כלב מקיא קיא צהוב

shay sh

New member
כלב מקיא קיא צהוב

היי,
יש לי כלב שי-צו, כמעט בן שנתיים, מחוסן, מטופל ומטופח.
כבר הרבה זמן (יותר מחצי שנה) שהוא מקיא כל כמה ימים, אבל לפחות פעם בשבוע, קצף צהוב- לבן כזה, נראה כמו מיצי קיבה.
במרכז הוטרינרי שהוא מטופל בו חשבו שאולי יש לו צרבות. נתנו לו כדור נגד זה לתקופה מסויימת, אך זה לא עזר.
חשבו שאולי אנחנו נותנים לו איזשהו מאכל שעושה לו לא טוב בבטן, והפסקנו לתת לו לאכול כל מה שאנחנו נותנים לו חוץ מכמובן האוכל שלו, לתקופה ארוכה, וזה לא עזר. חשבו שאולי יש לו קיב כיבה, נתנו לו תרופה לכך.
המליצו לנו להחליף את האוכל שלו לאוכל על בסיס סלמון (הוא אכל פרופלן עוף), וזה גם לא עזר.
החלפנו לו לרויאל קנין וגם לא. עד שבזמן האחרון עלה חשד לדלקת בלבלב, ולכן החלפנו לו את האוכל לאוכל רפואי, וזה גם לא עוזר!!!
יש לציין שזה קורה בדר"כ כשהוא לא אוכל ארוחת בוקר. הוא יכול להשאיר את ארוחת הבוקר כל היום בקערה שלו ולא לגעת בזה, ואז אחרי ההקאה לבוא לאכול. אבל זה קורה כל כמה ימים כשלא משנים את ההרגלים שלו, את שגרת היום שלו, בלי שום סיבה מיוחדת.

מה יכולה להיות הבעיה הזאת?
אנחנו כבר ממש מיואשים...

כלב מקיא

אכן התסכול מובן, ואני רק יכול להשתתף בהרגשה שלך.
אם לא החמצתי מידע, עד עכשיו הכלב טופל בטיפול הנקרא טיפול סימפטומטי - ניסתם להעריך מה הגורם ולטפל בסימנים. עד גבול מסויים זה הגיוני מאוד.
אם אחרי חצי שנה עדיין אין שיפור - הדרך הנכונה היא להתקדם באורח נחרץ יותר בכיוון האבחוני. גם זה לא תמיד קל ולא תמיד מניב תוצאות מיידיות.
יש להתחיל עם בדיקות דם הכוללות ספירת דם וביוכימיה- לוודא שאין מחלת רקע שקל לזהות.
אח"כ יש לשקול בדיקות דם ספיציפיות יותר, בהתאם לממצאים, צילומי רנטגן ואולטראסאונד.
לרוב אפשר להגיע לאבחנה ובהתאם לה לטפל. יש לזכור כי הגורמים להקאה רבים ומגוונים ביותר, כך שצריך התמדה וסבלנות לעיתים.
יש לי מקרה של כלבה שלאחר עבודת אבחון מאוד ארוכה ויסודית לא מצאנו כלום, אך היא הגיבה מצויין למזון היפואלרגני ספיציפי, ולא לאחרים. ם כאן צריך לעיתים זמן וסבלנות. (למותר לציין שאין לאפשר לו כל תוספות ביתיות למיניהן).
במידה וכבר עשיתם בדיקות - נשמח לראות אותן.
שנה טובה,
אסף

shay sh

New member
שאלה נוספת

קודם כל, תודה רבה על התגובה.
דבר נוסף, האם זהו יכול להיות תופעה של הידבקות בתולעת הפארק, אפילו שהוא מקבל חיסונים נגד זה בכל תקופה ? ידוע לי שהחיסון נגד תולעת הפארק אינם באמת חיסונים אלא טיפול במידה והכלב נדבק...

אחת האפשרויות

כן, גם תולעת הפארק אמורה להיות ברשימה. עם זאת - האפשרות הזו טובה כמו כל אחת אחרת (פשוט זו מחלה שאתה שמעת עליה קצת יותר), והכלב מטופל כנגדה. אם הוא אוכל שטויות ששמות אותו בסיכון להידבקות, אז השטויות שהוא אוכל הן גורם סביר יותר להקאות, על פניו.
בכל מקרה - את תולעת הפארק אנחנו יודעים לאבחן, אז כדאי להתחיל בהתחלה.

sapirdvm

New member
לא חיסון אבל...

אומנם החומר (Dectomax) אינו חיסון אלא חומר אנטי הלמינטי-נגד תולעים, אולם בעבודה שעשו בארץ בנושא הראו כי לחומר יכולת מניעה במידה רבה של ההידבקות. הלרוות לא חודרות את דופן הקיבה ואינן ממשיכות במסען והתבגרותן. התולעים הבוגרות נפגעות ומתות.
לגבי השאר אני מסכים עם ד"ר אסף, ומבקש להוסיף כי יש היום גם אפשרות של בדיקה אנדוסקופית: החדרת סיב אופטי לדרך הפה למערכת העיכול, ראיה של דופן המערכת ובמידת הצרוך לקחת דגימות/ביופסיות מהאיזורים הנראים חשודים. ישנה רפאה וטרינרית המגיעה למרפאות עם כל הציוד הנדרש וכן יש מספר מרפאות המחזיקות בציוד ובידע הרלוונטים.. לעיתים אין ברירה ובהדמיה של רנטגן ואולטרה סאונד לא מקבלים תשובות וצריך להגיע לאנדוסקופיה.
בהצלחה ושנה טובה

למעלה