כלב למסירה

זלדה5

New member
כלב למסירה

שלום כולם. מאוד קשה לי לכתוב את ההודעה הזאת אבל הגעתי למצב שאין ברירה.
יש בבעלותי כלב כ-חצי שנה, בן שנה וקצת, מסורס, מחוסן, מאולף לצרכים ולרוב לפקודות ״שב״ ו-״אליי״,מקסים מקסים מקסים. באמת. שובב, ילדותי, מאוהב בבני אדם ובכלבים אחרים, כלבים מתאהבים גם בו, העניין הוא שמדובר בכלב שדורש אילוף, לא אילוף קיצוני, אין לו בעיות התנהגות קשות מדיי- אבל הוא זקוק לבעלים שיפעילו אותו הרבה, ושיוכלו לשלם לאיש מקצוע שיעזור להם לעזור לו להפסיק לאכול כל-דבר-אפשרי בבית, ולצערי הרב אין לי את האפשרות לטפל בו במסירות המגיעה לו. כואב לי הלב על זה, אבל אני חושבת על טובתו. אבקש לא לשפוט ו/לבקר אותי.
אני לא רוצה שיגיע לעמותה, וחשוב לי שהבית שיבחר בו יהיה אוהב ומפעיל.
לפרטים, כתבו לי במסרים האישיים.
תודה.

זלדה5

New member
מהאייפון

שתי תמונות שלא מייצגות את האופי שלו בכלל (באחת הוא בדיוק אחרי טשטוש לפני סירוס) הוא בגודל בינוני. כשאגיע הבייתה יהיו לי תמונות הרבה יותר מוצלחות של הילדון.

זלדה5

New member
מהאייפון

שתי תמונות שלא מייצגות את האופי שלו בכלל (באחת הוא בדיוק אחרי טשטוש לפני סירוס) הוא בגודל בינוני. כשאגיע הבייתה יהיו לי תמונות הרבה יותר מוצלחות של הילדון.

FR12

New member
למה לא עמותה?

גם ייעשה סינון ראוי שהכלב המסכן לא יימצא את עצמו מתגלגל בין בתים שלא מסוגלים לטפל בו, וגם תרומה למקומות ראויים ביותר שמטפלים בכלבים כמו שלך שהבעלים פשוט זרק.
עמותה טובה זה הכי טוב שיכול לקרות לכלב הזה.

זלדה5

New member
בדיוק סוג התגובות שלא רציתי

יש סיפור שלם וארוך מאוד מאחוריי מה שאת/ה מכנה ״בעלים שפשוט זורק את הכלב שלו״.

FR12

New member
הבית שלי

מלא ב 11 כלבים עם סיפורים שלמים וארוכים שננטשו ע"י הבעלים שלהם. מסכן הכלב, ושהקארמה תעשה את שלה. זה פורום, לא תוכנית כבקשתך.

goolo123

New member
שלום זלדה..שיחת טלפון שקיבלתי אתמול שממחישה

מה קורה כשחושבים שמוצאים בית טוב לכלב..טלפון אחד מבין מאות ויותר טלפונים שקיבלתי בשנים האחרונות.
מתקשר מישהו שרוצה למסור לעמותה את הכלב "שלו".למה?כי הכלב חופר בגינה.אני שואלת כמה זמן הכלב אצלו...חודשיים..מהיכן אימץ?ממישהו פרטי מיד 2 ?ולמה אתה לפחות לא מתקשר אליהם?אולי הם ימצאו לכלב פיתרון טוב יותר מלזרוק אותו בכלוב...הרי הם חשבו שהם מצאו "בית נהדר"..אז לדבריו "לא נעים" לו וגם "חשוב לו שלום הבית שם.."כי האישה בהריון והיא לא רצתה את הכלב....
אז זו דוגמא אחת מה קורה לכלב שמוצאים לו בית ואיך הוא מתגלגל ובסוף מוצא עצמו מסיים בשקית שחורה כמו עשרות אלפי כלבים מדי שנה.

DogsPCI

New member
שלום לכולם :(

לצערי יותר ויותר מתחזקת התפיסה אצלי שישנם הרבה יוצתר בתים שלא מתאימים לכלבים מאשר להפך.

