כלב חדש בבית

shima

New member
כלב חדש בבית

אשמח לקבל עצה. ביום שישי בלילה מצאנו לברדור צעיר נטוש ומוזנח. במהלך הסופ"ש טיפלנו בו בכוונה למצוא את בעליו או בית מאמץ כי לנו יש כלבה משלנו ( לברדורית אף היא בת שש שנמצאת אצלינו חמש שנים). מיותר לציין שכל בני הבית נשבו בקסמו. אתמול הוטרינר לא מצא שבב ואמר שלפי מצבו ניכר שהיה זמן רב ברחובות מוזנח וחולה. הכלב במצב בריאותי לא ממש טוב ( מכה באגן, חשש לקדחת קרציות חוסר משקל) . אחרי התלבטויות , ומאחר שנקשרנו אליו מאוד והבנו שהוא צריך הרבה אהבה ותשומת לב שלא הרבה אנשים אולי ידעו לתת החלטנו להצטופף קצת ולצרפו לחממה. בימים שהוא אצלינו נטשה ( הלברדורית) נכנסה לדיכאון.. מיותר לציין שלא רק שלא "הזנחנו" אותה אלא אף נתנו לה עומס תשומת לב כדי שלא תרגיש מקופחת, מכיון שהוא גור ויורד מספר פעמים רב למטה גם לה נוספו טיולים יומיים אנחנו מקפידים לתת לה אוכל קודם וזמן איכות לבד אבל היא ממש עצובה. היום שמתי לב שהקטנצ'יק מפחד ממנה וכשעבר לידה היא נהמה כלפיו. איך להפוך את הזוג הזה לחברים? האם אני עושה פה עוול לכלבה שלי ( שגם היא ניצלה מצער בעלי חיים, ועד עכשיו זכתה לתשומת הלב והערצה של בני הבית?)

lilithmm

New member
../images/Emo107.gifשלום shima../images/Emo70.gif../images/Emo20.gif

כל הכבוד לכם על הצלת הכלב הנטוש והטיפול
לדעתי הכלבה שלכם נמצאת כרגע קצת במצב של חוסר בטחון, היא לא יודעת המ יהיה ומה הסטטוס שלה כרגע בבית. כדאי לעשות הפרדה בין הציוד שלה לציוד הכלב, למשל לתת לה אוכל בכלים שלה ולכלב השני אוכל ומים בכלים אחרים, כלי מיטה אחרים וכד'. אל תצפו מהם "להתחתן" כ"כ מהר...

shima

New member
תודה ../images/Emo24.gif

ניסינו את עניין הפרדת הכלים אבל זה דווקא רוצה מהקערה של זו ולהפך...

דנותה

New member
זה בדרך כלל ככה

גם לי היו שני כלבים שניהם היו זכרים ולקח לגדול יותר קצת זמן להתרגל אל הכלב השני אבל בסוף הם היו חברים. התופעה שהם רוצים מהכלי של השני בדרך כלל קורת כי הם חושבים שאולי בקערה השנייה יש דברים יותר טובים... זה מהקנאה אל תתרגשי. כל הכבוד לך שאמצת את השני.

למעלה