כלב מבוגר

כלב מבוגר

שלום, אני בעלים של כלב מבוגר בגיל 13. בחודשים האחרונים הוא אמנם הולך בסדר יחסית, אבל יש לו יום פעם בכמה שבועות שהוא בקושי עומד על הרגליים האחוריות, אין לו כוח לעמוד וללכת אז הוא רובץ כל היום אבל רואים שהוא רוצה ומנסה לעמוד ולא מצליח ועושה פרצוף מסכן כזה. מה עושים במקרים כאלה? נותנים לו לשכב עד שהוא יקום לבד ומבינים שמפה לאט לאט זה יהיה גרוע יותר או שמנסים לעזור לו לעמוד בזהירות, כי הוא לא ממש נותן לגעת לו ברגליים האחוריות?

היינו אצל וטרינר

הלכנו לוטרינר. יש לי רועה בלגי וכמו כל הזאבים גם התור שלו הגיע לבעיות עם האגן.
השאלה היא האם ברגעים כאלה ספציפיים נותנים לכלב להסתדר לבד עוזרים לו להתרומם גם אם הוא לא נותן?

KallaGLP

New member
הכרתי רועה בלגי בגינה שלנו

שגם הוא היה באותו גיל ועם בעיות אגן קשות. אני יודעת שהוא קיבל תרופות מיוחדות שעזרו לו לתפקד. האם גם שלכם מקבל? אם לא, אולי הגיע הזמן לביקור נוסף אצל הווטרינר.

וטרינר טוב בירושלים

מי מכיר וטרינר טוב בירושלים חוץ מהשירות הוטרינרי של העירייה? עדיפות לאזור פסגת זאב ועובד גם בערב

וטרינר טוב בירושלים

מי מכיר וטרינר טוב בירושלים חוץ מהשירות הוטרינרי של העירייה? עדיפות לאזור פסגת זאב ועובד גם בערב

DogsPCI

New member
שלום אוהד מה שלומך?

&nbsp
אתה מעיד מעצמך שכואב לו, אז למה שיאפשר למישהו לגעת? (ואני מניח שבעבר הוא היה מאפשר לכם לגעת לו בחלק האחורי, אחרת זה אולי שילוב בין כאבים לבין זה שמראש הוא לא היה בעד שתגעו בו...).
&nbsp
הצעד הראשון הוא לקבל טיפול רפואי עבור המצב, לרוב בדמות כדורים אנטי-דלקתיים המקלים על המצב.
&nbsp
אומר לך כי הכלבה שלי עוד מעט בת 16 - ולא נשאר מהאגן שלה - כלום! ועדיין, היא סובלת כמעט אפס כאבים בזכות התרופות.
&nbsp
&nbsp
אתה חייב לעזור לכלב שלך בכל מקום בו הוא מתקשה, ורצוי לעשות זאת מייד ולא לתת לו להתאמץ לבד ולשווא - כי הנ"ל רק יחמירו את הבעיה.
&nbsp
&nbsp
אז תתארגנו על התרופות המתאימות, לפעמים גם על אוכל-רפואי מתאים (למרות שלדעתי האישית הוא תורם בעיקר במיקרים קלים). ואז תתחילו לאמץ את זווית-הראיה כי הוא קשיש וקשה לו פיסית, ותתחילו להתנהל בהתאם איתו. הן מבחינת המאמצים הפיסיים הנדרשים ממנו - להפחית למינימום, והן מבחינת עזרה.
&nbsp
בהצלחה.

זה מה שאנחנו עושים

היום אנחנו לוקחים אותו לוטרינר לטיפול תרופתי וכל דבר שיעזור לו.
שמתי לב שלפני כמה ימים שהוא היה במצב על הפנים, הם גם קיבל מכה ברגל שבעקבותיה הוא בקושי זז. עכשיו הוא קם לבד והולך יפה {יחסית}, עדיין עם קושי מסוים לקום.
בקשר לטיולים, אנחנו כבר לא עושים איתו, קשה לו לרדת מדרגות והוא גורר רגלים, מזלנו שיש לנו גינה ענקית ששם הוא יכול להתפרק.
לעזור לו לקום גם אני לא עושה את זה {בקשר להמשך השרשור יש מי שהתעצבן על זה}, כמובן שאני עוזר לו איפה שקשה לו ומנסה להרים אותו ולעזור לו ללכת כשהוא צריך, אבל להרים אותו אין אפשרות, חוץ מזה שהוא כבד הוא גם לא נותן יותר מדי לעזור לו ומתעצבן כשנוגעים בו באזור הרגליים האחוריות.

אנחנו באותו מקום עם לברדור בן 13

האם במקרים שזה קורה, אתה יכול להצביע על פעילות פיזית חריגה, לפני הארוע שבו הכלב לא מסוגל לקום? למשל אצלנו, בעבר נהגנו לעשות עם הכלבה טיולי טבע רציניים כולל טיפוס על הרים וכ"ו... גם היום אנחנו עדיין לוקחים אותה לפעמים לטיולי טבע אבל אחרי כל טיול כזה היא כואבת כמה ימים, אז הורדנו בצורה משמעותית את המינון ורמת הקושי.

