כלבה שמניקה חתול

adi4adi

New member
כלבה שמניקה חתול

פרטים של המקרה אפשר לראות פה. השאלה האם חלב של כלב דומה בהרכבו לחלב של חתול? האם יש צורך בתוספים כדי שהחתול יקבל את כל המרכיבים שהוא זקוק להם? או שאין חשש? הכלבה בריאה, נבדקה ע"י וטרינר, האיבחון היה הריון מדומה (ללא קשר למציאת הגור, זה התחיל הרבה לפני שמצאתי אותו), ללא ממצאים חשודים. ועוד שאלה: האם יש איזו שהי השפעה פסיכולוגית על הכלבה או החתול בעקבות המקרה הזה? והאם תהיה השפעה על ההתנהגות של אחד מהם בעתיד? (התנהגות "כלבית" אצל החתול?) תודה מראש לתשובות. עדי.

כבר היו מקרים כאלה

בעקרון זה בסדר גמור - ואין צורך בתוספים. לגבי ההתנהגות לא אמורות להיות בעיות מיוחדות תהנו

הריון מדומה לא מסוכן בעצמו

אבל לא נעים לכלבה ויכול לגרום לסיבוכים כמו זיהומים במערכת המין, בעיות התנהגות קשות ודלקות עטין. הבעיה עם הריון מדומה היא שהוא חוזר לרוב, לכן מאד מומלץ לעקר. עם זאת - אסור לעקר בזמן ההריון המדומה כי הוא יכול לא להסתיים.

habubnik

New member
מוסיפה שאלה ברשותך בנושא

מצטערת על ההתעקשות, פשוט זה קלף מיקוח רציני כשמדובר בויכוחים בנוגע ל"עיקור - כן או לא" ואני רוצה לדעת את העובדות בצורה מדוייקת. וטרינר אחר ציין כי להריון המדומה אין סיכונים בריאותיים כלל ושאינו מציק לכלבה. יש פה סתירה שחשוב לי להבין... כי אני לא יכולה לבוא למישהו ולהגיד לו שההריונות המדומים החוזרים לכלבה שלו מסוכנים לה, ואז לצאת קשקשנית. האם הסיכונים שעליהם אתה מדבר קשורים באופן ישיר להריון המדומה? האם אלו מצבים ששכיחותם באופן מובהק נמוכה יותר בכלבות מעוקרות, עד כדי כך שזה מצדיק עיקור? מה לגבי דלקת רחם - האם יש לה קשר להריון מדומה? תודה מראש

קלף מיקוח??

לא ידעתי שהשוק כזה חם!! בכל מקרה - לשאלתך בדקתי את העניין בספרות (אטינגר עמוד 1655 מהדורה 6) ההתייחסות להריון מדומה היא למעשה כאל התארכות של המחזור הנורמלי באופן לא נורמלי. בשל כך השלב של הפרשת הפרוגסטרון יורד לאט מאד, קיימת הפרשה של פרולקטין ומתפתחת רקמת עטין מפרישת חלב. באופן יחסית נפוץ, מכיוון שלא מגיעה יניקה בשלב שהיא אמורה להגיע, החלב בעטין עומד וזה מעודד דלקות עטין. כמובן ששכיחות דלקות עטין בכלבות מעוקרות היא 0. לגבי דלקות רחם - אני לא מכיר מחקר ספציפי שהראה קשר כזה להריון מדומה, אבל מבחינת המצב ההורמונאלי שמביא לזה זה דומה - התארכות השלב של פרוגסטרון שמביא לירידה בעמידות הרחם לזיהומים. בנוסף, מכיוון שהמצב הוא למעשה המצב ההורמונאלי הרגיל אצל הכלבות האלה, זה יכול לחזור בכל ייחום כי כך מתפקדת הפיסיולוגיה של הכלבה הספציפית הזו. סתם להבנה כללית - באיזה צד את לגבי העיקורים?

habubnik

New member
השוק חם מאוד בימינו, לצערי הרב

ראשית תודה על המאמץ לבדוק את הכל בדייקנות. האם הריון מדומה הוא כורח המציאות בכלבות לא מעוקרות? רבים טוענים שאי-עיקור מוביל לסרטן הרחם/העטינים - הסבירות באמת כזו גבוהה? האם יש מחקרים שמוכיחים באופן ברור שתוחלת חיים של כלבה מעוקרת גבוהים מכלבה שאינה מעוקרת? לשאלתך - אני בצד שמעודד עיקור/סירוס, בעיקר מטעמים מוסריים, עקב עשרות אלפי הכלבים (והחתולים) שמושמדים בארץ כי אין להם בעלים, כי ננטשו או סתם כי לא התאימו לריהוט יותר. מצד אחד אני לא ממש אוהבת את הרעיון של ללכת לכרות איבר רק כי יש סיכוי שיום אחד יהיה סרטן...אחרת אפשר על אותו עיקרון לכרות כל איבר בגוף. אבל בגלל המצב הקשה ביותר, אי אפשר שלא להבין שזה הפתרון לטווח ארוך. העניין הוא שרוב האנשים שאני מדברת איתם על הנושא לא מתעניינים במיוחד בעיקרון המוסרי. אז אני מנסה לאמת את העובדות הרפואיות.

למעלה