כלבה לא מוציאה שתן

Hadarbloom

New member
כלבה לא מוציאה שתן

שלום, ידוע לי כי זהו נושא לטיפול יותר מקצועי אך בכל זאת שווה לשאול:

אימצתי לפניי כחודש גורה בת כ-8 חודשים.
כשאימצנו אותה היו לה חרדות נוראיות והכלבה לא הסכימה לעשות צרכים בחוץ.

לאחר כשבוע וחצי הכלבה התחילה לעשות צואה בחוץ ולבסוף גם שתן (במשך שבוע וחצי עשתה שתן בחוץ).

היום - חודש ושבוע אחריי שאימצנו אותה הכלבה פורחת מתמיד, התחילה לשחק עם כלבים בגינה והתמלאה בביטחון.

ביומיים האחרונים הכלבה הפסיקה להוציאה שתן (לא בחצר ולא בבית).
אתמול הלכנו איתה לוטרינר שבדק אותה וגרם לה להוציא שתן (אחריי 24 שעות שלא הוציאה כלום) ומסר כי הכל בסדר גמור אצלה פיזית וכנראה שזו בעיית פסיכולוגית.
היום היא עדיין לא הוציאה שתן.

הכלבה עצמה לא רמאה סימניי רגרסיה וממשיכה לפרוח אבל ממשיכה להתאפק בעקשנות.

האם למישהו יש עצות בנושא?

talmayer

New member
טיפול התנהגותי

ממליץ על ייעוץ בנושא טיפול התנהגותי.

ד"ר עמיחי - זה התחום שלך, לא?

אם ד"ר עמיחי יפספס את ההודעה שלך - תשלחי לו מסר (הניק שלו זה דר עמיחי מורשת) - מלבד היותו וטרינר מצוין, הוא גם יועץ התנהגותי מעולה

תשובה -לעניין אי השתנה

תודה לאמא של אלה ומתן :)
אכן מקרה יוצא דופן. היתה מגמת שיפור והכלבה כבר עשתה את שתן בחוץ. כעת לכאורה יש רגרסיה. לפני שאנסה לענות יש לי מספר שאלות . אמרת שהוטרינר בבדיקתו הוציא לכלבה שתן. באיזה דרך הוא עשה זאת? מאיזה גזע היא? גודל? מעוקרת?
עמיחי

Hadarbloom

New member
ותשובה :)

בבדיקה אצל הוטרינר, מהזווית שאני ראיתי הוטרינר לחץ לה על השלפוחית בעוד האסיסטנטית שלו כופפה את הכלבה לתנוחת השתנה וזה עשה את העבודה.
הכלבה כלבה מעורבת (עדיין לא הצלחתי לפענח בדיוק עם מה) מגיעה בגובהה לגובה ברך (כנראה שתישאר בגובה זה) והיא מעוקרת.

תשובה

מהתאור שלך עולה שבסכ"ה הכלבה מתמודדת עם טראומות הילדות בהצלחה יחסית וזאת ללא עזרה מקצועית.
אם הוטרינר בדק אותה והתרשם שהיא בריאה , ישנה אופציה שהוא יתן לכם לתת לה תרופות משתנות שיגבירו לה את כמות ההשתנה למספר ימים וזה יאלץ אותה להשתין ואו תרופה שמרפה את הספינקטר הסוגר של השלפוחית שיקל עליה לעשות.. ברגע שהיא תשתין צריך לחזק עם פרס (ביסקוויט קטן). עם הזמן היא תקשר את העשייה עם הפרס. חשוב בחוץ לא לשחק ולהשתולל(מסיח את דעתה) אלא לבצע מסלול הליכה קבוע מעגלי סביב הבית/שכונה באורך של 5-10 דקות ולצאת איתה הרבה פעמים גם אם היא לא עשתה.כמו כן שווה לנסות לחזור למקומות שבהם היא כבר עשתה בעבר.
אם הטיפ שנתתי כאן לא יעזור יש לפנות לייעוץ מקצועי.
אנא עדכני
בהצלחה
עמיחי

Hadarbloom

New member
תודה רבה רבה ^_^

אני שמחה לבשר, שבטיול הבוקר אחריי יותר מ-24 שעות יבשות טרי החמודה שלי סוף סוף שיחררה לחץ.

זאת לא כמות של 24 שעות אבל זה גם משהו...
כמובן שישר הבאתי לה חטיף ואני מקווה שגם בשאר הטיולים של היום היא תמשיך באותה ההתנהגות.

עמיחי תודה רבה :)
ותודה גם לכל הפורום אתם מקסימים ^_^

למעלה