כלבה קשישה

Saraswati15

New member
כלבה קשישה

שלום רב
כלבתו המעורבת כבת 13. לא מזמן לקחנו אותה לבדיקה שגרתית אצל הווטרינרית , בגלל כמה בעיות שיש לה:
1. קטרקט מלא
2. יש לה גוש שפיר מעל הרקטום , ידענו שהוא שפיר ולא סרטני כי לקחו לבדיקה, הגוש גדל יותר וכנראה מכאיב לה כי לפעם כשהיא מתיישבת היא פולטת יללה. לאחרונה גם ברחו לה הצרכים כמה פעמים בבית.
3. לא שומעת טוב וישנה אבנית רצינית בשיניים וכמה מהן נפלו

חוץ מהבעיות הללו היא אוכלת שותה וישנה כרגיל, רצה ויושבת.. הווטרינרית אמרה שתתייעץ עם מנתח לגבי הגוש אבל שהבעיות של הכלבה הן מזקנה ....

היום חזרתי הביתה אחרי ימים עם אמי (קמנו משבעה לאחר פטירת אבי) ובן זוגי אמר לי שמזה יומיים הכלבה מנענעת את הראש מצד לצד והולכת מוזר, במעגלים.
הגעתי ואכן ראיתי שבשעה האחרונה היא מנענעת את הראש מצד לצד ומוציאה קולת של כאב, המסכנה, כמו כן היא נראית סובלת וום נהגת מוזר.
מה אפשר לעשות כרגע? לקחת לווטרינר היום או לראות מה קורה השבת? הווטרינרים שלנו לא עובדים בסופש והם נוטים להגיד לנו להרדים אותה כי את הגוש אפשר לנתח אבל מפאת גילה לא בטוח שהיא תשרוד הרדמה ושהיא כבר הופכת להיות סנילית....
ולגבי נענוע האוזניים זה משהו חדש מעכשיו , אשמח לשמוע רעיונות למה ומדוע היא מנענעת א הראש לפני שאלך לווטרינר בסופש או כבר בראשון בבוקר
תודה רבה

sapirdvm

New member
בת 13 קשישה?

הי, קודם כל תנחומי על מות אביך ואנסה לעזור עם כלבתך.
בראשית דברי אגיד כי כלב בן 13 איננו קשיש. כיום כלבים מאריכי ימים מעבר למה שהיה נהוג ומקובל לפני 15 שנה. רוע"ג היה קשיש בן 11-12 וכיום הם חיים עד גיל 14 באיכות חיים טובה.
אין בעיה להרדים כלב זקן. זה מסוכן יותר אבל לא בלתי אפשרי.
יש סוגי הרדמות שונות. הכי בטוחה זאת הרדמת גז שבה ניתן לשלוט על עומק ההרדמה וגם לעזור בהנשמה במידת הצורך וכמובן על אורכה. אם יהיה לך זמן תוכלי לקרוא כאן על הבטיחות של ההרדמה ואולי פחות תחששי.
בעיקרון, ניתן לנתח מסה באיזור פי הטבעת כאשר הכלב תחת הרגעה והרדמה אפידוראלית בלבד (כמו ניתוח קיסרי בנשים). אנחנו עושים זאת לכלבים בסיכון גבוה ותוכלי לשאול אצלכם האם יוכלו לעשות זאת
אתחיל דוקא מהבעיה האקוטית: ניעור ראש יכול ללמד על כאב אוזני אולי עקב דלקת, אולי עקב גוף זר כגון מלען/שיבולת שנכנסה. לא הייתי משאיר זאת ליום א!. כאב אוזנים זה דבר מאד לא נעים.

לגבי שאר הדברים:
המסה ברקטום צריכה בירור מעמיק לפני שמחליטים לנתח. להבין את גודלה, כמה עמוק היא חודרת פנימה ומידת מעורבותה ברקמות שסביבה. לא הייתי נכנס לניתוח לפני שהייתי מבין לקראת מה אני הולך, כלומר-מה הסיכון שיש. האם המסה מערבת גם את השריר שסוגר את פי הטבעת ואז יהיה סיכון של דליפת צואה אחרי הניתוח.

הקטרקט צריך לעבור בירור לעוצמתו ומידת ההפרעה שהוא מפריע. כיום מנתחים קטרקט. בדר"כ עין אחת כאשר שתי העינים עיוורות (או שיש חשש לגלאוקומה בעקבות הקטרקט.
ממליץ לעשות בדיקת אולטרה סאונד לרישתית ולוודא שהיא תקינה. זה מביך להסיר קטרקט ואז מתגלה שגם הרישתית אינה תקינה והעין לא רואה...
יש היום שני רופאי עיניים בארץ ושווה להגיע לאחד מהם.

אבן שן, במידה ואת מרדימה אותה לניתוח נצלי את ההרדמה ונקי את השיניים. אם צריך לעקור שן תעקרי. כלב מסתדר הרבה יותר טוב בלי שיניים מאשר עם שיניים מתנדנדות ומכאיבות או חניכיים מודלקות ומסריחות.

אני חושב שהכלבה שלך צריכה בדיקה כללית מעמיקה. כולל בדיקת דם, להבין את מצבה הרפואי העכשווי ואת הסיכונים שיהיו בהרדמה. אבל זיקנה אינה מעצור מפני הרדמות.
בהצלחה רבה ורפואה שלימה

Saraswati15

New member
תודה

תודה על העצות הרבות וענייניות ועל ההשקעה...
הכלבה יותר טוב מבחינת האוזן ובטיפול של הוטרינרית המדהימה שלנו.

למעלה