כלבת

כלבת

שלום היום גיליתי שבשכונה שלי היה מקרה של כלבת בכלבה קטנה . שאלתי היא אם היום הם מצאו אותה במצב של המחלה ואתמול אני והילד שיחקנו איתה והיא נראתה בסדר והיא ליקקה אותנו אז האם יש פה מקום לדאגה. הכלבה היא קטנה שלקחו אותה לטיפול והיא גם היתה מיוחמת והם אומרים שהיא ברחה להם וכנראה שאז היא נדבקה תודה מראש

כלבת?

את בטוחה? אולי כלבלבת? היא מתה? מי קבע שהיא חולה בכלבת? אם זה באמת כלבת יש סיבה לדאגה, ולו רק כי מדובר המחלה קטלנית שבלשבים המתקדמים שלה היא חשוכת מרפא. אבל הסבירות שזה אכן זה שואפת לאפס.

זה מה שבעל הכלבה אמר

הוא אמר שהוא לקח אותה לוטרינר וזה כלבת היא היתה עם הרבה רוק וגם משתוללת

זה נשמע קלוש.

אבל צרו קשר עם הוטרינר שלו, לדעתי זה יהיה הדרך הכי מהיימנה להשיג מידע. אם אכן מדובר בכלבת- להתייעץ עם רופא בדחיפות.

האבחנה בוצעה היום ?

היום הוא לקח אותה והיום הוא כבר יודע שזה כלבת? משהו כאן נשמע לא הגיוני - צריך לשלוח את הפגר לאנליזה בבית דגן וזה לוקח קצת יותר מיום אחד. כמו שנעה בעננים אמרה - את בטוחה שזה כלבת ולא כלבלבת ? אולי הוא סתם "נפטר" מהכלבה ? יכול להיות ? אני גם בדעה שתתקשרי לוטרינר של אותו הבחור לדבר איתו. אם אכן מדובר בכלבת דברי עם רופא המשפחה שלך או פני ללשכת הבריאות המחוזית.

מסכים עם התהיות

כלבת היא מחלה קשה והאבחון שלה מאד משמעותי ומבוצע בכובד ראש.אני מציע לברר היטב איך ואם זה באמת מה שאובחן ולא להלחץ מיד. מצורף דף מידע בנושא כלבת - לעיונכם.

תודה על התשובה אבל רציתי לדעת

זה שאלה קצת טיפשית , אבל גם כלב מחוסן יכול להדבק . וגם דיברתי עם הוטרינרית והיא אומרת שהיא לא יודעת כי כל כלב שמגיע אליהם הם שולחים להסגר ובהסגר הם לא עונים . ובלי שום קשר היא התיחסה מאוד לא יפה לשאלה שלי .

גם אם הכלב נשלח להסגר

לא יתכן שתהיה אבחנה חד משמעית של כלבת כבר. אני לא יודעת לענות לך חד משמעית על השאלה....

למעלה