כלב בבית קפה

כלב בבית קפה

שלום לכם מה החוק אומר לגבי ישיבה עם כלב בבית קפה-על המדרכה. מותר? באם מותר לבעל בית קפה לאסור עלי ועל כלבי לשבת שם?

Ultra marine

New member
לפי מה שאני יודעת,

בתור "יושבת סידרתית עם כלבה בבית קפה" (
) זה תלוי בבית קפה. בעקרון אני יכולה לשתף אותך מניסיוני... כמעט כל בית קפה (במיוחד אם שייך לרשת) מרשה לכלבים לשבת בחוץ. בקפנטו לדוג' יש גם קערות מים. פעם ישבתי שם ושאלו אותי משהו לגבי מים, הייתי בטוחה אם המלצרית שואלת אם אני רוצה כוס מים (
) אז אמרתי "כן", 2 דק' אחרי זה היא מגיעה עם קערת מים לכלבה
בהרצליה נכנסתי עם אולי לתוך ארומה (בשביל להזמין, בסוף ישבנו בחוץ למרות שלא נראה שזה הפריע למישהו..) היא נשכבה שם ועשתה פוזות לכל העולם ולא נראה שזה מפריע למישהו במיוחד... כשאולי היתה קטנה הייתי יושבת איתה גם בתוך בתי קפה כשהיא על הברכיים שלי. עכשיו כשהיא לאט לאט מתקרבת למשקל אדם זאת כבר בעיה להושיב אותה על הברכיים (
) בכל מקרה הבעיה עם לשבת עם בעל חיים בתוך בית קפה לרוב סבה סביב עניין הניקיון והאישור של משרד הבריאות. זה כמו שאי אפשר להכניס כלב למכולת/סופר או כל מקום שמוכרים אוכל. ברח לי עכשיו איך קוראים לאישור הזה... אבל מעניין שיש מקומות שכן מרשים, אולי בגלל שיש אחרי הכל הפרדה ברורה בין האזור של האוכל לבין האזור של הישיבה. סביר שהרבה אנשים לא מסכימים בגלל עניין של עשיית צרכים ובלגן... לי קרה שכלבה תקפה מלצר (היה *מאוד* לא נעים), אמנם המלצר לא ממש נפצע ולא ירד לו אפילו דם, אבל עדיין אני יכולה לראות בזה סיבה טובה לזה שבעתיד אולי הם קצת יחששו לאפשר לכלבים לשבת, אפילו בחוץ כפי שישבתי אז. ואם ממשיכים כבר לאן מותר להכניס כלבים, במקרה של חנויות גדולות כמו אייס/הום סנטר, אני הייתי נכנסת עם הכלבה בתוך העגלה ואז איך להם בעיה עם זה, כי היא לא מסתובבת, לא מציקה לאנשים וגם לא עושה צרכים.... מקווה שעזרתי בכל מקרה

הכלב

שלי שקט וחביב עד שעובר זכר אחר ואז מתחיל לנבוח. אמרו לי שזה מפחיד את הלקוחות שיושבים בפנים. כמובן שאפשר לשים z על בית הקפה לא לשבת שם עם יחס כזה דוחה..פשוט רציתי לדעת מה הנוהל. הכלב כמובן קשור לכסא.

Ultra marine

New member
אם זה מפחיד את הלקוחות זה מפריע!!!

אני לא חושבת שבשביל לרצות אותך הם צריכים להפסיד לקוחות. זה פשוט לא הוגן! תדאגי שהכלב לא ינבח ולא יפריע ואני בטוחה שיקבלו אותך בכמעט כל בית קפה שתבחרי.

דונינה

New member
אני לא חושבת שיש נוהל מסויים

זה מה שהבעלים קובעים . אנחנו תמיד מעדיפים לשבת במקומות שיש ישיבה בחוץ ושלא יפריע לאף אחד . אפרופו קשור לכסא ,
פעם אחרונה שעשיתי את זה , הכל היה טוב ויפה עד שראו חתול ושתיהן פשוט מרחו אותי על הרצפה עם הכסא
.אז תחשוב על זה ... ומה זה יחס דוחה ? מה בדיוק אמרו לך ?

יחס דוחה

אני יושבת שם די הרבה ותמיד חביבים. אתמול העמידו איזו "כלבה" בכניסה (מארחת..)שישר אמרה לי לא לשבת אם כלב .התישבתי וצפצפתי עליה.אמרתי לה שאני כל יום יושבת.(אפילו מביאים לט מים ומלטפים אותו..) הכלב היה שקט וישן כמו שטיח(אקיטה מעורב אגב..),ה"כלבה" עשתה לי פרצופים כל כמה דקות מלווים במבט בוז לכלב...הזמנתי חשבון ואז עבר כלב שנעמד ליד הקפה והכלב שלי אחרי שהתאפק כמה שניות התחיל לנבוח.. ה"כלבה" נכנסה לויברציות..שמעתי אותה במכשיר קשר..ואז יצא אחראי המשמרת ונזף בי.

C h i q u i t a

New member
אנחנו יושבות הרבה בבית קפה,

וברוב המקומות אדיבים מאוד - מלבד קפה הילל שפעמיים היינו שם עם פרענקי והייתי צריכה להתחנן לקערת מים בשבילה שלא הגיעה, למרות שהיה יום חם מאוד - ובשתי הפעמים בקשו מאיתנו בלשון לא כל כך עדינה לשבת בצד מרוחק ו..בפעם הבאה לא להביא איתנו את הכלב (למרות שהדגשתי גם שזו כלבה, ולא כלב) אז כמובן - מאז לא באנו לשם. קפה-קפה ממש נחמדים לכלבים - נותנים גם כלי עם מים וגם כלי עם פינוקים להולכים על ארבע. ארומה וכו' לא ניסיתי בינתיים. זהו מבחינת שמות של מקומות..

למעלה