אני חושב שיש שני מקורות מרכזיים לבעיית הכלבים היום, הקשורים זה בזה, ויוצרים בעצם מעגל של מצוקה בלתי נגמרת.

המקור הראשון הוא תפיסת הכלב כאל צעצוע/מותג/רכוש, כאל משהו ש"בא לי" שיהיה לי. אני ממש לא יודע מתי בדיוק השתנתה התפיסה מכלב = בעל-חיים שיש לנו בו צורך ושיש לנו עבודה ותכלית עבורו, לכלב = תחליף לחוסרים שיש לנו או עוד משהו ברשימה של דברים שאנחנו רוצים!
אנשים בודדים אז מביאים כלב לארח לחברה, הילדים רוצים אז נביא להם כלב, ראינו כלב יפה והתאהבנו במראה שלו - אנחנו גם רוצים.

במציאות של היום ישנם מעט מאוד אנשים שבאמת מתאימים לגדל כלבים - הן מבחינת זמן, אורח-חיים, ורצון, והן מבחינת ההבנה שכלב הוא אכן לא משהו שאפשר להחליף או להחזיר.

אז זה המקור הכי משמעותי לדעתי, אנשים שבאמת מסבירים להם מה כלב דורש - לרוב יוותרו! ואני בעצמי קיימתי שתי שיחות שונות החודש עם מכרים שרצו לקנות כלבים (מכל הסיבות הלא נכונות, אחד התאהב במראה של הוומרינר ורצו אחד, והשני - הילדים רוצים ...), ותודה לאל שנייהם ירדו מהרעיון.

המקור השני, שקשור בהחלט גם למקור הראשון הוא ההיצע העצום של כלבים שיש היום. יש כל-כך הרבה כלבים שמחפשים בית - הן מעורבים, הן דמוי-גיזעי, והן גיזעיים! מה שאומר שהרבה מאוד כלבים יגיעו לבתים של אנשים מהסיבות הלא נכונות.

אז מצד אחד אני לא שמח שישנם כלבים שמחכים לבית אבל לא מוצאים - וגורלם ידוע, אבל מצד שני אני לא יכול לשמוח על כך שכלבים מאומצים ונקנים על ימין ועל שמאל!

אז כל עוד אנו לא נשנה את התפיסה ונבין שכלב הוא בהחלט יכול להיות לכל אחד, אבל בפועל הוא ממש לא לכל אחד - אנשים ימשיכו לקחת אליהם כלבים מתוך האמונה שהכלב יגדל לבד וישתלב באופן חלק ומושלם אל חיינו בלי שנצתרך להתאמץ בכלל - והסוף הוא ידוע.
ומצד שני, אם אנשים יגיעו להבנה הזו, מי יאמץ כלבים שמחפשים בית? מה יהיה גורלם?

אז כשאני מבהיר לאנשים מה באמת מחכה להם כשיגיע הכלב, אני מצד אחד עושה משהו חשוב לדעתי (ואני לא מגזים או מקבל את ההחלטות עבור אף-אחד, רק מידע על מה נדרש במציאות לשם גידול כלב/גור), ומצד שני אני אולי מפריע לכלב לקבל בית במקום למות או להשאר בכלוב
.

זו בעצם הדילמה של עמותה שרוצה לבצע סינון טוב. סינון טוב הוא דבר נחוץ, אך הוא בהחלט מאט את הקצב בו ניתן להציל כלבים שזקוקים להצלה...

לסיכום, אני לפחות מנסה להעביר את המסר ואת התפיסה שכלבים הם ממש לא לכל אחד! רק לכאלה שבאמת רוצים להתאמץ, להשקיע, להקריב ולוותר על כמה דברים (זמן, כסף, נוחות לפעמים, ...) בכדי לזכות בחוויה של גידול בעל-חיים מדהים.
בדיוק כמו שאף-אחד מאיתנו לא היה מכניס מחר הבייתה סוס או שור ככה סתם כי בא לו, כי הוא ראה אחד והוא גם רוצה.

goolo123

New member
מסכימה עם רוב הדברים.לגבי

"ומצד שני אני אולי מפריע לכלב לקבל בית במקום למות או להשאר בכלוב ."..לחלוטין לא מסכימה כי סינון לא טוב אכן מוציא את הכלב באותו רגע לכלוב אך הכלב הזה יתגלגל הלאה ויגיע לכלוב אחר...ימצא עצמו קשור היכן שהוא.י...דרס..ועוד דברים..כך שזה רק ישהה את גזר דין המוות כשבדרך יעבור תלאות ויסורים הן פיזיים והן נפשיים ולכן אסור להתפשר על מסירות.פשוט אסור.

