כלבים וחתולים

אנוביה

New member
כלבים וחתולים

שלום כולם ומזל טוב על חידוש הפורום

אנחנו עוברים לגור בעוד מספר חודשים באיזור אמסטרדם ויש לנו שני כלבים ושלושה חתולים....
זה לא פשוט אבל ברור לנו שהם באים איתנו, מכיוון שמדובר במעבר של לפחות מספר שנים ואולי גם יותר.
אני לא מכירה את הנושא הזה בהולנד, איך מתייחסים לכלבים וחתולים, מה העלויות השונות, האם הויטרינרים יקרים? כמה עולה לספר כלב? יש מספרות כלבים זמינות? מה לגבי חתולים? אני אשמח אם מישהו מקומי בעל כלב או/ו חתול יכול לתת לי קצת אינפורמציה.
שבת שלום לכולם

אספרסו2

New member
נתחיל מזה

שיהיה לכם מאד קשה ולכן גם יקר למצוא דיור מתאים,
מעבר להוצאות הדיור,היקרות יותר,קחי בחשבון 600-800 אוירו בחודש
לאחזקת חמש הולכי על ארבע.

אנוביה

New member
תודה לכולם ו...

למה העלות כל כך יקרה?
600-800 יורו לחודש זה המון.
מישהו יכול לומר לי מניסיון עלויות של שירותים ומוצרים לחיות באיזור אמסטרדם?
כמה עולה שק מזון גדול איכותי לכלב?
כמה עולה שק מזון גדול איכותי לחתול?
כמה עולה תספור לכלב?
מספרים שם חתולים?
כמה עולה תספורת לחתול?
חיסונים מלאים הם כבר יגיעו מהארץ כך שלפחות זה אני מכוסה לשנה.
תודה רבה, שבוע טוב ושקט, אצלנו מתעופפים כל מיני דברים בשמיים השבת...
ד"א, האם יש בהולנד תולעת הפארק?
ועוד משהו, יכול להיות שההולנדים מגדלים...ארנבונים?
תודה שוב.

לי יש כלבה גדולה (רועה הולנדית)

שק מזון איכותי (אני קונה לה Royal Canin 12 ק"ג) עולה סביב 50 יורו בהזמנה דרך האינטרנט ומשלוח עד הבית. אם את לא בבית משאירים אצל השכן ואת מקבלת פתק הביתה.

חיסונים - כלבת פעם בשלוש שנים אם אינני טועה, 50 יורו. משושה פעם בשנתיים. לא זוכרת מחיר. בגלל שבהולנד אין כלבת למדתי שאם אתם לא מתכוונים לצאת עם החיות את גבולות המדינה, אין צורך לחסן. וטרינר הוא הוצאה די יקרה כאן וכשבנוסף לכך יש צורך בתרופות, זה יכול להגיע בקלות ל-90-100 יורו לביקור.

אם יצאתם/נסעתם ואתם מחפשים סידור לחיות, כלב בפנסיון עולה בד"כ 13 יורו ליום, חשוב לעשות השוואת מחירים ותנאים. ראיתי פנסיונים שלוקחים גם 15 יורו ליום ואם אתם רוצים שיוציאו את הכלב מהכלוב לטיול, לוקחים על זה אקסטרא (לפנסיון כזה בחיים לא אשלח את קאאט שלי!).

חיות מותרות גם בתחבורה ציבורית. באוטובוס זה חינם למיטב ידיעתי, ברכבת כרטיס יום לכלב עולה 3 יורו, לרכישה במכונות הכרטיסים.

עליכם לדווח על החיות שברשותכם לעירייה לצורך תשלום מס עירוני על חיות בית. גובה המס משתנה מעיר לעיר. באוטרכט משלמים 50 יורו לשנה. אולי יעשו לכם עיסקת חבילה על זה שיש לכם יותר מחיית מחמד אחת.

ולבסוף ואולי הכי חשוב: לפי החוק (למדתי בדרך הקשה, כמעט): הליכה עם כלבים אך ורק ברצועה, גם בפארק. צרכים רק במקומות המסומנים (אם אינכם יודעים, שלחו מייל לעירייה, אמורות להיות להם מפות עם שטחים מסומנים), כנ"ל יש שטחים מותרים שרק בהם מותר לשחרר את הכלבים למשחק. המשטרה נותנת קנסות (85 יורו).

וחוץ מזה פה ושם פינוקים קטנים כמו מקלות דנטליים (DentaStix) - תשעה יורו לקופסה שמספיקה לחודש, נמכר בסופרמרקט.

מקווה שעזרתי קצת, אם את צריכה עוד מידע, שלחי מסר

למעלה