כלבה חדשה בבית

lilidusty

New member
כלבה חדשה בבית

שלום, אח שלי אימץ אתמול כלבה בת כשנתיים מצב"ח ירושליים. הכלבה עדינה, אוהבת ליטופים ומקסימה אך פחדנית וחרדתית (כנראה עברה התעללות). היא לא כ"כ אוכלת ולא עשתה בכלל צרכים (נוזל/מוצק) מאתמול בצהריים (מאז שאימץ אותה). אתמול היא גם קבלה את כל החיסונים. וטרינר שבדק אותה לפני האימוץ אמר שהיא בסדר. האם יכול להיות שמדובר בקשיי התאקלמות? האם להתחיל לדאוג? מה לעשות? תודה רבה

כלבה חדשה.

בוקר טוב. בהחלט קיימת סבירות שהכלבה לא עושה את צרכיה ולא אוכלת בעקבות הלחץ הנפשי שהיא נמצאת בו עקב המעבר לביתכם. תנו לה כמה ימי התאקלמות וסביר להניח שהיא תתחיל לאכול ולעשות את צרכיה. אם תוך כמה ימים הכלבה לא חוזרת לעצמה בהחלט רצוי להתייעץ עם וטרינר.תנו לה את האוכל שלה בארוחות מסודרות ואני מעריך שהדברים יסתדרו. בהצלחה ויום טוב יואב גורן

lilidusty

New member
תודה רבה ושאלה נוספת

הכלבה החלה לעשות את הצרכים ולאכול (שוחד...פסטרמה). אבל היא ממש מפחדת. היא מפחדת לצאת החוצה וממש מתחננת ובוכה כדי לא לצאת, וכל פעם שאח שלי יוצא מהבית (אפילו רק לקניות) הוא חוזר ומוצא אותה מתחבאת ורועדת מפחד. היא רואה כלבים בחוץ, שומעת מכוניות...מפחדת. היא מתלטפת ואוהבת את זה. אני הצעתי לו לנקוט בשיטה של חיזוקים חיוביים. להוציא אותה החוצה ולתת לה ממתק/פסטרמה. כשהוא חוזר הביתה לפנק אותה מיד...שתלמד שהיא כאן כדי להישאר ולא יעשו לה כלום...כלומר:סבלנות, זמן ואהבה ובסוף זה יסתדר. האם זו הדרך? או שיש משהו אחר שצריך לעשות (למשל להיות יותר קשוחים ולהכריח אותה לצאת החוצה בכוח)?

ella100

New member
היי

גישתך נכונה לא להפעיל כח. לתת לה את הרוגע גם בבית לא ללחוץ. קראתי פעם איך אפשר לשכנע והרעיון היה לעשות שביל של דברים טעימים ומושכים אולי כך היא תצא את הדלת ותתקדם אפילו מעט. אולי כדאי לסדר לה "מיטה" קצת מוגנת שתוכל להתחבא בה. ראיתי רעיון מקסים וחכם מסוג האוהלים שפותחים בקלות וזה היה הבית של הכלבה בבית. פשוט חכם.יפה.אסתטי.

תשובה נוספת.

ערב טוב ושבוע טוב. עבודה עם חיזוקים חיוביים היא בהחלט מבורכת. החשיבות הגדולה כרע היא לחשיפת הכלבה לכמה שיותר גירויים גם בחוץ וגם בבית. אל תגררו ל"מניפולציות" של הפחד, ככל שתלכו לקראתה בנושא הפחד (לא תוציאו אותה, תנסו להרגיע ע"י ליטופים וצ'ופרים) הפחד ילך ויתחזק. ברגע שתוציאו אותה החוצה (כמובן שאיתכם) ותשדרו לכלבה "עסקים כרגיל" וכל עוד אתם בסביבה לא יקרה לה כלום , הפחדים ילכו ויעלמו. בהצלחה יואב גורן

למעלה