כלבה חדשה!

כלבה חדשה!

שלום רב, אימצתי לפני חודשיים כלבה מעורבת, בת כשנה, מעורבת ככל הנראה ברועה פירנאי (כלבה גדולה מאוד).אני חיה בדירת סטודנטים קטנה ומפצה על הדירה בביקור ארוך לגינת הכלבים שקרוב אליי לבית (שם היא מתרוצצת ורצה). היא מתנהגת עדיין כמו גורה, למרות שכנראה עברה את השנה הראשונה לחייה
, וזה יוצר קושי בכמה תחומים:
1. לימדתי את הגברת לעשות צרכים בחוץ מאפס. בימים שאני חוזרת מהלימודים מאוחר, היא מתאפקת לפעמים אפילו כ-9 שעות, ומצליחה להתאפק לטיול הבוקר. עם זאת, אחת לתקופה, כשהיא מתרגשת אחרי משחק/ תזיזתית/ אחרי שאנחנו מכינים אוכל והיא לא מקבלת ממנו היא עושה פיפי בבית, בנקודה קבועה. יש דרך למנוע את המנהג הזה? לפעמים כשאנחנו בבית זה מאלץ אותנו לרדת איתה מספר רב של פעמים כדי שלא "תעשה תאונה"
2. לאחרונה זה קצת החמיר- לכלבה נטייה עיקשת לנבוח על רעשים שבחוץ ולעפמים גם באמצע הלילה. אני מנסה לתת לה חטיפים כשאני רואה שהיא רגועה בבית או לא מגיבה לרעשים, אבל זה מחזק אותה לזמן מוגבל. אני מפחדת שהשכנים ישתגעו מהרעש בלילה (אתמול התעוררתי ארבע פעמים במהלך השינה!). היא לא מגיבה ללא, או ללהפסיק, וגם לא לשפריצים של מים עליה. מה ניתן עוד לעשות?
3. הכלבה הייתה קשורה בראשית חייה ככלבת שמירה בדיר עיזים, ולאחר מכן הייתה בהסגר. כנראה שהיא לא הייתה באינטרקציה רבה עם אנשים, ולכן היא מרבה עדיין לשחק בנשיכות- בלי קשר לגדילת השיניים. היא תופסת רגליים ונושכת בגדים. אי מנסה לדחוף לה משחק אבל היא מאבדת בו עניין במהירות.

אציין שאני עובדת איתה על תגובות בסיסיות כרגע- שבי, ארצה, עמדי ולהישאר, והיא אפילו מתחילה ליישם אותם קצת בחוץ. אני מאוד מקווה להיפטר בעיקר מהנביחוצ, כי התחושה היא של סטרס קבוע ומיותר בבית. תודה מראש לעוזרים!

שירן ל11

New member
שיעורי אילוף יכולים מאד לעזור

אם מאלף או מאלפת מקצועיים וטובים יראו אותה, אני מאמינה שהם ילמדו אותכם לעבוד איתה ולהגיע לרמה טובה של משמעת והרגלים ורמת הסטרס בבית תרד. לדעתי שווה מאד בשביל איכות החיים שלכם ושלה. נראה שגידלו אותה ככלבת שמירה ולכן היא נובחת כל כך הרבה, צריך ללמד אותה הרגלים חדשים שמתאימים למגורים בבית.

דברים שאפשר לעשות לבד ודברים שלא כדאי לעשות-
א'- להפסיק לנשוך- כשהיא מנסה לנשוך לכם ידיים או רגליים, להחזיק את היד או הרגל קפואה ולהגיד בסמכותיות- לא! לא לנער את היד כי מבחינתה זה המשך המשחק. אחרי שהיא עוזבת לעבור לשחק בחבל וכו'.
ב'- שפריצר זה קטע של חתולים לא? לא שמעתי שמשפריצים על כלבים כדי שלא ינבחו וכו'... נשמע שזה באמת קשור לייצר והרגלי השמירה שלה שצריך למתן.

בהצלחה! נשמע שאת משקיעה המון בגידול וחינוך הכלבה וכבר יש תוצאות (חינוך לצרכים בגיל בוגר, לא מובן מאליו ולא קל בכלל).

היי שירן

תודה על התגובה
אני נעזרת כמובן במאלפים:) מרבית הטיפים הם נותנים לי סייעו המון, כמו למשל הצרכים וכדומה. בכל זאת הייתי שמחה לשמוע על ניוסונות נוספים.
ואנסה את עצותייך:)
תודה!

