כלב דומיננטי

YEHUDII

New member
כלב דומיננטי

היי חברה , אשמח לעצות פרקטיות וברורות שאוכל לעשות בעצמי \ עם עזרה של חבר אח
הכלב שלי ,שפיץ , אצלי כשנתיים , לפני כן היה אצל משפחה שלא ממש אהבה אותו .
הוא כלה חמוד אוהב לשחק תניד ללקק ובסך הכל אופי טוב
הבעיה היא שהוא יכול לנשוך , כל פעם שהוא מרגיש מאויים שהדוגמא הכי קלאסית היא כשהוא מתחת לשולחן ובטעות מקבל קצת חיכוך עם הרגל הוא מאיים ולעיתים אף נושך , עם אני ירים אותו בזמן שהוא לא חפץ בכך הוא ינסה לעשות את זה לא נוח לי , אם הוא ממש לא רוצה הוא עלול לאיים ואף לנשוך

יש לציין שהוא כלב קטן סך הכל וכאילו פועל באופן אינסנטסיבי , אין פה באמת סכנה והוא גם לא נושך זרים
מיד לאחר הנשיכה הוא יבא מיד להתחנף ולבקש סליחה

איך מכניעים אותו , איך גורמים לו לסמוך עליי שאני פועל לטובתו , גם אם יש טעויות

מעבר לכך הוא נגיד חרד ממקלות ואם זה יתקרב אליו הוא יחשוף שיניים , למרות שאני זה שמחזיק את המקל וכמובן לא אפגע בו איתו ( לא מפריע לי עכשיו לתקן את זה , רק שתבינו את החרדתיות שלו ובכלל הוא די פוחד מלא מעט אנשים

KallaGLP

New member
הכלב לא נשמע דומיננטי אלא חרדתי ולחוץ.

ייתכן שהוא עבר טראומה כלשהי בעברו המשפיעה על התנהגותו. לא הייתי מדברת במושגים של להכניע את הכלב, אלא במונחים של להוריד את רמת החרדה והלחץ שלו, לגרום לו להירגע.
אני חושבת שמקרים של נשיכות הם חמורים מספיק בשביל לטפל בעניין בצורה מקצועית. כדאי לפנות למטפל התנהגותי שיכיר את הכלב, יבחן את התנהגותו ויוכל להציע את הדרך המתאימה ביותר לנסות לטפל. כמו כן, קח בחשבון שאם הכלב נושך, אתה לא יכול לחזות אם אי פעם יחליט לפתע לנשוך אדם אחר שייראה לו מאיים או כשיהיה במקרה בסיטואציה מלחיצה. אדם כזה עלול להיות גם ילד קטן, למשל, ובמקרה כזה הפגיעה עלולה להיות חמורה יותר. שלא לדבר על כך שאתה עלול להיות חשוף לתביעות וקנסות וכלבך - להסגר. אני מציעה מאוד לא להתפשר במקרה הזה ולטפל בו בצורה דחופה, רצינית ומקצועית.

marx04

New member
ממליץ להיעזר במאלף/מטפל התנהגותי מקצועי ומנוסה

שלום לך,

ממליץ להיעזר במאלף/מטפל התנהגותי מקצועי ומנוסה.
למיטב ידיעתי, לאבנר רז מכפר רות יש הרבה מאד ידע וניסיון עם כלבים חרדתיים, נשכנים ועם בעיות התנהגות שונות.

בברכה,

אורי.

למעלה