כלבים ונחשים

hagit139

New member
כלבים ונחשים

שלום לכולם. קצת פרנואידית ואשמח לעצה.
לאחרונה שמעתי על מספר מקרים של הכשת נחש והתחלתי להילחץ. אני נוסעת בסוף שבוע לעמק האלה עם הכלבה שלי. יש שם המון איזורים עם שיחים וצמחיה ואני קצת מפחדת ללכת איתה לטייל. מובן שאני לא מתכוונת לשחרר אותה.
אבל איך אני יכולה למנוע שהיא חס וחלילה תיפגע?
אם אני הולכת איתה צמוד אליי בשבילים - יש סיכוי שנחש ייצא מהצמחיה וינסה להכיש אותה? או שהם בורחים מכלבים?
אני לא מבינה בנחשים אבל בקצב הזה אני פשוט יישאר איתה בחדר על הסופ"ש

ANZ1

New member
נחשים

- נחשים לא נוהגים לתקוף אם הם לא מרגישים סכנה, אם אתן תלכו על שביל מסודר ולא יהיה עליו נחש, אף נחש לא יקפוץ עליכן ויתקוף.
- נחשים גם לא בורחים כשיש סכנה, הם יודעים שהם לא מספק מהירים, בדרך כלל הם יצטנפו ויאיימו עם פה פתוח ורעש מפחיד, רק שכלבים (בניגוד לחתולים) לא יודעים להתמודד עם נחשים וזה יגמר עם הכשה בפה של הכלב, ואז הכלב נראה כמו דמות מסרט מצויר, גוף קטן עם ראש גדול.
- ברוב המקרים כלב גדול לא ימות מהכשת נחש צפע ארץ ישראלי, אחרי כמה חודשים של התעוררות בקיץ כשאין לו כבר הרבה ארס.

מה לעשות ?
1. ללכת איתה עם רצועה ולא לשחרר אותה לרוץ חופשי
2. לשים לב איפה היא, הכשת נחש בדרך כלל מתנהלת ככה : הכלב רץ חופשי, מזהה נחש, הכלב מתלהב, הנחש מאיים ומשמיע רעש די חזק ססססססס...סססס..
הכלב נובח ואחרי דקה מנסה לתפוס את היצור המוזר, לך יש דקה להציל את הכלבה מחוסר היכולת שלה להתמודד עם הטבע.
(או לחלופין לטייל עם כלב וחתול, חתולים הורגים יופי נחשים).
3. למצוא ולדעת איפה ומה המספר טלפון של וטרינר באזור, גם אם היא תוכש היא לא תמות אחרי 5 דקות, גם לא אחרי שעה(אם מדובר על כלב גדול ונחש צפע רגיל).

הערה נוספת, איפה שאני גר (ניו זילנד) אין נחשים משום סוג, ומשום צורה (עוד סיבה למה ניו זילנד מנצחת את ישראל).

hagit139

New member
תודה רבה :)

קצת מרגיע.
אגב, החתולה של חברה שלי הוכשה על נחש לפני חודש - חודשיים וכמעט מתה... אז נכון כמעט לכל החתולים
ובניו זילנד יש כרישים

ANZ1

New member
בניו זילנד יש דולפינים, הכרישים באוסטרליה

זאת החלוקה, כל החיות המסוכנות עברו לאוסטרליה
בניו זילנד יש את כל החיות החמודות
היו מעט מאד תקיפות של כרישים בניו זילנד.
דווקא השנים האחרונות ישראל נהפכה להיות בית של הכרישים משום מה.

http://statuscope.co.il/לפני-שאתם-נכנסים-לים-תחשבו-פעמיים-מסתבר-שיש-גל-של?id=28ef5c7a

hagit139

New member
לא לא לא

תן לי קודם להתגבר על הפחד מנחשים. לא רוצה לשמוע על כרישים

דגלמנגה

New member
כלבים הולכים אחרי האף, חתולים חולקים סטירות

כדי לדעת מה עומד בפניהם, הכלבים מרחרחים. מכיוון שנחש אינו מזיע ואינו חם, הרי שאינו אפוף ענני ריח, דבר שמחייב את הכלב לקרב אליו את חטמו. כדי לקבל מושג, התבוננו בכלב שמרחרח לטאה או ג'וק. קירוב אף אל נחש, גורר הכשה ושום כלב בעולם אינו מהיר מנחש. כלב חשדן במיוחד עשוי להיות בהיכון ולקפוץ לאחור עם כל רמז לתנועה של הנחש. באופן כזה הוא עשוי להינצל במקרה, אבל אם לא קפץ בתחילת התנועה - הלך עליו.
&nbsp
חתול, לעומת זאת, צד עפ"י מראה, בהנחה שכל מה שחי עשוי גם להיות אכיל. לחתול ציפורניים חדות נשלפות והוא מעיף סטירות-שריטות מהירות מהצד. תנועת רגל תמיד מהירה מתנועת ראש וגוף. חתול סוטר לצד ראשו של הנחש ומסכל את התקפתו. הוא עשוי לא רק להסיג את הנחש, אלא גם לסיים את המפגש בארוחה טעימה.
&nbsp
נחשים אינם תוקפים בעלי חיים גדולים מאלה הנחשבים בעיניהם לטרף, ופגיעותיהם הן תמיד תוצאה של התגוננות. כפי שציינת כאן, הליכה על שביל כבוש, כשהכלב קשור וצמוד, ותשומת לב מתמדת לגבי מה שהכלב מרחרח בצידי השביל, תמנע מפגשים בלתי רצויים.
הערת אגב: עמק האלה הרבה יותר יפה והרבה יותר בטוח, מבחינת נחשים, בחורף ובתחילת האביב. בכל מקרה רצוי לבחון אזורי שיחים, ושאר מקומות כאילו-מוגנים, במקל, לפני שדוחפים לשם יד או רגל או אף. השתדלי לעייף מעט את הכלבה, בשטח פתוח, לפני שאת מוליכה אותה, מוגבלת, בשבילים עמוסי ריחות זרים ומסקרנים.

hagit139

New member
תודה רבה חזרנו בשלום :)

שמרתי עליה צמודה אליי כל הזמן.
לוקחת את כל העצות לתשומת ליבי. כולל טיול בעמק האלה בחורף ;)

למעלה