כלב ואוכל

dns50

New member
כלב ואוכל

שלום
יש לי לברדור מעורב בן שנה וחצי
הכלב חברותי וממושמע כאשר אני בן המשפחה שמטפל ומטייל איתו
הכלב משוחרר בחצר בית פרטי
קיימת בעיה אחת
לאחר שאני נותן לו אוכל ומתרחק אין שום אפשרות להתקרב אליו
הוא נוהם ואם אני ממשיך להתקרב הוא גם ינשך כרגע בעדינות
לציין באם אני לא מעביר את האוכל לרשותו הוא לא ינגע באוכל עד שיקבל אישור גם אם האוכל נמצא 10 סמ ממנו
ההתנהגות בעייתית עקב כך שבקרה והוא אוכל ונכנס אדם לחצר שזה גם יכול להיות בן משפחה הוא נוהם בופן מאיים
מה נכון לעשות

תיקון

הכלב צריך תיקון כאשר ההתנהגות לא רצויה.
כמובן שההתנהגות הזו דורשת תיקון. המטרה היא שגם אם הילדה בת השלוש של השכנים תבוא אליו באמצע האוכל הוא יכשכש בזנבו וייתן לה לקחת מהאוכל שלו...
כמובן שעדיף לעשות את התהליך בליווי מאלף.
אני הייתי נותן לו את האוכל, כאשר הוא עם רצועה. נותן לו אישור לאכול ואז מפריע לו לאכול. אם הוא נוהם - עושה תיקון עם הרצועה ובליווי התרעה קולית משמעותית.
אסף

yaelofer

New member
שתי הערות:

א. למה להפריע לכלב לאכול? אהוא חיכה יפה ובשקט ובנימוס שיגישו לו לאכול אז כשמגישים לו לאכול לתת לו לאכול בשקט. גם אנחנו לא רוצים שיפריעו לנו. ובנוסף, אין צורך לתת לאנשים לתת להיכנס חופשי לחצר הבית. לא רק בגלל שזה מפריע לכלב וגורם לנהימות שלו, אלא יותר בטוח שאנשים זרים לא ייכנסו באופו חופשי לחצר פרטית. זה גם ימנע מיקרים לא רצויים של גניבת הכלב, הרעלת הכלב, וכו', ולא חסרים מיקרים כאלה.
ב. לא הייתי נותנת לילד בן 3 להיות לבד עם כלב , במיוחד כשהכלב עם אוכל. גם הכלב הכי מאולף הוא עדיין כלב עם אינסטינקטים של כלב, ואם מדובר בכלב גדול אז הוא יכול לגרום נזק ובמיוחד לילד. גם אם הכלב לא ליד אוכל, הילד בתום לב יכול לרצות לשחק עם הכלב, ובטעות להכאיב לו, או בטעות או מתוך משחק למשוך לו קצת חזק את האוזן או הזנב, והכלב יגיב.

לא הבנת

ואסביר
א. אין לי בעיה שהכלב יאכל לבד ובשקט. מבחינתי גם שיוריד אח"כ מהשולחן וישטוף כלים. יש לי בעיה אמיתית אם כלב נוהם על הבעלים שלו, ולא משנה למה. זה מה שמחייב תיקון.
ב. מסכים, זו היתה דוגמא. אם הכלב נוהם על הבעלים הוא לא יכול להיות רגוע איתו אף פעם.

לא חייבים תיקון במשיכה בקולר

אני לימדתי את כלבתי שהיתה מאד רכושנית ביחס למזון לתת לי ולכל אדם ו/או כלב/חתול להסתובב בקירבתה גם לגעת במזון או בכלי שלו וכל זה בעזרת קליקר וחיזוק חיובי בלבד!
ללא הרמת קול או משיכה בקולר או אמצעי חריף יותר אחר.
היא למדה את הפקודות קחי ועיזבי ובעזרתן לימדנו אותה להרפות מהמזון ללא ג'סטות של איום.
מראש אנחנו משתדלים לא להפריע לה כשהיא אוכלת מתוך כבוד בסיסי אליה ולצרכיה.
בעיני הזקוקים לחינוך איך לנהוג בבעלי חיים הם הילדים כי הם יגדלו להיות אחראים וחושבים וולי יגדלו כאלה בעתיד.

ofczen

New member

למעלה