כלב גדול לבית קטן

יאיר 83

New member
כלב גדול לבית קטן

מה ההמלצה לגבי זה? אני שוקל להביא דוגו ארגנטינו הביתה
בגדול נראה לי שאסתדר כי היו לי פעם דני ובוקסר, העניין הוא שזו דירת 2 חדרים ויש לי דילמה סביב זה. אולי כלב גדול צריך יותר מרחב בשביל לא להיכנס ללחץ/דיכאון?
תודה לעוזרים

נראה לי שגודל הדירה זה לא הבעיה כאן

השאלה אם אתה בנוי לטפל בכלב כזה, שדורש חינוך ואילוף מאוד מאוד אינטנסיבים, בשביל שהוא לא יפתח בעיות התנהגות שעלולות להיות קטלניות עם כלב גדול וחזק כזה.
יש לי בדירה לא גדולה לברדור וכלב צאן אנגלי עתיק (שזה גזע מאוד גדול), אם הם מקבלים ריצה הגונה כל יום בפארק אז את שארית היום הם מבלים ברביצה נינוחה ...

אתה בנוי לגדל גזע כזה? אתה חושב על ה10 שנים הקרובות שאולי בהם תהיה לך משפחה ותינוקות? האם גם אז גזע כזה יתאים לך?

danielnir1983

New member
הגודל לא קובע :)

בכללי עדיף לבית קטן לקחת כלב עם קצת פחות אנרגיות או כמובן לכוון את הכלב למצב רגוע ולא היפר אבל כל עוד הכלב מקבל את הטיולים הוא יהיה מאושר.
הרבה יותר חשוב להם המסע עם שאר חברי הלהקה מאיפה פיזית הם גרים.

דניאל ניר אילוף כלבים
dogologist | דוגולוג
[URL='http://www.facebook.com/danieldogolog']www.facebook.com/danieldogolog[/URL]

marx04

New member
לדעתי לא אידאלי

שלום לך,

באופן כללי אני סבור שעדיף לכלב לגדול ולחיות בבית שבו הוא יכול לנוע בחופשיות בין הבית לחצר, או לכל הפחות בחצר בלבד.
יחד עם זאת, הרבה אנשים מגדלים כלבים בלבד בדירות בהצלחה רבה ובהנאה לא מועטה (גם של הכלבים עצמם).
אני סבור שחופש תנועה ומרחב תנועה הם שיקולים חשובים באשר למקום גידולו של כלב, ולכן אם מדובר בכלב גדול במיוחד עדיף אם אפשר לגדלו במקום שיש בו מרחב גדול ככל האפשר (למעט אם מדובר בכלב עם מזג של שטיח).
בכל מקרה אני מצטרף למגיבים שכתבו שאם תחליט לגדל כלב בדירה קטנה, הרי שחשוב במיוחד שתפעיל אותו ותצא איתו למספיק טיולים שבהם יוכל לפרוק את האנרגיה שלו (בין אם זה יהיה כלב גדול ובין אם קטן).

בברכה,

אורי.

שירן ל11

New member
הגזע נכלל תחת רשימת הכלבים המסוכנים הקבועה בחוק

ולכן אני חושבת שדירה קטנה לא אידאלית לו. יהיה לו קשה לפרוק אנרגיה ולא תוכלל לשחרר אותו בגינות כלבים במידה ואנשים יתלוננו, כך שהפעילות הגופנית שלו תוגבל לשטח הדירה.

KallaGLP

New member
כפי שנאמר, פחות קשור לגודל ויותר לאופי.

כלבים גדולים ורגועים אין בעיה לגדל בדירה, אפילו קטנה. תחקור על אופיו של הגזע שאתה מתכנן לקחת ותחליט בהתאם (אם כי נראה לי שגם לגבי זה כבר קיבלת התייחסות). מעבר למקום עבור הכלב, חשבת, למשל, מה יקרה אם תזמין אורחים והכלב יהיה תוקפני או יציק להם או שסתם ייראה להם מפחיד? האם יש לך בדירה מספיק מקום ליצירת הפרדה מוחלטת? וזה אף על פי שברור שכלב כזה יצטרך אילוף מאוד קפדני, אך גם אילוף אינו ערובה לכלום.

למעלה