כלב לאמץ

• פותח הנושא in12
  • פורסם בתאריך

in12

New member
כלב לאמץ

היי

אנחנו מחפשים כלב ,יותר נכון הבן שלי בן 8 מאוד רוצה כלב

אלו הפרמטרים החשובים לנו
גודל - קטן
טיפוח- מעט מאוד
קל לאילוף
ידידותי ולא לשמירה

היתה לנו בעבר כלבה מעורבת (בורד קולי עם עוד משהו) והיא לא התאימה לנו, כי היתה קשורה כל הזמן ליד הכניסה לבית והחבל כל הזמן הסתובב לנו בין הרגליים, ואני אף נפלתי ממנה פעם אחת .

לכן חשוב לנו שהכלב יהיה לידנו לא קשור וזאת חצר פתוחה.

נשמח לשמוע דעתכם

תודה

קרמיט524

New member
נראה לי שבמקרה שלכם, עדיפה בובת כלב

כלב הוא יצור חי, וצריך לטפל בו, גם אם יש כלבים שפחות דורשים טיפול מאחרים.
הכלב הוא של המשפחה, גם אם הילד ביקש. המשפחה צריכה להיות מחוייבת לטיפול בכלב, ולא הילד. זה לא צעצוע, אלא בן משפחה חדש.
כלב חי בבית, עם המשפחה, לא בחוץ לייד הכניסה. בטח ובטח אם החצר לא סגורה ואין שטח מספיק גדול שאפשר לגדר בשבילו. אי אפשר להשאיר כלב קשור ללא השגחה, כי במקרה הטוב, מישהו יכול ליפול, ובמקרה הרע, הוא ייסתבך בחבל וייחנק. בין לבין, הוא יהיה קשור לבד, מופרד מכם ואומלל מאד.
לכן אני מציעה בשלב ראשון לשאול את עצמכם את השאלות הבאות:
1. האם אתם מוכנים להתחייב לטפל בכלב לכל חייו? ברגע שלקחתם כלב, לוותר עליו זאת פעולה די דרמטית, שהתוצאה שלה היא בעיקר סבל מיותר לחיית המחמד.
2. האם אתם מוכנים לקבל את הכלב כחלק מהמשפחה, להרשות לו לחיות ביניכם, בבית, גם אם הוא מלכלך ומשיר שיערות? ותזכרו שכלב הוא כמו ילד בן שנתיים, הוא עושה שטויות כמו תינוק, אבל יש לו רעיונות משלו, והוא מספיק עצמאי כדי לבצע אותם גם אם הם מאד משונים (יש כלבים חובבי קריעה למשל, או עיצוב פנים
)
3. האם אתם מסוגלים להתמודד עם הרעיון שכלב הוא לא צעצוע או משחק ילדים, ולכן גם אם הבאתם אותו בשביל הילד, אתם אלו שתצטרכו לטפל בו?
לדעתי תעשו חושבים טוב טוב לפני שאתם מחליטים בעניין הזה. אם אתם לא סגורים על התשובות לשאלות האלו אולי עדיף לכם לוותר בשלב זה.

Bogen2

New member
חצר אינה מיועדת לגידול כלב

כלב מיועד להיות חלק מהמשפחה-בבית!
על אחת כמה וכמה אם החצר פתוחה...
תחשבי אם היית נותנת לילד שלך בן ה-8 להסתובב לבד בכביש-ככה גם לכלב-לא בטיחותי!
בקיצור, אם אינכם מעוניינים להשקיע בגידול כלב, מוטב כי תשלחו את בניכם להתנדב באחת הכלביות, וותרו על אימוץ...

KallaGLP

New member
מסכימה עם מה שנכתב מעליי.