DogsPCI

New member
שלום שוב, ועוד כמה דברים, חלקם אולי לא קלים

למחשבה ודיון.

בשורה התחתונה וללא כל ספק כיום יש הרבה יותר כלבים שמחפשים בתים מאשר בתים שמחפשים כלבים. שלא לדבר על בתים טובים באמת שמחפשים כלבים.

משמע שגם כיום ובטח ובטח אם המעמד של הכלב יחזור למקומו, אין מספיק בתים!!! מה שאומר שבכל מקרה יהי עשרות אלפים שימותו.

אז למה כל המלחמות שהציל כלבים בודדים? שירשור של אימוץ כלבים? של רשימת המתות שמנסים למנוע? בכל מקרה כלב אחר ימות במקומו...
אולי זו באמת הגישה של העמותות המחשיבות את עצמן לטובות לבוא ולומר - לנו יש מקום ל-50 כלבים. מה שאומר שאנו מצילים 50 כלבים. ובתקווה מידי פעם יהיה נס ויגיע בן-אדם מתאים ויאמץ כלב.

זו באמת התנהלות יותר חכמה לעתיד, וכזו שלא מוזילה את מעמדו וערכו של הכלב, אלא שבאה דווקא להעלות אותם חזרה! כלב זה לא משהו שניתן לכל אחד! כן, גם אם יש כלבים אחרים שצריכים הצלה ממשית.
אבל מצד שני זה אומר שאנו צריכים לקבל את העובדה שכלבים יומתו בשנים הקרובות בהמונים, עד ממש למצב בו כמות הכלבים תהיה כל-כך קטנה שנוכל לאפשר לעצמינו לבצע סינון אמיתי! בלי לעגל פינות כי איפה-שהו אנו יודעים שישנם עוד כלבים שצריכים הצלה מידית.

לסיכום הנקודה הזו, נראה שאין דרך אחרת לפתור את המצב כיום מלבד צימצום אדיר בכמות הכלבים! משמע - המתה של כמות אדירה של כלבים, ורק אז ניתן יהיה להתנהל בשפיות ובאחריות!
ואם כך אז אולי באמת שכל עמותה תציל את הכמות שהיא יכולה ותיתן להם בית לתמיד, אלא אם יגיעו אנשים הנכונים באמת!
וללא הנסיון להלחם על כל כלב וכלב, להבין שבגללינו בני-האדם צריך להשמיד מאות אלפי כלבים אבל אין דרך להמנע מזה כרגע. אבל בעתיד להדק את הרמטית הטבעת סביב מסירת כלבים לבני-אדם.

ובנושא אחר, מה שהכי אני נתקל בו אלו אנשים שבאמת מאמינים שהם מביאים הבייתה עציץ. שמים לו אוכל ומים, מורידים אותו 3 פעמים ביום (כשאפשר, ורק אם מסתדר?), וזהו בסך-הכל. מה שהרבה אנשים לא קולטים שכלב הוא מערכת-יחסים! זה לא בא עם הוראות הפעלה, רוצו עליהן והכל יהיה בסדר.
זו מערכת יחסים מלאה! יש סדר יום שמהווה בסיס, אבל זה הקצה של הקצה! וברגע שמכניסים כלב הבייתה בלי ההבנה שיש צורך לבנות ולטפח מערכת-יחסים בריאה ומלאה איתו, אז מתחילות הבעיות האמתיות. כשבבסיסן הבעיה הראשונית - כלב שלא נמצא איתנו במערכת-יחסים - משמע כלב שלא מקשיב לנו, כלב שלא סומך עלינו, כלב שלא מכבד אותנו.

זה גם המקום בו אני תמיד מתפצל מגישות האילוף למיניהן. אותי לא מעניין לתקן נקודתית שום דבר! אותי מעניין לפתח מערכת-יחסים עם הכלב. ולפעמים אלו כלבים שאף-פעם לא חוו זאת, או שחוו חוויות שליליות.
הפתרון לרוב המוחלט של בעיות ההתנהגות יכול להגיע מביסוס מחדש של מערכת-יחסים עם הכלב. אבל זה דורש מעורבות רבה, התמדה, השקעה, וכמובן - היכולת להציב גבולות בצורה הנכונה. בלעדיהן לא ניתן לקיים מערכת יחסים אמיתית ודינאמית.