כמה דברים שאני הייתי מנסה

דבר ראשון, לפי מה שאת אומרת, סביר שהיא לא נחשפה בגיל המתאים לכלבים אחרים ואולי גם לאנשים, הנביחה היא צורה שבו היא מראה את הפחד שלה, הייתי מתחילה מההתחלה וחושפת אותה בעזרת חטיפים, כמו שחושפים גור (בסרגל הפרום יש מאמרים מצויינים בעיניין החשיפה הנכונה).
לגבי הנביחות בלילה, לנסות "לאטום" את הבית, לסגור חלונות, תריסים ווילונות, ככל שהיא תשמע פחות רעשים מהרחוב כך היא תהיה יותר שקטה. נסי לתת לה בלילה דברים שיחזיקו אותה עסוקה ליותר זמן, למשל עצם לעיסה או קונג ממולא (אולי קפוא...)
והנה מאמר שיש בו כמה רעיונות לדברים שאת יכולה לייצר לבד בבית ויעסיקו אותה:

1. בד עם קשר ובתוך הקשר כמה חתיכות אוכל, הרעיון: הכלב צריך למצוא אסטרטגיה להגיע אל האוכל. מנסיון, חלק מהכלבים ילכו על לקרוע את הבד וחלקם ילמדו ממש לפתוח את הקשר. הבד יכול להיות כל פיסה של בד ישן שלא צריכים, רצועה מלבנית באורך של כ- 30 ס”מ, מניחים את האוכל במרכז ויוצרים את הקשר כך שהאוכל מוסתר בתוכו. שוב, כדי לעודד את הכלב לנסות בפעמים הראשונות- צרו קשר רופף לחלוטין שיהיה קל מאוד לפתוח. כשהכלב שלכם כבר התמכר לצעצוע אפשר להתחיל להעלות דרגות קושי וליצור קשרים הדוקים יותר.

2. קונג/ עצם אמיתית חלולה- הקונג הוא צעצוע גומי דחוס, מגיע בכל מיני צורות ומחורר בצורה כלשהי, עצם אמיתית היא אלטרנטיבה זולה יותר, חפשו את העצם הארוכה והחלולה. השימוש בשני הצעצועים הוא זהה- אנחנו ממלאים את החלל בצעצוע באוכל והכלב על- ידי ליקוק מנסה להגיע אליו. מילוי אפשרי אחד הוא “פטה נקניקיות”- חצי נקניקיה מעוכה בתוספת טיפה אחת של חמאה (בשביל שיתקבל מרקם שאפשר למרוח), עוד אפשרות היא מילוי מיוחד לקונג שקונים בחנות. מורחים את הממרח בדופן הפנימית של המשחק ומקפיאים (!!) לחצי שעה כדי שההמרח יתמצק על הדופן ולא ישפך החוצה ברגע שנותנים לכלב.
וריאציה נחמדה היא להכניס לתוך המשחק אוכל שהכלב ממש ממש אוהב, ואז “לסתום” את הדרך אליו בשכבה של ממרח אהוב, אבל קצת פחות. כך הכלב מללק את דרכו לאוכל האהוב שלו.

4. “פיניאטה”- (מתאים גם לימי הולדת של כלבים : ))כאן הבד עם הקשר ממקודם תלוי מגובה, שוב- מכיל אוכל. הרעיון: על מנת שהאוכל ייפול אליו הכלב צריך ללעוס את הבד בעמידה/ בקפיצות או למשוך במקום הנכון. כדאי להתחיל מגובה שהכלב מגיע אליו בקלות כשהוא מרים את הראש ולהתקדם בהדרגה עד לגובה עמידה על שתיים. לפני שעוברים לשלב הפיניאטה יש ללמד לפתוח את הקשר כשהבד לא תלוי מגובה, כפי שמפורט בסעיף 2. זה תרגיל נחמד מאוד לכלבים שבנטייתם הטבעית הם קופצניים או עומדים הרבה על רגליים אחוריות. התרגיל לא מתאים לכלבים עם בעיות אגן!

5. עצמות לעיסה, אוזניי חזיר, עצם בקר- אלו הם המשחקים היקרים יותר ברשימה שלנו, את כולם ניתן להשיג בחנות חיות והם אינם משחקי מחשבה אלא תעסוקה לפה וגם זה חשוב.

