כלב מתגרד

ophers

New member
כלב מתגרד

אימצנו כלב בן כשנתיים לפני כחודשיים.

יש לו התנהגות מוזרה (בין יתר הדברים) של התגרדות בגב (מעל הזנב) כנגד הקיר המיטה הספה אנשים ומה לא.
שמנו לב שזה קורה בעיקר לפני שיוצאים לטיול או שהוא מתרגש מסיבה אחרת.

האם זה התנהגותי בלבד?

הוטרינר אמר שאין שום דבר בעור.

איך מפסיקים את זה?

nathaliesh

New member
מדובר בהתגרדות או בהתחככות?

יכול להיות שמדובר בדרך של הכלב לנתב אנרגיה ואתם צריכים ללמד אותו להשאר רגוע במצבים מסוימים, כלומר הוא לא מצליח להכיל את ההתרגשות ולכן מבצע פעולה פיזית-ההתחככות- ש"מטלטלת" אותה ממנו ומוציאה אותה החוצה כביכול.

אם מדובר בהתגרדות (עם הרגל) זה סיפור אחר.

ophers

New member
חיכוך הגב כנגד משהו (ספה.מיטה.אנשים.קיר וכו')

nathaliesh

New member
כמה עצות פרקטיות+עוד כמה שאלות

מתי הוא מבצע את ההתחככות הזאת? האם אתה יכול למקד את המצבים? (שאלתי גם קודם אבל לא ענית)

איך אתם מגיבים כשהוא פועל כך?

האם בדקתם עם הוטרינר (בדקתם=שאלתם במפורש ונענתם) לגבי- א' בלוטות אנאליות ב' פרעושים ג' פצעים והוטספוטס באיזור שהוא מתחכך עליו?

ophers

New member
כן נשמע אולי כמו פריקה של אנרגיה

אנחנו מנסיעם לדחוף אותו שיפסיק או שאומרים לו להפסיק
או שהולכים למקום אחר ומשכים את תשומת ליבו ואז הוא בא ומפסיק

nathaliesh

New member
לדעתי אתם מבצעים טעות

לדחוף אותו לא עוזר מעבר לכך שזה מסב את תשומת לבו, אתם צריכים ללמד אותו להרגע בסיטואציות כאלה.

לחילופין אתם צריכים ללמד אותו דרכים פרודוקטיביות לפרוק אנרגיה. למשל כשהוא מתחיל עם זה לתת לו עצם שילעס ויפרוק עליה אנרגיות.

משיכת תשומת הלב מייצרת לו תגמול להמשיך כי זה בעצם מה שהוא רוצה שתתייחסו.

אם הייתם מתייחסים רק כשהוא רגוע - למשל לא מתייחסים אליו בכניסה לבית כשהוא מתרגש אז הוא היה לומד לקבל את פניכם רגוע כי רק כך הוא מגיע לתגמול שלו שהיא תשומת לבכם.

ophers

New member
יש בזה משהו אני אנסה

אגב אתמול הצלחתי בפעם הראשונה לשים לו אוכל בזמן שהוא יושב (ארצה) בצד השני של החדר ולא זז. ורק שאני משחרר אותו הוא הולך לאכול.

שאישתי ניסתה את זה היום בבוקר הוא נבח עליה...

nathaliesh

New member
הנביחה לדעתי במצב הזה

מביעה תסכול, כמובן שלא הייתי שם, אבל ממה שאתה מתאר.
נסו לתת לו את האוכל שנייה לפני שהוא נובח ובהדרגה תעלו את הזמן. רמת הקושי צריכה להיות כזאת שהוא יעמוד בה

ophers

New member
הנביחה היתה על אישתי

עלי הוא לא מעיז לנבוח או לעשות משהו (בתוך הבית )בלי שאני אומר.
ולמרות שהוא רק חודשים אצלנו נראה לי שדי ביססתי את מעמדי.

האם זה חשוב שגם אישתי וגם אני נהיה בעיניו "pack leaders" ?

nathaliesh

New member
זה חשוב שבכלל תשכח מהמושגים הישנים

האלה באילוף :-):
אילוף התקדם הרבה מעבר ל"הררכיה" ומדבר היום על תקשורת בריאה עם הכלב.
מה שחשוב זה שהכלב שלכם יבין מה רוצים ממנו כל בני המשפחה ושתהיה לו תקשורת איכותית עם כולכם.

nathaliesh

New member
היא לא ברורה לו :-):

הוא כלב, הוא לא מכיר את המונח הקונספטואלי "הררכיה", הוא כן יודע כי לימדתם אותו עם מי הוא צריך לתקשר ולהקשיב, ואתם פשוט צריכים ללמד אותו שגם כשאשתך מדברת שווה לשים לב.

shreut

New member
היררכיה, מנהיג להקה וההסברים

אני פשוט מעתיקה לך טקסט שכתבתי מראש, אז אני מצטערת מראש אם לא 100% ממנו נוגע אליך:

לפני הרבה שנים נעשה מחקר על זאבים. כולם מכירים את המחקר הזה, כי זה מה שסיזר מילאן כל הזמן מדבר עליו בתוכניות שלו. במחקר נטען שיש זאב אחד שליט – האלפא, וכל שאר חברי הלהקה כל הזמן מנסים לתפוס את מקומו. הבחור שעשה את המחקר הזה, שמו דייוויד מש. היום, דייוויד מש עצמו הוא המתנגד מס' 1 למונח אלפא. למה? המחקר שנעשה בזמנו נעשה על זאבים בשבי, כאלו שהובאו ממקומות שונים, ללא קשר משפחתי בינהם וללא אפשרות לצאת מהלהקה, ולכן נוצר המצב הזה. בטבע, המצב שונה לחלוטין. חברי הלהקה הם למעשה משפחה אחת גדולה. "ראשי המשפחה" הם בעצם אמא ואבא והיחסים המתקיימים בין בני המשפחה דומים מאוד ליחסים במשפחה אנושית. אין שום אלפא. חברי להקה שלא רוצים להיות בה- פשוט עוזבים ומקימים תא משפחתי חדש משלהם.
יש שיטענו – "אבל כלבים חיים בשבי". כלבים אינם חיים בשבי. כלבים הם חיה מבוייתת לחלוטין, ולכן המבנה ההיררכי של זאבים בשבי כלל לא תקף לגביהם. הכלבים יודעים שבני אדם הם בני אדם ולא כלבים, ולא מנסים להתייחס אליהם ככאלה. אין לכלבים שום מזימה להשתלט על המשפחה (פינקי והמוח מזכיר משהו למישהו?).
מצד שני, גם בני אדם לא יכולים להתייחס לכלבים בשפה הכלבית שלהם (לכן טענותיו של סיזר מילאן שגויות). לבני אדם אין זנב, הם לא יכולים להזיז את האוזניים כמו כלבים, ובפעם האחרונה שבדקתי, אנחנו לא מנסים להריח להם את הישבן בפגישה הראשונית. זו הסיבה ש"תיקונים" (ענישה, בשפה בלתי מכובסת) אינם יעילים כמו תיקונים בין כלביים.

קישור לסרטון של דייוויד מש
http://www.youtube.com/watch?v=tNtFgdwTsbU

elin86

New member
האם שללתם פרעושים? בלוטות אנאליות?

אם כן וזו סתם התרגשות קשה לי לתת עצות.. לא נתקלתי בזה..

למעלה