כלבה עם בעיית עור

lilidusty

New member
כלבה עם בעיית עור

שלום,
לאח שלי כלבה בת 8-10 שנים שאומצה מצבח ירושליים, הוא עבר איתה לויסקונסין. לפני כשנתיים החלו להופיע לה קרחות-פצעים בעור בעיקר באיזור הפנים כתוצאה מגירודים (היא ממש פוצעת את עצמה). היא קיבלה טיפול סטרואידים וזה עבר...כך זה נמשך בערך מאז. יש תקופות יותר טובות ותקופות של התפרצות קשה בד"כ בגלל סטרס כלשהו (למשל - הוא הגיע לביקור בארץ למשך חודש ביוני השנה והכלבה הושארה אצל חברים, ומאז יש לה בעיות).
האבחנה הראשונית - היתה אלרגיה, לפני מספר חודשים הוטרינר החל לחשוד במחלה אוטואימונית - לופוס. כרגע שוב המצב לא ברור.
לא נלקחה ביופסיה מעור נגוע. האם ביופסיה היא הדרך היחידה לאבחנה? איזה עוד בדיקות ניתן לעשות?
הכלבה ממש סובלת ומגרדת את עצמה עד זוב דם. לפעמים אפילו הם לא ישנים בלילה כי היא כל כך חסרת מנוחה.

גרד

אין ספק שהדרך הנכונה להתקדם היא ע"י ביופסיה. מדובר בפרוצדורה פשוטה, ולא מאוד יקרה. אמנם היא כרוכה בהרדמה, אבל לרוב אינני חושש מזה.
תיאורטית יש אפשרות של גרד על רקע פסיכוגני, אבל לא הייתי מחליט על הגדרה כה נדירה לפני ביופסיה בכל מקרה.
בארצות הברית ישנם גם פתולוגים המתמחים במקרי עור, כך שהסיכוי להגיע לאבחנה יותר חדה ומדוייקת גבוה יותר מאשר בארץ.
לגבי בדיקות נוספות - בשלב זה הייתי עושה בדיקות דם כלליות בלבד - ולו לצורך ההרדמה. בהתאם לתוצאות יש כמובן לשקול אפשרות של מחלה הורמונלית ולא אלרגיה או מחלה אוטואימונית
בהצלחה, ונשמח לעדכון,
אסף

lilidusty

New member
תודה רבה

עזרת מאוד בקבלת החלטה. הכלבה עברה בידקות דם כלליות ולטפילים שונים ולא נמצא דבר. הוחלט שיעשו לה ביופסיה ואפילו לא בהרדמה מלאה - אלא בעזרת חומר טשטוש והרדמה מקומית. שיהיו התוצאות אעדכן ואעזר שוב

למעלה