טוב, חפרתי. סליחה על הנושא העצוב, הוא מעציב גם אותי.

sivi1964

New member
מתייחסת לכל החצי הראשון של תגובתך-

מאד מסכימה עם תאור המצב,אבל-

הפיתרון היחידי האפקטיבי והנידרשהוא חוק עיקור וסרוס חובה לכל כלב וכלבה.

וגם אם החוק הזה יחוקק ויבוצע עדיין יומתו המוני המוני כלבים כי אין להם דורש ופיתרון.
זה בילתי נמנע.
רק מה?...אם מהקצה השני של התהליך,יומלטו פחות ופחות כלבים,בסוף אי שם בסוף יומתו גם פחות ופחות כלבים.

וכל עוד אנו חיים במציאות הקשה הזאת ללא חקיקה ושינוי מהותי אני מאמינה בכל ליבי במשפט הבא:
"לא נוכל לשנות את העולם ולהציל את כולם...אבל הכלב שהצלנו - את עולמו שינינו...".

DogsPCI

New member
ללא כל ספק שעיקור/סירוס חובה ...

אבל כמו שאמרת זה עדיין לא ימנע המתה המונית ההכרחית לצימצום כמות הכלבים. וע"י עיקור וסירוס נדאג לא להגיע שוב למקום הזה.

שוב, זאת בהנחה ואנו אומרים שאנו שמים גבול לזילות של הכלבים, ואכן לא נמסור כלבים לכל אחד. ומי שבאמת רוצה כלב שיחפש, שיתאמץ, ושיגיע בעצמו, לא אנחנו צריכים לפרסם אותם לאימוץ.

אני בהחלט מבין את המשמעות האישית של להציל את הכלב הבודד, אבל זה כבר מתוך מניעים אישיים/הומנים/ריגשיים, ולא שבכך אנו עוזרים במשהו למצוקת הכלבים.

ואני האחרון שאציע לא להציל כלבים... זו בדיוק הסוגיה שלי עם עצמי שתיארתי קודם כשפונים אלי אנשים להתיעץ לפני שהם מביאים כלב.

mo30257

New member
זה כן יכול למנוע אבל עם....

עם יהיה התערבות של הממשלה או העירייה ויבנו עוד בתי מחסה גדולים לכלבים בכול הארץ, כך יהיה אפשר לצמצם מאוד את מס' ההמתות כי יהיה מקום לכלבים לשהות, לטווח הקצר עדיין כנראה יהיה המתות מעוטות, אבל לטווח האורך לא.( הכול היפותטיי כן)
עכשיו כמובן אפשר להגיד שיופי שהכלבים נמצאים שם, אבל עדיין אין מספיק בתים.
אז קודם כול צריך לסרס ולעקר את כול הכלבים כך שלא יהיה עוד הצע של כלבים. צריך שיהיה חינוך מגיל קטן או אפילו החינוך שאנשים אוהבי כלבים מעבירים לילדים שלהם, כך כול שנה מתווסף לרשימת הבתים המאמצים עוד אנשים שאו הכלבים שלהם מתו או שגדלו עם כלבים ועכשיו הם בוגרים ורוצים לעצמם או שרוצים להוסיף לעצמם עוד כלבים. הביקוש גדל כול שנה פשוט צריך מקום שיחזיק את הכלבים עד שאותם אנשים יגיעו.
אני תמיד אומר שעדיף לכלב לחכות בבית מחסה בתנאים שהם גם רק סבירים, כמה שנים, אבל שבסוף ימצא בית לכמעט כפול או כפול 3 מהזמן ששה בבית המחסה, ועד סוף חייו.

