כלב לבן/רומן גארי

arandiera

New member
כלב לבן/רומן גארי

את באטקה אסף גארי מרחוב בלוס אנג'לס, הוא ואשתו ג'ין סיברג שמחו לאמץ אותו. אלא שבאטקה הוא "כלב לבן". הוא אולף, על ידי לבנים גזענים לתקוף שחורים ולהורגם. לצד אוטוביוגרפיה על חייו המאוחרים של רומן גארי לצד השחקנית ג'ין סיברג, פעילה נלהבת בחוגי "הכוח השחור" זהו סיפור עלילה ציני ועצוב. אהבה ודעות קדומות נבחנים בו שוב שוב מזוגות עיניים בצבעים שונים. זהו סיפור על אהבה לכלב ועל שנאה לזולת. הגזענות מסופרת כאן משני צדדיה. את הכלב לא יכולים הזוג גארי לגדל בבית כיון שהוא תוקף את מרבית מחבריה של ג'ין, צעיר שחור, חולב נחשים מתנדב לאמץ אותו. לצד סיפור העלילה המצחיק מריר הזה זהו גם סיפורה הכאוב של אמריקה של 1968-1969. גארי רב הכישורים מגולל סיפור אחר, אין בו את ההומור המדומיין של עפיפונים ולא את ההסטוריה וההתבגרות של הבטחה עם שחר. במקום הדמויות הרבגוניות ונפתולי העלילה של כל החיים לפניו, ניתנת לנו הזדמנות להשקיף לחייו המאוחרים של גארי, לחייה המאוחרים של אמריקה. סיפור ישיר, נוגע ללב בפשטות אכזרית של עובדות החיים. כמעט תיעודי ומותיר רושם עז ש1969 ו2003 יותר מדי דומות זו לזו. ספר חובה.

holden112

New member
נשמע מדהים...

בפורום מדברים כל כך הרבה בשבחו של רומן גארי שאני מרגיש חובה לקרוא ספר שלו בקרוב. אני אכניס את הספר הזה לרשימת ספרים שאני רוצה לקרוא, הבעיה היא שהרשימה רק הולכת ומתמלאת ואני לא מצליח להשיג אותה, אבל מה זה משנה, ספרים טובים לעולם לא יחסרו. אבל בינתיים אני מאוד רוצה לקרוא את הספר "מתיקות" שקראתי עליו ביקורות טובות. תודה לך

roni64

New member
מומלץ מאוד

אבל אל תסתפק רק בספר הזה. כפי שצוין למעלה, "כלב לבן" שונה מספריו האחרים של גארי. השוני מתבטא בעיקר בסגנון, אם כי לא בערכים ובתפיסת העולם. כרגיל אצל גארי גם כאן אין שחור ולבן, יש יכולת לראות דברים מכמה זויות בו זמנית, ויש שילוב מרתק של חמלה וציניות. בשונה מן הספרים האחרים, הסגנון של "כלב לבן" בוטה ומשתלח, כמעט עירום ממעטפת מילים מרככות. יש בו מרירות שאינה מצניעה את עצמה מאחורי קריצה. אם גארי אכן נכנס אצלך לרשימת החובה, קרא לפחות שני ספרים - "עפיפונים" ו"כלב לבן". הניחוש שלי הוא שאחרי קריאתם לא תסתפק בשני אלה בלבד.

למעלה