כלב אחרי סירוס

MarketingLady

New member
כלב אחרי סירוס

פניתי אליכם לפני זמן מה לגבי סירוס של כלב לברדור בן 3.5 שמאוד אגרסיבי. קיבלתי מכם המלצות שזה לטובת הכלב. אתמול הכלב עבר את הסירוס ופשוט נקרע לי הלב לראות אותו כ"כ סובל עכשיו...האם זה נורמלי? הכלב לא מוכן לאכול, לשתות או אפילו לבוא כשאני קוראת לו...הדרך היחידה שאני מצליחה לגרום לו לאכול היא על ידי זה שאני מביאה לו את האוכל עד הפה - אפילו צ'ופרים ועוף וגם לגבי שתייה הבאתי לו קערה עד הפה..הוא פשוט שוכב לו ולא זז ואתמול כל הערב והלילה היו לו דימומים מאזור הניתוח ונשארתי איתו ערה רוב הלילה...תגידו לי עם גם לכם זה היה ככה - בבקשה!

be_roo

New member
נורמלי לחלוטין, ויעבור תוך זמן קצר

ההרגשה הלא נעימה של הכלב נובעת ברובה מהשפעת חומר ההרדמה ולא מהניתוח עצמו, שהוא מינימלי למדי. עד סוף היום ההשפעה תתפוגג. יתכן שיהיה לו קצת לא נוח במקום הניתוח, אבל זו אי נוחות חיצונית השקולה לפצע שמגליד. סביר להניח שמחר או מחרתיים הוא בכלל לא יזכור כלום. חוסר הרצון שלו לאכול, שוב נורמלי. השפעת חומר ההרדמה עושה קצת לא טוב לכיבה, והוא מעט תשוש ולכן לא אוכל, גם זה יעבור במהרה. כל אלה אפסיים לעומת הכאבים של סרטן, של פגיעת מכונית או של נשיכת כלב אחר בגלל ריב על נקבה. תני לו זמן, תהיי איתו ותראי שהכל יסתדר. ורק הערה בנוגע לדימום. אם מדובר רק ב"זליגה" קלה של דם מהפצע, גם זה נורמלי. אך אם יש דימום שהזרימה ממש נראית לעין, רצוי להתייעץ עם הוטרינר.

למעלה