כלב מקיא ומאבד הכרה

Combot

New member
כלב מקיא ומאבד הכרה

שלום

יש לי כלב מבוגר בן 14 כנראה הוא אכל משהו לא טוב והיום הוא משלשל ומקיא.
משהו שמאוד מלחיץ אותי זה כשהוא מקיא הוא מאבד את ההכרה.

אני פשוט עומד לידו ומסתכל ואם אני רואה שהוא מתחיל לאבד שיווי משקל אני פשוט מחזיק אותו שלא יפול תוך כדי שהוא מקיא....

זאת תופעה שהתחילה לפני בערך חודשיים אף פעם הוא לא התעלף תוך כדי הקאה.... בפעם הראשונה שזה קרה .... הוא הקיא ואז שמעתי בכי
הלכתי לבדוק מה קרה וראיתי אותו שוכב מעולף על הגב ולא זז חשבתי שהוא מת.... הרמתי אותו ואז הוא חזר לעצמו.... כאילו כלום לא קרה....

יש לך מושג ממה זה נובע ?
אתמול הוא הקיא 3 פעמים אבל לא איבד את ההכרה .... זה מלחיץ הדבר הזה...
חיפשתי קצת באינטרנט והיו כל מיני הסברים שיתכן שמדובר בבעיה בלב....
מה אפשר לעשות ?

Combot

New member
אני מצרף סרטון YOUTUBE של כלב עם בעיה דומה

http://www.youtube.com/watch?v=FjqueQO0AWA

הכלב אומנם לא מקיא אבל ניתן להבחין שניות בודדות לפני הנפילה שהוא מאבד שיווי משקל והוא אינו יציב .

ראיתי באיזה פורום וטרינריה באנגלית שיש איזה תסמונת שגורמת לירידה בלחץ הדם ואיבוד הכרה. (מישהו שאל שאלה דומה לשלי בפורום ונענה שייתכן שמדובר בתסמונת
vagal episode ).
התסמונת הזאת קוראת בשל מצבים שונים ואחד מהם הוא הקאה.... באנגלית זה נקרא "vagal episode" לא מצאתי איך זה נקרא בעברית.

לא יודע.... הוא לא סבל מזה כשהיה צעיר אולי בגלל הגיל המבוגר....
מחכה לתשובה

איבוד הכרה בזמן הקאה

שלום
התופעה של איבוד הכרה בזמן הקאה היא תופעה מוכרת, לצערי במקרים קיצוניים זה יכול להביא אפילו למוות לכן צריך להתייחס לזה בהחלט בכובד ראש
כמו שציינת בתגובה הבאה - זה באמת נגרם מעליה בטונוס הוגאלי - שדר מסויים שמגיע מעצב הואגוס ומוריד מאד את המערכת ה"מתחרה" במערכת העצבים מה שיכול להביא לאיבוד הכרה מסוג זה
לצערי - ברוב המקרים בהם זה המצב אין טיפול מכיוון שלא ניתן להשפיע על מערכת העצבים במובנים האלה. מה שכן אפשר וצריך לעשות זה למנוע את ההקאות - ובשביל זה צריך לגשת בהקדם לוטרינר. אם המצב נמשך היום - אני בהחלט ממליץ לפנות לטיפול כבר היום
אגב - אפשרות נוספת לסיבה להתעלפויות מסוג זה היא מחלת לב - לכן חשוב לשלול גם את זה בבדיקה ככל האפשר
בהצלחה
ארז

Combot

New member
עוד משהו שרציתי לדעת

קודם כל תודה על התשובה המהירה

ההתעלפות לא קוראת לו בכל הקאה ברוב ההקאות הוא לא מתעלף האם זה יכול להעיד יותר על בעית לב או בעיה עצבית ?
אולם התופעה חדשה לי.
זאת אומרת עד לפני חודשיים (הכלב בן 14) זה לא קרה בכלל.
יכול להיות בגלל הגיל שלו הגוף חלש מבעבר וזה קורה ?

בקשר למניעת ההקאות .... לפעמים שהוא אוכל מהר מידי אז הוא פולט את האוכל זה קורה משהו כמו אחת לשבוע מקסימום
בד"כ אני משגיח לראות איך הוא שעה אחרי האוכל. אם אני רואה שהוא מתרוצץ בחוסר מנוחה ובוכה קצת זה סימן שהוא עומד להקיא אז אני משגיח
שלא יתעלף. איך עדיף להאכיל אותו במנות קטנות כל מספר שעות? מה אתה ממליץ?

מה שמטריד בענין זה שלא ניתן לו להיות לידו 24 שעות ולהשגיח...
מטרידה אותי המחשבה שהוא יקיא ויתעלף לבד בבית או שכולם יושנים .... עד כמה המצב מסוכן ועלול להיות קטלני ?

sapirdvm

New member
לגשת לווטרינר

נשמע שיש כאן בעיה שחייבת איבחון כי הכלב מגיע למצב מסכן חיים.
אנחנו כאן יכולים להעלות הרבה השערות אבל נשמע לי שבמקרה הזה זה יהיה לא נכון "לעשות איבחון באינטרנט".
לגבי הארוחות, אם ארוחה גדולה מציקה לו, תעברו בינתים למספר ארוחות קטנות ביום. אולי זה יקל עליו עד שתגיעו עימו לבדיקה.
מקווה שיאובחן מהר ויקבל טיפול שיעזור לו ויוריד ממך את הדאגה

בהצלחה

xslf

New member
לעניני הארוחות- יש דרכים להאט אכילה

ואולי שווה לשקול להשתמש בהם במקביל למה שהוטרינר מאבחן (לא לדלג על הוטרינר!)
צעצועי האכלה, שהכלב צריך לעבוד כדי להוציא את האוכל. דוגמאות: קונג וובלר, בקבוק סגול והסנאי הסגול של פרימייר.
אם הכלב לא מטורף מידי על צעצועים, אפשר להניח צעצוע (למשל כדור) בתוך הקערה וכך הכלב חייב לאכול "מסביב" מה שמאט את האכילה.
אלטרנטיבה נוספת היא להוסיף מים לאוכל ולתת לכלב עם המים. בפעמים הראשונות להשגיח שהכלב לא מנסה "לשאוב" את המים יחד עם האוכל (סכנת חנק), אבל אם הוא לא עושה את זה, המים יאיטו את האכילה (ויוסיפו לו נוזלים).

אבל שוב- זו רק הערה צדדית. הדבר העיקרי הוא לגשת לוטרינר לבדיקה ואבחון.

רק בריאות!

למעלה