כלב קטן מהסוג שאת מתארת אינו מתאים כלל לחיים בחצר, ובטח שלא בחצר שאינה מגודרת וסגורה.
ילד בן 8, גם אם הכרגע הוא מבטיח לכם עולם ומלואו, אינו בשל מספיק כדי לקחת על עצמו אחריות והתחייבות לגידול כלב. אתם חייבים לקחת בחשבון שבסופו של דבר רוב, אם לא כל הטיפול ייפול עליכם. אם אינכם מוכנים לכך, כדאי לוותר על הרעיון.
ועוד - כל כלב זקוק לטיפול וטיפוח, בין אם מדובר בהברשה של כלבים שמשירים הרבה (מרבית הגזעים) או תספורת על בסיס קבוע לכלבים שמשירים פחות (פודלים וכד').
הפרמטרים האחרים - כדאי לקחת כלב בוגר שאופיו כבר התייצב, ממקום שבו מכירים אותו היטב (כמו אומנה) ויודעים שהוא בעל תכונות אופי הקרובות למה שאתם מחפשים. יחד עם זאת, מעבר לבית חדש עלול לגרום לסטרס ולשינוי בהתנהגות הכלב, כך שאין כאן ערובות של 100%.

ממליץ לכם לשקול מחדש ואולי לא לאמץ

נשמע שאתם רוצים לשמח את הילד, שזה טוב ויפה.
אם הילד היה רוצה עכשיו אח חדש, הייתם שוקלים להכנס להריון כדי לרצות אותו?
כלב זה יצור חי עם צרכים, רצונות, אופי, אישיות.
ילד בן 8 שאינו אמור לחצות את הכביש ללא השגחה - לא צריך להיות בעלים של כלב. זה מוקדם בשבילו. הוא יאבד עניין בשלב מסויים והכלב יהפוך לטרחה נטו.
&nbsp
גידול כלב בחצר פתוחה - אפילו אם הכלב יעבור אילוף של חצי שנה אצל מאלף מהטובים ביותר בעולם - הוא לא ישאר בחצר כל היום בגלל שזה מה שנוח לכם. זה לא יקרה לא היום ולא בעוד 500 שנה.
&nbsp
גידול כלב קשור בחצר - זה לא לגדל כלב, זה להתעלל בכלב. זו חלופה להכנסת הכלב לארגז צעצועים עד שלילד יתחשק להוציא אותו משם ולשחק.
כלב זו לא בובה. אני חוזר ואומר - החזקת כלב קשור בחצר כדרך חיים, זו התעללות לשמה.
&nbsp
חכו שהילד יגדל. שיהיה מספיק אחראי להוציא את הכלב כל בוקר, צהריים וערב, לדאוג להאכיל אותו פעם-פעמיים ביום, לדאוג שלא יגמרו המים בקערה, לנקות אחריו אם הכלב פישל ועשה צרכים בבית וכן הלאה.
&nbsp
אני לא כותב את זה כדי לעשות מכם "קטנים" או לא מבינים עניין. אני לא מכיר אתכם בכלל. פשוט הנסיבות שציינתם הם הדרך הקלאסית של כלב לסיים את חייו בכלביה העירונית או מתחת לגלגלים של רכב שעבר ברחוב. זה פשוט לא מתאים ככה.

in12

New member
תודה לכל המשיבים

אז אני בשלבים לסגור את החצר,שתהיה מגודרת
עליי לצין שאני חיב בקיבוץ כך שאין כבישים וחשש שהילד ילך לכביש

אני חושב שכלב קטן מעורב זה אידאלי - ואני חושב להתחיל עם גור ממספר סיבות:
יש לנו תרנגולות+אפרוחים ולא הייתי רוצה שכלב בוגר ירצה לתקוף אותם
וכלב גור אני יכול לחנך אותו להתרגל לחתולים כך שלא ירדוף אחריהם

בנוסף אשמח לכלב קטן שיכול לרוץ איתי אם זה אפשרי

האם תוכלו להמליץ לי על כלב קטן, שיכול להיות בבית וכשאנחנו לא בעבודה יהיה בחצר.

אשמח לעזרה
תודה

et28

New member
כמה התשובה חשובה לך?

כשאני רציתי את הכלב הנוכחי שלי פניתי למאלפת ששאלה אותנו מה הצרכים שלנו.
נכון, שילמתי על הפגישה הזו- אבל לפני שבחרתי את הכלב אני ידעתי איזה כלב אני מקבל....

האם אתה מוכנים להתחייב ל- 15 שנים? זה אומר שכשהילד יהיה בן 18 הכלב יהיה כבר בן כ- 10 שנים, הילד יהיה בצבא.... וזה יפול עליכם.... כשהילד ייצא לטיול אחרי הצבא, הכלב יהיה בן 13, הטיפול בו יפול עליכם.... האם אתם מוכנים לזה?

למעלה