כלב אסמתי

SummerSpirit

New member
כלב אסמתי

יש לי כלב בגודל קטן, מעורב כנראה בפינצ'ר ועוד משהו. מצאתי אותו לפני 4 שנים ומאז הוא אצלי. יש לו כמעט מדי יום מן שיעולים כאלה כאילו שהוא שתה המון מים בבת אחת, אבל זה בלי קשר לשתיה. יש לו גם מדי פעם אפצ'ים שבאים ברצף והוא יכול להתעטש ככה במשך דקה. יכול להיות שהוא אסמתי? או פשוט אלרגי למשהו? מה ניתן לעשות?

ואף פעם לא עלה בדעתכם להתייעץ עם

הוטרינר בנושא ?

סליחה ../images/Emo140.gif לא קראתי כיאות אני

מתנצלת, משום מה חשבתי שזה מאז שהוא אצלכם - סליחה. בכל מקרה שיעול ואפצ'י יכולים להיות סימן לכל מני דברים [שעלת מכלאות, גוף זר באף ועוד ועוד..] לכן אבחנה ראויה וטיפול מתאים יתן הוטרינר האישי של הכלב
מומלץ אם אפשר לצלם בדיגיטלית אם יש התקף כזה, כי בדרך כלל שמגיעים לוטרינר הכלב לא עושה כזה וסרט יכול לעזור. שוב מתנצלת שקפצתי למסקנות שגויות
החלמה מהירה

דבר נוסף וחשוב

האם אתם מעשנים? אנשים המעשנים ליד חיות המחמד שלהם,במיוחד בחורף שהתריסים והחלונות מוגפים,הופכים את הכלבים והחתולים למעשנים פאסיביים.אחת התופעות הנילוות,שיעולים ועיטושים רצופים. דבר שצריך לחשוב עליו ולהתחשב בו.

שיעולים

הי קודם כל חשוב להבחין בין שיעולים ואפצ'ים. הם סימנים של מערכות שונות - וזה מאד משמעותי מבחינת האבחון. פרט שחסר בנתונים שציינת זה אם הוא כלב צעיר או מבוגר, וכמה זמן העניין נמשך. כמובן שבכל מקרה תצטרכו להגיע לבדיקה אצל וטרינר. הגורמים השכיחים לשיעול הם באמת שעלת המכלאות (מחלה מדבקת שיכולה לעבור גם לבד), בעיות לב (נפוץ מאד בפינצ'רים מבוגרים), גוף זר, דלקת ריאות ועוד. בהצלחה

SummerSpirit

New member
זה די הולך ביחד

הוא גם משתעל וגם מתעטש. כמובן שלא באותו זמן. והוא בן 4, יחסית צעיר.

נשימהה

New member
שאלה בדרך אגב...

בקשר לאפצ'ים הכלבה שלי מבוגרת-14, יש לה אפצ'ים בכל פעם היא מנסה להוציא ליחה וזה ככה כמה אחד אחרי השני עד שזה יוצא לפעמים בצבע לבן שקוף ולפעמים ירקרק... סליחה על התיאור .. ויש לזה ריח נוראי. יש לה אי ספיקת לב היא מטופלת בפוזיד, סיבאצן, וקודאין לשיעול שלה. האפצ'ים נשמע לך שזה קשור או שזה משהו אחר?

למעלה