כלבה צולעת

Davidmojo

New member
כלבה צולעת

שלום לכולם היום בבוקר גילינו שהכלבה שלנו, בת 12, צולעת וכואבת. (כלבה די נמוכה מעורבת) אתמול בלילה אחי לקח אותה לטיול - שם היא רבה עם חתול וראיתי היום טיפה דם בזנב ויש לה עוד סימן על הגוף. היא מחוסנת. כשחזרה מהטיול היא הייתה בסדר גמור - נמרצת שמחה ובלי שום צליעה או משהו בסגנון... היום בבוקר ראינו שהיא לא יכולה לדרוך על רגלה הקדמית-שמאלית, ואם מישהו נוגע ברגל הזו היא נושכת אותו. אני לא בטוח אם יש קשר לחתול אתמול. כשהיא הולכת היא לא דורכת על הרגל הזו... עוד סיבה שחשבתי עליה היא שאולי היא קפצה באמצע הלילה ממיטה של מישהו (היא ישנה על המיטות שלנו) ונחתה לא טוב... היא נראית מאוד מסכנה וסובלת האם יש סיבה להכנס לפאניקה? אנחנו מתכוונים ללכת לוטרינר בהקדם... וכמו מה זה נראה לך? מה הסיבה לצליעה? תודה רבה

צליעה

צליעה יכולה לנבוע מסיבות רבות. הנפוצה שבהן היא כתוצאה מכאב. התיאור שלך אכן מתאים לכאב. מה כואב לה ? האם זה קשור לחתול ? אני לא יכול לדעת. יתכן שכן, אבל לא מחוייב. כדאי לקחת אותה לוטרינר. זה לא חירום לרוב, אבל בהחלט זה צריך להיות היום.

plusultra

New member
כמובן ללכת לוטרינר... ומהר!

אם מדובר בנשיכת חתול במקום - זה עלול ליצור זיהום רציני. הכלב שלי ננשך במפרק הרגל ע"י חתול. הנשיכה כמעט לא נראתה - שיניים קטנות וחדות... למחרת בבוקר הוא לא יכול היה לדרוך על הרגל וסבל מכאבים חזקים. הטיפול כלל אנטיביוטיקה אגרסיבית מאוד ולקח המון זמן עד שהצלחנו להתגבר על הזיהום (החלפה של סוגים שונים של אנטיביוטיקה עד שהצלחנו למצוא אחת יעילה). מה שהוסבר לי בזמנו הוא שנשיכה של חתול מחדירה חיידקים אלימים לפצע יחסית קטן וכמעט בלי דם - כך שהזיהום שמתפתח הוא די קשה. במקרה וזו אכן נשיכה - חשוב להתחיל טיפול אנטיביוטי מהר ככל האפשר. מקווה שאצלך זה "סתם" כאב פרקים, אבל אצל הכלב שלי - בגלל הזיהום החמור והממושך - נוצרה פגיעה פרמננטית במפרק. אם זו נשיכה - תבקש להתחיל מיד מאנטיביוטיקה חזקה - אצלנו הנסיונות באנטיביוטיקות שונות (שהחלו מהקלות יותר) הסתברו בדיעבד כטעות. רק בריאות!

Davidmojo

New member
מקפיץ - ועוד שאלה

האם זה כל כך בהול ודחוף?? זה יכול לחכות למחר למשל? מצורפות 3 תמונות להמחשה

אין מה לחדש

כדאי ללכת היום לוטרינר. זיהום ברגל איננו נעים במיוחד, ועלול לגרום לנזק ממשי. חוץ מזה, כואב לכלבה ואני לא רואה שום סיבה לא למנוע את הכאב הזה.

למעלה