כלב מתגרד

paco05

New member
כלב מתגרד

הי הכלב שלי לא מפסיק להתגרד לאחרונה וזה ממש מציק לו.. אז לפני כשבועיים שמתי לו אמפולה של פרונטליין לראשונה מאז החורף ומשזה לא ממש עזר אתמול חפפתי אותו עם שמפו נגד קרציות ופרעושים (נראה לי קוראים לו קרדינל ,עם פקק מוזהב..) אך הוא עדיין ממשיך להתגרד היום (בעיקר בבטן וליד האוזניים). היום הברשתי אותו וליד הרגל יצא איזה חרק קטן שלא הספקתי לראות מה וגם לא הצלחתי לשלוף כי הוא חזר פנימה מיד. מה ניתן לעשות הלאה? אם אני מבין נכון האמפולות תקפות גם אחרי רחצה, נכון ? מה לגבי השמפו, היום יש זמן מינימלי בין חפיפות שמומלץ? אודה לתשובה חן

for no one

New member
אני הייתי משתמשת בפרונטליין פלוס

או באדוונטיקס. פרונטליין הרגיל כבר לא ממש עושה את העבודה. השמפואים למיניהם בד"כ פחות יעילים. אם הכלב לא מפסיק להתגרד כדאי שוטרינר יראה אותו - ייתכן שזו אלרגיה לפרעושים או לסוג מזון מסויים. בכל מקרה מומלץ לטפל גם בבית - סנו K2000 מחסל פרעושים בבית (מרססים רק בבית, לא על בע"ח!). אם יש נגיעות גבוהה בבית כדאי להזמין מדביר מקצועי, שעובד עם חומרים ידידותיים לבע"ח. אם יש לכם גינה מומלץ לטפל גם בגינה כמובן

לפני הכל

לגשת ראשית לוטרינר,סביר להניח שאם הכלב מתגרד באובססיביות,באזור הבטן והמפשעה,הוא סובל מאלרגיה לפרעושים.יש לטפל בשני מישורים,הראשון אנטביוטי וזאת על מנת לעצור את הזיהום המישני שנוצר עקב הגירוד והשני סטרואידי במינון נמוך וזאת על מנת לעצור את הגרד.כל חומר לאחר מכן כנגד פרעושים,יבורך אך קודם לוטרינר.

ella100

New member
איזה חרק חזר פנימה ?היכן זה פנימה?

קרציות קטנות,חומות,אוהבות להתחבא בין אצבעות רגלי הכלב. לבדוק עם כפפה חד פעמית או שקית ניילון על היד,ולשלוף בזהירות ,אם יש,ולהעיף ישר לשרותים. לגבי הגרודים-וט' צריך לאבחן מה סיבת הגרוד. חשוב לטפל בגרוד עצמו בטיפול מקומי חיצוני,להפסקת העקצוץ ובגרוי,אדמומיות או פצע שנוצר. הפסקת הגרוד עצמו מפסיקה את כדור השלג של הוחמרת בעית עור- שמתחילה מדבר אחד ומסתבכת עם טרמפיסטים כמו חיידקים וטפילים בעור מגורה וכואב או פצע. וכמובן שנמתין להסבר ממוקד של מנהל הפורום.

paco05

New member
פנימה אל תוך השערות.

האם יכול להיות שהוא אלרגי לפרונטליין?? זו הפעם הראשונה שאני משתמש בפרונטליין, בעבר הייתי שם לו אדוונטג'

ella100

New member
בין הסיבות הנפוצות,אבל לא רק

אחת הסיבות הנפוצות הנה אלרגיה לפרעושים והכוונה לאלרגיה לחומר אותו מפריש הפרעוש בזמן העקחצה המעצבנת. כמובן ,יתכן שהסיבה פרעושים ופרונטליין או כל אחד לחוד או רק אחד מהם. אבל קודם כל תבקרו אצל הוט',שיראה ויתאים טיפול. לא לשכוח לדרוש גם טיפול חיצוני והתיחסות למקומות המגרדים ומגורים. תעדכנו?

אני מסכים עם רואה עיזים

צריך להגיע לוטרינר. יכול להיות שזה קשור לפרעושים, ויכול להיות שלא, אבל קודם כל צריך לעצור את הגרוד, ואת זה אפשר לעשות רק אחרי בדיקה וטיפול מתאים של וטרינר. בהצלחה

paco05

New member
היום הצלחתי ללכוד אחד מהם

ומכיוון שאני לא מומחה לחרקים (כי למזלי פאקו "נקי" בדר"כ) שמתי אותו בקופסא שקופה קטנה והלכנו לוטרינרית. בקיצור מסתבר שאלו פרעושים , למרות האמפולה של פרונטליין והשמפו "המיוחד" נגד פרעושים וקרציות ..... היא אמרה שכנראה הפרונטליין לא משפיע עליו.... עשיתי טעות שלא קניתי לו תאדוונטג' שתמיד קנינו (המוכר בחנות שיכנע אותי שפרונטליין יעיל יותר), סוס מנצח לא מחליפים.... הקיצר קניתי לו אדוונטג' ושמתי לו (היא אמרה שאין בעיה לשים לו את זה שבוע אחרי הפרונטליין), והמליצה לי להזמין מדביר כי אולי יש גם כמה בבית... (מה שמסביר כל מני עקיצות שיש לי לאחרונה). נקווה שזה יפתור ת'בעיה. אני מתכוון לדבר עם החנות שקניתי תפרונטליין וגם עם היבואן, שנהיה בריאים

למעלה