(הכול כמובן תיאורטי כן, כי עיקור וסירוס לא יהיה בכול מקרה, בתי מחסה לא יפתחו, וחינוך ברמה ארצית או רציני גם לא נראלי לעין)

אנשים צריכים לזכור שכמו שאומרים שברגע שאדם לוקח כלב לא מסורס או מעוקר יכול להיווצר עוד מאות כלבים בדורות הבאים.
גם שמישהו מאמץ כלב בפעם הראשונה ועובר הדרכה נכונה וחינוך נכון והבנה של האחריות, יוכל להנחיל את זה לילדים שלו או למשפחתו או לחבריו, כך שאימוץ בודד שנעשה בצורה טובה ואחראית עם סינון טוב לא יכול להציל רק כלב אחד, שזה מספיק משל עצמו, אלא יכול לפתוח דלת להרבה מאוד אימוצים וחשיפה וחינוך לאיך צריך לגדל כלב.
(וזה דווקא לא היפותטי או תיאורטי, צריך להיות מציאותי ולהבין שכלבים ימותו ככה או ככה, אבל אם שומרים על צורה נכונה של התנהלות בין אם זה בסינונים ובחינוך שמעבירים לאותם מאמצים, אפשר ליצור משהו שיעשה שיפור בטווח הארוך, אסור לזלזל בכוח של הצלה של כלב אחד, כי לא רק מצילים אותו אלא מספקים למשפחה חוויה מיוחדת וטובה שיכול להשפיע על הרבה מאוד דברים.
כול פעיל או מתנדב מוצא את הדרך שלו להמשיך להתנהל בעולם הכלבים המייאש והלא מתגמל, זאת הדרך שלי, פסימיות גדולה עם אופטימליות קטנה, גם זה טוב לא?
)

elin86

New member
זה גיל שהדברים עוד יכולים להשתנות

מה עם הרגלה לכלוב הטסה? טיולים ארוכים?
מי יקח כלב שהורס? אף אחד..

sivi1964

New member
אני יכולה להבטיח לך ש-

ייהיה הרבה הרבה הרבה(!)יותר קשה למצוא לכלב שלך בית חדש וטוב באמת מהקושי שציינת בכתיבת ההודעה שלך..
רמת הנאיביות של אנשים/משפחות שאימצו/קנו/מצאו( וכו וכו ) כלב, וחושבים שתור ארוך ארוך של מביני עניין מסורים ורחומים רק ממתין מעבר לפינה לכלבם המיוחד שהם התעייפו ממנו- פשוט לא יאמן.

המציאות מחורבנת,אלפי אלפי כלבים ללא בית,וגם לא יגיעו לכזה.
רבים עברו לתקופת זמן קצרה או ארוכה בבית ונזרקו ממנו (או "נמסרו לבית חדש טוב"
)בשלב כלשהוא..
גורלם איום ונורא.
רובם ימותו בהסגר ברחוב,לפעמים מהר לפעמים תוך סבל מתמשך ונורא.

ולכן-
אל תישגי באשליות שקל למצוא בית מתאים חדש.

כלב הוא לא מוצר עם תאריך תפוגה.
יש קשיים?
מתמודדים!
מפנים משאבים,מפנים זמן,ומוצאים פיתרונות.

ודבר אחרון-להעביר כלב לעמותה (שאינה ממיתה) ותדע לסנן כראוי ולתת לכלב סיכוי קצת יותר טוב לחיים ולא למוות הינה הדבר היותר חכם לטעמי לעשות.

הבעייה שבדיוק כפי שיש כל כך מעט בתים ראויים ,כך גם יש מעט מאד עמותות ראויות.
מתאם שלם ועצוב של שני צידי המטבע.

אני לא חושבת ששופטים אותך

אני חושבת שמציירים לך תמונת מצב ראלית
והיא קודרת
לצער ולדאבון הלב של כולנו
תמונת מצב הכלבים שמועברים מיד ליד היא גרועה, הדוגמא של גולו היא אחת מני רבות מאד

http://www.dogslife.org.il/3432-2/3408-2/

עמותה רצינית היא הדרך הפחות גרועה בשבילו, אין לך שליטה על מה יעשה אדם אחר ברגע שהוא יוצא מחסותך , אין לך מוצא מלקחת על זה אחריות
אני ממליצה על עמותה רצינית, מישהו צריך להיות בית לכלב הזה והגב שלו במידה ולא ייקלט, יש סיכוי כזה- הוא כלב שצריך לעבוד איתו זה לא פשוט למצוא בית שיסכים לכלב מכרסם שמי יודע מתי יחדל...

למעלה