כלב מיוחם

Under the GUN

New member
כלב מיוחם

שלום.. הכלב שלנו מיוחם כבר יומיים ורציתי לדעת מתי זה יעבור לו. כל כמה זמן זה קורה? חייבים לעשות סירוס כדי שזה לא יקרה? הוא סובל מזה? תודה מראש... יובל

תשובות

כלב לא מיוחם באופן מחזורי, אלא "מתייחם" בתגובה לייחום של כלבה בסביבה. זה יעבור לו כאשר אותה כלבה (שיכולה להיות בטווח של עד ק"מ בודדים) תסיים את הייחום שלה... אבל אח"כ עוד כלבה תתייחם ועוד אחת. כן, סירוס פותר את הבעיה. לפי השאלה שלך אני מניחה שאתם רואים את הסבל והתסכול שהכלב שלכם חווה. תעזרו לו- תסרסו אותו בהקדם האפשרי.

מה הסימנים שאתה רואה?

על סמך מה החלטת שהוא מיוחם? כמו שכתבה נועה, זכרים לא מתייחמים בצורה רשמית כמו נקבות, ולמעשה אין כזה דבר "כלב מיוחם". או שאולי צריך להגיד את ההפך - אין כזה דבר "כלב לא מיוחם" כי הם תמיד מוכנים לקרב... לכן מומלץ בהחלט לסרס כדי למנוע תגובות. עם זאת, חשוב לי שתתאר את המצב כדי שנבין שאכן מדובר בזה ולא בבעיה אחרת.

Under the GUN

New member
...

הוא בד"כ קשור (בגלל ריב לא נפסק עם הכלב של השכנים) ולפני כמה ימים הוא השתחרר. חיפשנו אותו וכשמצאנו אותו הוא הזדווג עם כלבה. היא לא רצתה אז ברגע שהוא ירד תפסנו אותו והחזרנו אותו הביתה. מאז הוא משתגע ומנסה לברוח (כנראה אליה) ובוכה כל הזמן ומילל כמו זאב (הוא חצי זאב אז זה נראה מוזר...). תיארנו לעצמנו שזה בגלל שהוא מיוחם (אבל עכשיו אני רואה שאין כזה דבר..) בכל מקרה, תודה על התגובה המהירה.. יובל

enbalush

New member
גם הכלב שלי היה בורח

הריחות של הכלבות המיוחמות היו משגעות אותו...היום אני מצטערת שלא סירסתי אותו, הוא היה יכול לחיות חיים טובים יותר. היללות שלו ליד הדלת היו קורעות לב. תרחם עליו ותסרס, אם אתה רוצה תעשה את זה דרך עמותה וזה יצא זול, זה ניתוח ממש קל, 5 דק' והכלב בחוץ, ההחלמה מהירה, הוא רק מתאושש מההרדמה.

ella100

New member
Under the GUN

הסרוס חשוב משתי בחינות: הסרוס משחרר את הכלב מהאי שפיות זמנית ומצב ההפנוט שריחות וידיעה על כלבה מיוחמת גורמים לו. וזה בפירוש סבל,לו ולסביבה שלא מתיחסת ברצינות למצוקתו,גם אם רואים במפורש, שהכלב משתגע וממש בלתי נסבל ולפעמים בלתי נשלט. וחשוב לא פחות-הענין הבריאותי ובעצם החשיבה קדימה. לכלב בריא ולא מבוגר מדי,הניתוח הנו ניתוח קל אבל בעיה ענקית כאשר הכלב מבוגר וסובל,למשל,מפרוסטטה או כל צרה אחרת שקשורה בה. אילו הכלב היה מסורס-לא היתה קיימת בעיית פרוסטטה,כי הסרוס מנוון אותה. אבל כאשר אתה צריך לסרס כלב מבוגר שאינך יודע אם ישרוד את ההרדמה-אין מצב שלא תצטער שלא עשית את זה בזמן. ויש עוד בעיות עתידיות סביב זה-ואני חושבת שהבנת את הפרינציפ.

למעלה