כלבים ותינוקות - שאלה

כלבים ותינוקות - שאלה

הכלבה שלנו (מסוג מעורב ועונה לשם מונה) מקבלת יחס מאוד מיוחד מאיתנו - הרבה תשומת לב ופינוקים. מכיוון ואנחנו מרחיבים את המשפחה הקטנה שלנו ובעוד כמה חודשים יצטרף תינוק, רצינו לדעת כיצד עלינו לנהוג לפני הגעת התינוק לבית וגם אחרי ע"מ שהיא לא תרגיש מאוימת (למרות שהיא כלבה מאוד, מאוד לא תוקפנית ואוהבת כל דבר שזז, כולל חתולים) וגם שתקבל תשומת לב מספיקה, למרות המגבלות שיהיו קיימות לאחר הגעת התינוק.

katam

New member
לדעתי כדי להתיעץ עם משהוא שזה

מקצועו. מאלף טוב או ויטרנר שמתמחה בהתנהגות. אני שמעתי דברים טובים על אורי בקמן ועל ד"ר נועה הראל ויטרנרית שמתמחה בהתנהגות עובדת בר"ג. לידה קלה אורלי

katam

New member
נזכרתי בדבר נוסף

באתר petnet.co.il שמשום מה לא עולה כרגע יש מספר מאמרים בנושא. יש קישור למעלה. שוב בהצלחה אורלי

kees

New member
זו לא בעיה כ"כ גדולה-

לי יש שניכלבים בוגרים ולפני 3 חודשים הצטרף גם תינוק וחשות היו מעט כשילדתי בן זוגי הביא מבית החולים (כשעוד הינו בבית החולים) בגד שהילד לבש ונתן לכלבים להריח שיכירו את הריח. כשחזרנו מבית החולים ביקשנו מבני המשפחה שלא יגיעו איתנו הבייתה אלא שיתנו לנו כמה שעות להרגיל את הכלבים- נכנסנו הבייתה, שמנו את הסלקל על הריצפה ונתנו לכלבים להתקרב, לרחרח וגם ללקק (בהשגחה צמודה כמובן) שלא ירגישו כי בגלל התינוק לא מתייחסים אליהם וככה כל פעם שהיה על הידיים נתנו גם להם להתקרב. בשעות שישן השתדלנו (ועדיין) לפנק גם אותם - ללטף לשבח כמו קודם. הנקבה מיד אימצה את התינוק ואילו הזכר בחר להתרחק ולהתקרב רק שנוח לו והוא מרגיש בטוח. היום אין לי בעיה כבר להשאיר אותו בטרמפולינה על הריצפה כי הם שומרים עליו ואוהבים אותו. הנני מצרפת תמונה של התינוק יחד עם הכלבה שתראי כי זה בהחלט אפשרי

lilithmm

New member
תינוק חדש בבית../images/Emo20.gif

מצורפים 3 מאמרים לעיון.... בהצלחה

../images/Emo12.gifלא לשנות כלום בהתנהגות.

לתת לכלבה את אותו היחס אותו קבלה קודם. יש להבין שמוחו של הכלב פועל כמו מוח של ילד קטן... לו היה בביתך עוד ילד והיית מביאה לו אח חדש הבייתה היית עושה הכל שלא יחוש מקופח... תינוק חדש לא גוזל את כל הזמן. בזמן הפנוי מעניקים זמן לכלבה. לאחר זמן מה מערבים אותה בטיפול בתינוק. בהחלט אפשרי לדבר איתה ואפילו להסביר לה בנימה רכה ואוהבת שבסך הכל נפח הבית גדל בצורה משמחת ואהובה והיא בהחלט תהיה חלק מהחברה החדשה של התינוק החדש.... כך גידלתי את כל ארבעת הכלבים שלי בסמוך לארבעת ילדי... והכלבים לא אכזבו ובנימה זו גדלו ילדי... הכלבים תמיד היו חלק אורגני מחיינו והם לא אכזיבו. לעולם לא. בהצלחה והמשיכי לאהוב אותה... תינוק חדש אינו סיבה להוציא כלב מהבית או לאהוב אותו פחות... זכרי את ספור היפהפיה והיחפן... הכל מהחיים מותק... ושיהיה לך במזל טוב! שריתוש

למעלה