כלבה טריטוריאלית?

photofreak

New member
כלבה טריטוריאלית?

בזמן האחרון בזמן הטיולים איתה במקום להשתין במקום אחד היא ``מחלקת`` את השתן להרבה מקומות. לפני ההשתנה היא מתנהגת כמו זכרים: מריחה את המקום, מגרדת את האדמה, משתינה ומכסה בקצת חול לפעמים. זו התנהגות נורמלית? אם לא מה אפשר לעשות? בתודה מראש למגיבים אלון

ella100

New member
היי-יש מאלף בפורום,בינתיים,דעתי

לא מזמן היה דיון על אותו נושא בדיוק בפורום חיות מחמד בווינט, ענו שם גולשים ווטרינרים. השאלה היתה כלבה מסמנת או משתינה 6-7 פעמים בטיול (אם תרצה,אמצא לך את השירשור(היה מעניין) .אתה קורא לזה טריטוריאלית. לפי התגובות בשירשור ההוא יש כלבות שעושות את זה,כמנהג הזכרים. מנסיוני-כלבתי פלאפי ז"ל פיתחה את המנהג הזה . בהתחלה היתה עושה את כל הפיפי בבת אחת-עם הזמן היתה מחלקת ומחליטה היכן.ממש סימנה.רחרוח-בטח. לא הפריע.התרגלתי.זה אפילו הצחיק אותי.חיכיתי מתי תרים רגל. זה לא קרה. כאמור,יש מאלף בפורום. מעניין לקרוא גם את התיחסותו. תשלח לו אולי מסר עם הקישור לשאלה שנראה כולנו את התשובה.

photofreak

New member
אני מחובר דרך הפלא ובבסיס עד חמישי

אז קצת קשה לי למצוא את הוטרינר שכותב פה ואת השרשור בוואינט, אז אם תוכל למצוא לי את השרשור ו/או את הוטרינר ולשלוח לי לפרטי אני אודה לך מאוד! בתודה מראש אלון

ella100

New member
זה יכול לחכות עד שתצא -לא להלחץ

קרא את תשובתו של ד"ר ארז וקח אותה לוט' לשלילת בעיות ומקווה שתישארו רק עם מסמנת. אמצא ואשלח לך את הקישור במסר. מקווה שגם המאלף יכנס ויתיחס. כרגע-לא בהול ויום חמישי זה לא רחוק. תעדכן.

לא נשמע כמו סיבה לדאגה

אלא יש סימנים נוספים כמו השתנה בבית, השתנה מלווה בכאב, דם בשתן או כל סימן אחר שמעיד על בעיה. לפעמים סימנים של עליה בתכיפות השתנה נובעים מדלקת בדרכי השתן, אבל נשמע כאן שמדובר בהתנהגות וזה די נפוץ אצל כלבות. בכל מקרה אפשר לחכות גם לדעתו של יואב

סימון.

אני בהחלט מצטרף לדעתו של ארז שאין סיבה לדאגה. לפי התאור בהחלט נראה שהכלבה פשוט התבגרה והיא בעלת אופי חזק יותר מהממוצע ולכן היא מסמנת כמו זכר. ישנן הרבה כלבות שמתנהגות בצורה זו ואפילו מרימות רגל בזמן השתנה. זו התנהגות נורמלית לחלוטין ואין שום צורך לתקן זאת . אם יש תופעות נוספות (תוקפנות, חשיפת שינים וכו') אז בהחלט מומלץ להזמין מאלף שיאבחן את אופיה ויתן פתרון. שבת שלום יואב גורן.

למעלה