויימת שהכלב נמצא בה (זכרים נוטים לחרדות נטישה יותר מנקבות) ובכדי לפתור זאת הייתי ממליץ לך להזמין איש מקצוע אלייך הביתה (עדיפות לתאום מראש יחד איתך ולהגיע בשקט כאשר הכלבים בחוץ ואז אפשר לראות את הבעיה האמיתית) ע"מ שיאבחן את הנושא וידע לתת פתרון. הדבר שאני הייתי ממליץ לך (וכמובן שדבר כזה דורש הדרכה) הינו להכניס את הכלבים הביתה בצורה מושכלת כך שלא יעשו נזקים ומצד שני רמת החרדה (אם זה האיבחון) תרד. אשמח לעזור אם תרצה , תוכל לפנות אלי במייל או לתאם עם איש מקצוע אחר. בהצלחה יואב גורן

למעלה