לגבי הכדורים, יש שני כיוונים, הראשון זה גלוקוזמין (כדור די יקר) שאמור לעזור למפרקים, יש ויכוח לגביו, ולפי מה שהבנתי האפקטיביות שלו די מוטלת בספק. מצד שני יש כאלו שנותנים כדורים נגד כאבים על בסיס קבוע בשביל שהכלב לא יסבול. דבר עם הוטרינר ותראה מה הוא מציע.

לגבי לעזור לכלב לעמוד, אני לא נוגעת בה כשקשה לה לקום, אני קוראת לה ומעודדת אותה אבל לא עוזרת לה לקום פיזית. בד"כ היא תקום אחרי קצת עידוד קולי מאיתנו. היו פעמים ספורות שהרמנו אותה כשהיא נתקעה ולא הסכימה לטפס את גרם המדרגות מהכניסה לבית ועד הקומה העליונה שבה היא חיה ואז הרמנו אותה, אבל זה קורה לעיתים נדירות ובד"כ אחרי שהגזמנו ואימצנו אותה יותר מידי.

זה קשה, הם בני 90 בערך, עליך עברו רק 13 שנה מאז שהכלב נכנס לחייך, אבל עליו עברו הרבה יותר שנים וצריך להוריד קצב.

DogsPCI

New member
הלו צהריים טובים. אפשר לדעת מה הסיבה שאת לא עוזרת לכלבה שלך

לקום כשקשה לה? ובפרט שאת מודעת שהיא כבר קשישה וקשה לה.
&nbsp
זה הדבר הכי לא-ברור ששמעתי בתקופה האחרונה... ושמעתי הרבה דברים לא ברורים.
&nbsp
ועצה - תפחיתו את המאמצים עליה למינימום - מעכשיו. ואכן הייתי ממליץ בחום לעזור לה במדרגות ובכל מקרה בו קשה לה פיסית. זאת כמובן במקביל לטיפול רפואי להקלה על מצבה.
&nbsp
&nbsp
אולי לא הבנתי טוב או שאני מפספס משהו.
&nbsp

לא הבנת בכלל ופספסת את כל ההודעה

אני לא עוזרת לה לקום כי היא עדיין מסוגלת לבד, אני יעזור לה כשלא תהיה מסוגלת לקום, וכמו שכתבתי סייענו לה לעלות במדרגות כשהיא לא יכלה.

לגבי הטיולים, ירדנו במינון וברמת הקושי בצורה משמעותית, אנחנו עדיין מטיילים אבל בהחלט מתחשבים בה ומורידים הילוך.

DogsPCI

New member
לא נראה לי שפספסתי, כפי שכתבת די באופן ברור...

"לגבי לעזור לכלב לעמוד, אני לא נוגעת בה כשקשה לה לקום, אני קוראת לה ומעודדת אותה אבל לא עוזרת לה לקום פיזית.".

ואת עדיין תומכת ב"הגיון הזה" גם בהודעה הזו פה.

אז את לא עוזרת לה כשהיא מתקשה - שתתאמץ ותצליח לבד. את תעזרי לה רק אם היא לא מסוגלת כלל להתגבר על הקשיים והכאבים הפיסיים שלה.

למה? לי זה ממש לא ברור... תתחילו לעזור לה כבר מעכשיו אם קשה לה. גם תגלו קצת אנושיות, גם תעזרו לה כי היא זקוקה לעזרה, וגם תאטו את ההתדרדרות של המצב שלה.

בחיי, לראות את הכלבה שלי מתקשה לקום בשל בעיות וכאבים פיסיים - ולא לעזור לה? לעודד אותה שתצליח לבד למרות הכאבים? כי מה? היא תקבל על זה מדליה שהיא סובלת?

אני מאוד מקווה שאני לא מבין את המשפטים הכל כך ברורים והפשוטים הנ"ל... מעדיף לצאת קשה הבנה ותפיסה, מאשר להיות צודק במקרה הזה. ואם הבנתי נכון - אז בבקשה ממכם - תתחילו להתעורר!!

לגבי כדורים אנחנו עכשיו מתייעצים עם וטרינר

לגבי טיולים, רשמתי למעלה, אני לא עושה איתו יותר מכיוון שהוא לא יכול לרדת מדרגות וכל הטיול הוא גורר רגליים. פעם בחודש בערך אני יוצא איתו.
יש לנו גינה גדולה ככה שהוא נמצא שם ומתפרק שם.
לעזור לו לעמוד גם אני לא עוזר, כמובן שאם צריך והוא דורש את זה אז אנחנו עוזרים. חוץ מזה הוא לא ממש נותן לגעת בו, גם כי כואב לו וגם הוא לא אוהב שמנסים להרים אותו.

giri

New member
מהנסיון שלנו

תרופות נוגדות דלקת יכולות מאד לעזור.
הכלב שלנו בזקנתו סבל מבעיות אגן, ואחרי שנתנו טיפול ראשוני של נוגד דלקת עם משכך כאבים, הבעיה לא נפתרה אבל איכות חייו השתפרה משמעותית, הוא היה יכול לנוע יותר בקלות ולא סבל מכאבים חזקים כל כך בשוטף. הוא מעולם לא אהב שמרימים אותו, אבל ברגע שהכאב פחת, הוא קיבל בשלווה עזרה לקום או כל דבר דומה. גם היינו עוזרים לו במדרגות - טיול הוא לא רק לצרכים, הוא גם להעשרה סביבתית.

למעלה