כלבים ואופניים..

orenmiki

New member
כלבים ואופניים..

שלום לכולם, יש לי כלבת גולדן גיזעית בת שנה ושלושה חודשים.. כלבה מדהימה.. אני רוכב אופניים ויוצא לטיולים של 10-30 קילומטר.. בטיולים של 10 קילומטר לקחתי איתי את הכלבה והיא רצה ונהנית, כמובן שאנו עושים הפסקות ואני נותן לה כלי עם מים צוננים לשתייה השאלה היא אם לטיולים ארוכים יותר זה בסדר גם לקחת אותה. שמעתי שכלב מעורב מגזע לא גדול פשוט קיבל התקף לב... מה אתם אומרים??

גולדנים ומאמץ

זה עניין לא פשוט - הבעיה העיקרית היא שכלבי גולדן רגישים למדי למכות חום. כאשר יוצאים לטיול אופניים, קשה מאד להתאים את המאמץ שלך (בעיקר אם אתה רוכב בכושר) ליכולות של הכלב. מצד שני הכלבים לא יודעים לשים לעצמם את הגבולות ולעצור לנוח אלא דוחפים את עצמם כדי להצמד לבעלים. התוצאה המצערת היא שלפעמים הכלבים מתמוטטים וזה הסימן הראשון לבעיה. מכת חום זה מצב הרסני שהורג כלבים. מאד קשה להוציא אותם מזה, וזה אחד המצבים הכי אקוטיים שנתקלים בהם. בקיצור - התשובה שלי היא שעדיף להמנע מזה. צא לרכב, תהנה, אבל אל תגזים עם הכלב. בעיקר לא בימים חמים, ואם זה לא שגרתי. אם אתה בכל זאת מעוניין - צריך להקפיד על בניית הכושר בהדרגה ולא להגזים, ובימים חמים - לוותר לו.

orenmiki

New member
ובעונה\תקופה הזאת...

ומה לגבי העונה הזאת שהטמפ' לא גבוהה? בכל מקרה ברור שלא בקיץ..

שוב

הכי חשוב לדאוג להפסקות [למרות שזה בטח לא מסתדדר עם תוכנית האימון שלך..] אבל זה הכי מתאים לאימון של כלב. בהפסקה שתיה מתונה [שלא יגזים עם המים כי אז הוא יכול לסדר לעצמו היפוך קיבה] בהפסקות מרובות הכלב יכול לווסת טוב יותר את הטמפרטורה שלו ואתה יכול לקחת כמה רגעים לעמוד על מצבו. אם יש אפשרות להרטיב אותו תוך כדי האימון זה מעולה זה יגביר את נידוף החום - בקיצור תארגן מסלולי מים... אימונים נעימים.

ומאד חשוב לעשות הרבה הפסקות יזומות

למנוחה וצינון, עוד לפני שהכלב מגיע למצוקה נראית לעין. בקיץ לעולם לא בשעות החמות ! רק השכם בבוקר. הבעל של חברה שלי [שהיא וטרינרית...] הרג את הכלבה שלהם במכת חום שהוא החליט שהיא יכולה לרוץ איתו בת"א והיא הייתה רגילה לרוץ איתו קבוע בירושלים. השילוב של הבדלי הטמפרטורה [= העדר סרגל מאמצים] והלחות עם זה שהיא כלבה פחוסה [בוקסרית] פשוט הרגו אותה ממכת חום, זה נושא שעד היום אסור להזכיר להם...

למעלה