כלבים ונשיקות...

hadash

New member
כלבים ונשיקות...

האם כלב ש"מנשק" כלב אחר- מלקק לו את הלשון ליתר דיוק- יכול להעביר לו מחלות? אציין רק שהכלב השני הוא כלב בית של שכנים שלי והוא מחוסן והכל- אבל עדיין מדאיג אותי כשהוא מנשק את הכלב שלי... ושאלה נוספת- האם ידוע על מקרי תקיפה של נמיות וכלבים? באזור שלנו יש המון נמיות, האם אני אמורה לחשוש מפניהן שיתקפו את הכלב שלי? העברת מחלות? תודה!

תשובות

ההתנהגות שאת מתארת היא נורמלית לחלוטין, ומתארת תקשורת בין הכלבים. מובן שאפשר להעביר כך מחלות, בדיוק כמו שהדבר עלול לקרות לבנות שלי בגן או בבית הספר, או לכל אחד מאיתנו בעבודה, בקולנוע או בכל מקום אחר. נוזלי הגוף, והרוק בינהם מהווים אמצעי יעיל להעברת נגיפים. אחרי כל זה - אני עדיין שולח את ילדותי לעיסוקיהן, ועדיין מנסה ללכת לסרטים, כאשר יש לי זמן בעבודה, ובית הקולנוע לא סגור עקב מלחמה. צריך לשמור את הדברים בפרופורציות המתאימות. אם הכלב שלך מחוסן, וגם הכלב השני מחוסן צמצמת למינימום את הסיכון, ואת יכולה לאפשר להם לחיות חיים נורמליים ובריאים. לגבי הנמיות - נמיה לא תתקוף כלב מיוזמתה, אבל אם היא לא תצליח לברוח ממנו, יתכן שהיא תנסה להגן על עצמה - ותנשך אותו. נשיכה עלולה לגרום לפציעה לא נתקלתי עדיין בנשיכה מנמיה, אבל זה לא יפתיע). הקשר הישיר בין חיות בית לחיות בר מהווה אחד המקורות לכלבת - הקפידי שכלבך יהיה מחוסן. כמו כן, רשות הטבע והגנים משתדלת לערוך חיסון בחיות הבר באמצעות פתיון, כך שהסיכון הוא מינימאלי אם הכלב מחוסן.

למעלה