* למה זה טוב?
- עוזר (לא פותר!) לבעיות של הרס חפצים בבית - מפעיל את הכלב ונותן לו עניין - מפעיל את המוח של הכלב, כאשר הוא צריך “לעבוד” על להשיג אוכל, במקום שרק יוגש לו ללא מאמץ - כיף גדול לאנשים! מבדר מאוד לראות את הכלב שלך מתמודד עם בעיות ומוצא שיטות מוצלחות ומוצלחות פחות לפתור אותן…

* איך אדע איזה משחק מתאים לכלב שלי?
פשוט לנסות! כל כלב אוהב ומתמכר לסוג שונה של פעילות, חלק מהכלבים אוהבים יותר ללעוס, חלק אחר אוהב יותר ללקק, חלק ידחו את צעצוע הבד כאשר הבד הוא ג’ינס ויתלהבו מבד אחר. הוריאציות רבות מאוד. כאשר תוציאו את המשחק בפעם השנייה והכלב יקום בהתלהבות- תדעו שזה המשחק הנכון…

* למה צריך לשים אוכל במשחקים?
כי הכלב צריך סיבה לעבוד קשה על המשחק, ריח של אוכל הוא מוטיבציה מעולה.

* באיזה אוכל להשתמש?
מה שהכלב שלכם אוהב! זה יכול להיות נקניק, שאריות מארוחת הצהריים, האוכל של הכלב, חטיף כלבים מהחנות או חתיכת גבינה. כל כלב אוהב דברים אחרים. כדאי לנסות ובשימוש קבוע במשחק גם לגוון.
הנה מספר מתכונים למילוי קונגים ועצמות

* כמה אוכל לשים?
ממש ממש מעט. אם זה נקניק- מספיקה פרוסה אחת חתוכה/ חצי נקניקיה/ 5-6 חתיכות מהאוכל של הכלב. הכמות הזו מספיקה כדי שהכלב יתאמץ. אם רוצים אפשר לשים יותר ובכל אופן להוריד את הכמות שנותנים במשחקים מהכמות הרגילה שהכלב אוכל, כך אין לנו אוכל עודף ומשקל עודף על הכלב.

מזמינה את בעלי הכלבים לספר- במה הכלבים שלכם אוהבים לשחק ?
שתפו ברעיונות...

לעיסה מהנה!

היי דניאלה

ראשית אם באמת מדובר בכלבה גדולה שמעורבת עם פירנאי היא בהחלט עדיין נחשבת לגורה מבחינת ההתפתחות שלה (לא הפיזית כמובן) , כלבים אלו נחשבים לגורים עד השנה השלישית לחייהם בערך.
לשאלותייך:
1. לגבי הצרכים - כמה שאלות
- מה זה אומר אחת לתקופה? כל כמה זמן זה קורה?
- אני לא כל כך מבינה את המצבים שזה קורה , האם במצבים שהיא לא מקבלת תשומת לב ? או דווקא להיפך במתן תשומת לב והיא בהתרגשות , נסי לחדד את מה שרשמת שאבין יותר באילו מצבים זה קורה.
- נקודה קבועה , תמיד באותה נקודה? איפה זה? איך אתם מנקים זאת?
- איך אתם מגיבים לה כשזה קורה? או שזה קורה רק שאתם לא רואים?
2. לגבי הנביחות , נשמע ממה שאת מתארת (זה שחיה ככלבת שמירה לפני כן, וגם הגזע הזה הוא גזע טריטוריאלי מאוד) שאלו נביחות לשמירה על הטריטוריה , מה שיש לעשות זה בעצם להסיר ממנה את האחריות של השמירה על הבית על ידי היררכיה נכונה , גבולות בבית , וריסון התנהגויות אלו, ואף לעיתים יש צורך לצמצם לה את הטריטוריה מכל שטח הבית למקום משלה (תא הטסה , מצרפת מאמר בנושא) .
3. נשיכות - חשוב מאוד להבין באילו נשיכות מדובר , באילו מצבים היא נושכת ? האם זה נשכנות משחק? האם מקבלת עצמות לעיסה ?

בברכה,
מיכל כהן - מבט הכלב
בית הספר להכשרת מאלפים - בהנהלת שימי כהן
מאלפת ומומחית להתנהגות כלבים

לקבלת מדריך חינם לבעלי כלבים היכנסו לקישור
מייל: [email protected]
אתר: http://mabatakelev.com/
פייסבוק: https://www.facebook.com/mabatakelev.School/

