כלבה חדשה

כלבה חדשה

שלום לכולם,

במזל טוב הבאתי ילדה חדשה לפני שבוע, מסטאיף מעורב עם רועה קווקזי בת 8 חודשים מהממת קטנה יפה שלי
עד עכשיו גידלתי כלבים במושב שם הם הלגו חופשי (חוצמזה שלא אני באמת גידלתי אותם אלא ההורים..)
אני מתקשה לחנך אותה לעשות צרכים בחוץ, למישהו יש טיפים? היא מסוגלת להתאפק שעות ולעשות רק כשמגיעים הביתה... אז אין לי כ"כ הזדמנויות לתת לה חיזוקים חיובים.. :/
חוץ מזה היא גם לא באה כשאני קוראת לה.. עצות מישהו?

תודה

elin86

New member
תמשיכי להוציא החוצה הרבה

ולתת לה הרבה הזדמנויות להתפנות.. את יכולה להוריד נייר ספוג עם השתן שלה למטה.. עדיף לחזור כל הזמן לאותו המקום יחסית שקט שתעשה שם
נראה שהיא פשוט עוד לא הסתגלה לסביבה ומפחיד אותה לעשות בחוץ צרכים..זה עובר.. תתמידי
איפה היא לא באה כשקוראים לה? בחוץ? בבית?

כן היא ממש פחדנית

אימצתי אותה מעמותה וכנראה שבחצי השנה הראשונה לחיה היא עברה התעללות

היא לא באה בכלל, אני משתמשת בשם שנתנו לה בעמותה אבל אני לא חושבת שאי פעם היא הגיבה אליו...

elin86

New member
יכול להיות שהיא פשוט לא נחשפה למספיק

דברים ולכן מפחדת.. לא חובה שעברה התעללות..
איפה לא באה? בבית? בחוץ? היא אצלך רק שבוע תני לה זמן היא עוד לא מכירה אותך... את יכולה להחליף לה את השם, בעמותה זה לא כמו בבית
לא משתמשים בשם כל הזמן ולכן הגיוני שהיא לא מגיבה
תתני לה המון חיזוקים.. תשבחי אותה בחטיפים כשהיא מגיעה ובעיקר תני לה ספייס וזמן

חילצו אותה ואת האחים שלה

כשהם כלואים בתוך כלוב מורעבים ופצועים לא יודעת אם היא עברה התעללות אקטיבית, אבל הזנחה בבירור נעשתה..
אף אחד לא מרשה לי לקרוא לה בשם שאני רציתי לתת לה bitch ותכלס זה היה שם מצחיק בתאוריה.. אבל איך אפשר לקרוא לאהבה הזו ככה??
אז החלטתי שהשם של העמותה הוא מספיק טוב.. במלא אני כל הזמן אומרת לה "בואי יפה"
אגב, היא לא באה כשאני קוראת לה אבל כשהיא רואה אותי זה רק חיבוקים וליקוקים וכישכושי זנב :) (אחרי שביומים הראשונים היא היתה שקטה עם זנב למטה)

בקיצור נראה לי שהולכת להיות לי עבודת חינוך אינטנסיבית בשנה הקרובה

עמית184

New member
דווקא אם השם המוכר לה "עובר לה מעל הראש"

אני הייתי מחליף לה שם. יתכן והשם המוכר לה "שרוף" מבחינתה, או אולי אפילו גרוע מזה - מוכתם מבחינתה ומעלה בה אסוציאציות לא נעימות או זיכרונות מרים.

עצתי - להחליף לה שם לשם חדש, רענן, לא מוכתם ולא שרוף שאין לה מבחינתה שום רגשות כלפיו, טובים או רעים, ושהוא לא מעלה בה אסוציאציות לא נעימות או לא טובות.

בית חדש? חיים חדשים? דף חלק? שם חדש!

ולא להרבות יותר מדי בשימוש בשם סתם ככה. השם שלה צריך להיות אות עבור קריאה לה או קבלת יחס ממנה, ותמיד תמיד תמיד (או לפחות בשבועות הראשונים) לתגמל אותה היטב היטב עבור היענות לשם מצידה - חיזוקים חיוביים, בין אם זה באוכל, חטיף, צעצוע, כדור, ליטוף, "חגיגה" על כך שמגיבה לו, התלהבות, ריקוד איתה, שמחה, אפילו מוגזמת - כל דבר שעושה לה טוב.

שימי1100

New member
מזל טוב !!

לגביי עניין הצרכים , האם זה נפתר ? יכול להיות שמדובר באמת בבעיה של מקום חדש והסתגלות , אך הרבה פעמים מדובר בבעיה אחרת
ישנם לא מעט כלבים שיודעים ומצליחים להתאפק הרבה מאוד זמן בחוץ ובבית מיד עושים, אז כמה שאלות כדי להבין זאת טוב יותר
ידוע לך משהו על העבר שלה? היכן גדלה ?
איך האופי שלה באופן כללי ? האם היא כלבה חששנית ?
איך היא עם כלבים?
האם נוטה גם לעשות צרכים במקום מסוים בבית? האם היא עושה זאת גם שאתם רואים ? אם כן כיצד אתם מגיבים לזה?
ההתנהגות הזו אם לא מדובר בהסתגלות למקום החדש יכולה לנבוע מכמה סיבות לכן אשמח לשמוע את תשובותייך ולעזור קצת יותר

לגבי הפקודה "אלי"
כמו שהציעו כאן יכול להיות ששמה של הכלבה מקושר לה בסיטואציות לא טובות ולא חיוביות ולכן אולי כדי לשקול את שינוי השם.
בנוסף , איך היא איתכם בכללי? האם היא מפחדת מאנשים אחרים וחדשים?
ממליצה ראשית לבנות איתה קשר אמיתי ונכון המבוסס על כיף ואמון
ניתן לעשות זאת על ידי חיזוקיים חיוביים רבים , טיולים משותפים , בפעילות משותפת שהיא תאהב , משחק או סתם ליטופים
אם אתם רוצים שתבוא אליכם כשאתם קוראים לה חשוב ללמד אותה ראשית מה אתם רוצים , יש להוביל אותה על המזון ממש מול האף לכיוון שלכם , להתחיל ממרחק קצר ובהדרגה להעלות את המרחק ואת הסות הדעת , תתחילו ממקום שקט (אפילו בבית)
יש לעשות זאת בצורה מאוד שמחה וכיפית ולהרעיף עליה המון אהבה וצופרים, לאחר שמתחילה להגיע בכיף ומתחילה להבין מה אתם רוצים ניתן להתקדם ולהוריד את המזון בהדרגה

בברכה,
שימי כהן "מבט הכלב"
0504929100

למעלה