כלבה שמניקה

ליצולה

New member
כלבה שמניקה

לפני יותר מחצי שנה, זרקו לי שלוש גורות חתולות. הכלבה שלי (לא מעוקרת, בינתיים), הניקה אותם וייצרה חלב. כשהוגורת גדלו זה הפסיק. אחת הגורות נשארה אצלי ומעולם לא הפסיקה לינוק (כמו חתולים שיונקים מחולצה- רק שלשולי יש פיטמה...). כל ערב כשהן הולכותלישון שולי יונקת ממונה. מאז שהיא גורה. לאחרונה שמתי לב שמונה שוב מייצרת חלב. שתי הפיטמות האחוריות שלה (ורק הן) גדולות ומייצרות חלב. האם יש בכך סכנה- למונה? או לשולי? או שאני יכולה להמשיך לאפשר להן לנהוג כך? מונה נראית די מרוצה. תמיד מקבלת אותה, לא כועסת אלא מחבקת ברגל שלה (צירפתי תמונה להמחשת הנס...). אני לא בטוחה שאני יודעת מה לעשות.... האם לתת לזה להימשך או לא להתערב.

לגביי השאלות החשובות

הוטרינרים שפה וודאי יענו לך במהרה.רציתי רק לתקן ולומר שמה שהכלבה מייצרת זה אנו חלב אלא הפרשות שונות שהגור יונק.חלב נוצר רק לאחר המלטה.

מקרה מעניין!

האם הכלבה עברה ייחום לאחרונה? בכל מקרה, אני לא מסכים עם הרואה. מה שמיוצר שם הוא כמעט בוודאות חלב. היצירה הראשונית של החלב דורשת לרוב הריון (אמיתי או מדומה) ואח"כ כל עוד יש יניקה זה לא יפסק. חוץ מזה - במקרים חריגים גם גירוי של יניקה בלי ייחום יספיק כדי לגרום לייצור חלב. בגדול - אין בזה נזק בריאותי קיצוני, אבל זה עדיין משהו שהייתי שמח להפסיק. לחתולה - זה כבר לא מה שמערכת העיכול שלה בנויה לטפל בו. לכלבה - זה יכול לגרום לדלקות עטין. כדי להפסיק את זה, צריך להפריד בינהם לזמן מה, ואז לעקר את הכלבה. בכל מקרה - זה ללא ספק חמוד.

ד"ר ארז

הכלבה מניקה,אולי היה לה הריון מדומה ואולי על ידי גירוי פטמות היא מניקה.הכלבה לא הייתה בהריון לפי הבנתי ולכן זה לא חלב.

הי רואה עיזים

זה לחלוטין חלב, כמעט בוודאות. בטח ובטח אם היה הריון מדומה, וסביר שגם אם לא. האפשרות האחרת היא שזה דלקת עטין, וזה לא היה נעים לכלבה בכלל, והיא לא היתה נותנת בשמחה לינוק. ייצור חלב מושרה ע"י ההורמון פרולקטין, ולא חייב להיות הריון אמיתי בשביל זה. למה אתה חושב שזה לא?

גן חיות

New member
ייצור חלב

הכלבות שלי אוהבות מאד לטפל בגורים של אחרים(בדרך כלל חתולים מגיעים לפה, פעם גם היה ארנבון קטנצ'יק). שוקי אפילו מנסה להניק אותם(היא מעוקרת ואף פעם לא היתה מיוחמת או בהריון). הווטרינר שלי טוען שאם נאפשר לה מספיק זמן לנסות להניק חתלתול כזה והוא ינסה להניק - הגוף שלה יתחיל לייצר חלב. הוא גם הפנה אותי לחומר על La Leche League שמעודדים הנקה של אמהות אנושיות וטוענים שגם גברים יכולים לינוק , ללא נטילת הורמונים, רק על-ידי מספיק גירוי ורצון.

אם הכלבה מעוקרת

לא יהיה חלב לעולם,אימא אנושית אינה מעוקרת ולכן קיים תהליך גירוי הורמונלי וייצור הורמונים.כלבה שמעוקרת אינה יכולה לייצר את ההורמון הספציפי ולכן לא תוכל לייצר חלב לעולם.