היי מיכל! תודה רבה על התגובה

1. מבחינת הצרכים- השיא שהחזקנו בלי צרכים בכלל בבית היה שבועיים. אחר כך היינו בבית ההורים של החבר שלי, שם היא שוב איבדה את ההבנה לגבי חוץ ופנים, ועכשיו בורחות לה תאונות מדי פעם. זה משתנה לשבוע לשבוע- יכול להיות שבוע בלי תאונות בכלל, ויכול להיות שבוע שבו אחת ליומיים-שלושה יש תאונה. בעיקרון המצבים שבהם זה קורה לה משתנים-
פעם אחת זה קרה כי הכנו אוכל מאוחר, בשעות הפעילות שלה (שמונה וחצי תשע). היא יללה וניסתה לזנק על השיש לקחת את השניצלים, ולמרות שהורדתי אותה לטיול שנייה לפני ההכנה- אחרי שסיימנו את הכנת האוכל היא השתינה על הריצפה
לפני יומיים היא השתינה פעמיים בבית, שעה וחצי אחרי טיול גדול שלה. את הפעם השנייה היא עשתה תוך כדי שאני מנקה את הראשון.
היום בבוקר היא גם עשתה פיפי בבית, אבל זה היה בעיקר כי חבר שלי קצת התעכב עם להוריד אותה דבר ראשון על הבוקר ובלילה היה לה התקף של שתייה מרובה, אז כנראה זה היה כי היא לא הצליחה להתאפק כבר.
לרוב אנחנו מנסים לא להגיב, אבל לפעמים נפלט "לאא" מתוסכל לפעולה. עד עכשיו הייתי מנקה עם מטלית לחה חד פעמית לרצפה, אבל לאחרונה התחלתי להשתמש במנטרל ריחות מהחנות חיות. עד כה, התאונות מתרחשות כשאנחנו בבית. הנקודה בסלון הקטן שלנו צמוד לחדר השינה (הדירה שלנו קטנה יחסית). התחושה שלי שהתדירות שלהן עלתה מאז האילוף אבל אולי אני לא מספיק אובייקטיבית.
2. בנוגע לתא ההטסה, עד כמה זה מומלץ בעינייך? אני חוששת גם מההוצאה הכספית, וגם מהגודל שיהיה גדול לדירה הקטנה. אני עובדת איתה עם מאלפת על פקודות ביסיסיות כרגע וקביעת סמכות וגבולות.
3. הנשיכות הן נשיכות משחק לעניות דעתי. הרבה פעמים הם חריפות כשאנחנו חוזרים הביתה, או אם היא נניח ראתה כלב שנייה לפני זה ולא שיחקה אותו היא תנשוך לנו את הרגליים. (היא מאוד נושכת בכיוון הרגליים). יש לה עצמות לעיסה, ולאחרונה קניתי לה גם קונג.

אנחנו מורידים אותה 3 ולפעמים ארבע פעמים ביום, היא מקבלת טיול ארוך מאוד לגן כלבים סמוך שם היא מתרוצצת ומשחקת להנאתה, ועדיין נדמה שהאנרגיה שלה אינסופית. לפעמים זה מגיע למעין תסכול שלא נצליח לחנך אותה או להחזיר אי פעם את השטיחים. :(

היי דניאלה

לגבי הצרכים
ראשית הייתי מתחילה מלנקות את הבית עם חומץ ( מנטרל את ריחות השתן) , ממה שאת מתארת אין ממש דפוס שחוזר על עצמו מבחינת עשיית הצרכים ולכן קשה לי לאבחן מדוע ממשיכה לפספס בבית מבלי לראות את הכלבה ולהבין את מלוא ההתנהגויות שלה . בעיקרון הדרך לפתור בעיות צרכים היא בעזרת תיחום במקום מצומצם לרב על ידי שימוש בתא הטסה , לשאלתך אני כן ממליצה להשתמש (כמובן בהדרכת איש מקצוע ובצורה הדרגתית ונכונה) אני מבינה את עניין העלויות אך יש למצוא תאים במצב מצויין ביד 2 , לגבי הגודל אני בטוחה שיהיה ניתן למצוא פינה לכך בבית (מה גם שמדובר בתהליך זמני עד פיתרון הבעיה) . התא הטסה יעזור לכם גם עם בעיית הנביחות .
לגבי הנשיכות נשמע שמדובר בחוסר גבולות באופן כללי ושהיא עושה זאת מהתרגשות וממצבים בהם היא לא מקבלת מה שהיא רוצה , מה שיכול להעיד על דומיננטיות מולכם .
נשמע שאתם צריכים להכניס קצת סדר חוקים וגבולות בבית ובחוץ , להתחיל מללמד אותה פקודות משמעת , לקבוע גבולות ברורים ואחידים ולהכניס לה קצת ריסון כשצריך , אם אתם כבר עובדים עם מאלפת זה מצויין , תעלו בפניה את כל הדברים הללו ועבדו על כך , היא תדע בדיוק איך להכווין אתכם לנהוג עם הכלבה.

מיכל כהן - מבט הכלב
בית הספר להכשרת מאלפים - בהנהלת שימי כהן
מאלפת ומומחית להתנהגות כלבים

לקבלת מדריך חינם לבעלי כלבים היכנסו לקישור
מייל: [email protected]
אתר: http://mabatakelev.com/
פייסבוק: https://www.facebook.com/mabatakelev.School/

למעלה