גן חיות

New member
הווט שלי טוען

שהסיבה שהיא כל-כך אמהית בהתנהבותה כנראה נובע מקיומו של ההורמון אצלה למרות העיקור. לגבי ייצור חלב אצל בני אנוש, אותה ליגה טוענת שגם אצל גברים(שאין להם באופן טבעי הורמון ליצירת חלב) יכולים ליצור חלב ולינוק. אני לא ממש בקיעה בעניין הזה ולא רוצה להתווכח. רק לתת מידע (לא יודעת אם נכונה או לא) שהגיע אלי ממקורות שונים.

המשך חידוד הנקודה

ייצור החלב בבלוטות העטין (בכל היונקים - כלבה, חתולה, אישה וכו') נגרם בשל הפרשת ההורמון פרולקטין. הורמון זה מיוצר בבלוטת יותרת המח, ואותה (לשמחתנו) לא מוציאים בעיקור. הגורם העיקרי להפרשת החלב בשלב הראשוני של היניקה הוא הורמון בשם אוקסיטוצין, וגם הוא מיוצר ביותרת המח (בחלק השני שלה) ולכן גם הוא קיים, אפילו במעוקרות. זה נכון שהריון מעודד את ההתפתחות של התהליך הזה, וזה קורה דרך השפעה הורמונלית על המח, אבל גם ללא הריון (או הריון מדומה) וגם ללא שחלות - התהליך אפשרי אם יש גירוי מספיק. כמו שראיתם במקרה הזה - זה באמת היה קשור לייחומים אצל הכלבה, וזה ככל הנראה קשור להריון המדומה.

זאת אומרת על פי דבריך

הרכב החלב מבחינת:ויטמין,פרוטאין,גלוקוז ושאר עשרות המרכיבים,הוא אותו ההרכב כמו בחלב של כלבה שהמליטה?

טוב,מצוגים בפניי מחקרים

הטענים שתרכיב החלב שלא תוצר מהנקה לאחר הריון,שונה במהותו עד כדי 80 אחוזים מהתרכיב הרגיל.קרי נוזל עם אפקט של 20 אחוזים לערך.על מחקר זה חתומים כארבעה וטרינרים חוקרים מוכרים מהמכון הוטרינרי בבית דגן.אשמח לשלוח לך את תוצאותיו

C H 4

New member
תשמע

נכון שאין לי השכלה וטרינרית בינתיים, אבל גם אני פגשתי כלבה מעוקרת שהניקה גורים. במקרה ההוא זו היתה מעוקרת שגרה עם עוד כלבה שהמליטה, והיא הצליחה לתעל את כל עניין קנאת ההריון שלה לשותפות בגידול והנקה.

ליצולה

New member
אכן עברה ייחום

הייחום הראשון שלה היה לפני שהגורות הגיעו אלינו והשני היה לא מזמן. הריון מדומה לא היה לה. אם זה היה תלוי בי הייתי מעקרת אותה אתמול. אבל מונה היא כלהת נחייה באימון מה שאומר שזו החלטת המרכז מתי לעקר אותה, והם יעקרו אותה רק בדצמבר. אם זה דלקת עטין- זה היה כואב לה, לא? לא נראה שהיא סובלת. אני לא יודעת ממש איך להפסיק את זה, כי להפריד ביניהם בינתיים זה לא אפשרי. (דירה ממש קטנה), אבל בכל מקרה בעוד כחודש וחצי מונה חוזרת למרכז לכלבי נחייה למבחנים. האם זה קריטי שזה ימשך עוד תקופה מסוימת? אגב- לפני כמה ימים בטיול איזה כלב קטנטן שפגשנו ניסה גם לינוק ממנה! ואכן זה מחמם את הלב. אני מצרפת גם תמונה מהתקופה שהחתולות היו גורות. היא טיפלה בהן כמו אמא. ליקקה אותן, עשתה להן צרכים. ממש סיפור אהבה.

הי ליצולה

קודם כל לגבי ההריון המדומה - מבחינה הורמונלית, לכל כלבה יש שלב של הריון מדומה אחרי ייחום אם היא לא בהריון אמיתי. גם אם היא לא מתנהגת בצורה אופיינית או מראה סימנים כלפי חוץ. לגבי המצב אצלכם - תמשיכו להנות מזה. זה יפתר כשתהיה הפרדה מספקת בינהם - בתקופת המבחנים שלה.

ניל´´י

New member
ליצולה, מדהים...

הכלבה היא ממש אמא טרזה, מצילה גורי חתולים ואחר כך תהיה עיניים לעיוור.... השאלה, איך יגיב הגור לאחר שאמא שלו תלקח ממנו, או איך היא תרגיש לאחר ניתוקה מכם ומה"גור" שלה...

למעלה