כלבה בררנית באוכל

sosnalina

New member
כלבה בררנית באוכל

אהלן.
כלבה בינונית בת שנתיים. פיתחה לה באשמתי סוג של הפרעת אכילה.
בשנה הראשונה לחייה אכלה סוג מזון אחד והכל היה בסדר. מדי פעם היתה מצליחה לגנוב קצת מהאוכל של החתולה, כמובן חטיפים באימונים , אבל לא משהו חריג.
בשנה השנייה החלפתי לה מזון , כשלא אכלה החלפתי שוב, הרטבתי את האוכל, ערבבתי עם דברים טעימים, הבאתי מלא דוגמיות של אוכל ונתתי לה לבחור לפני שקניתי, החלפתי שוב ושוב בתקווה למצוא אוכל שתאהב. הפתרון האחרון שעבד (בהמלצת עובד בחנות חיות) היה שהחזקתי 3 שקים בגודל קטן בטעמים שונים בשביל הגיוון , היה לי שקט לחודשיים והיא אכלה יפה אבל זה כאב לי בכיס וחזרתי לשק 12 קג (של אותו מזון שאכלה קודם) והבעיות חזרו.
אומרים לי להפסיק לטרוח סביבה ושבסוף היא תאכל כי כלבים לא מרעיבים את עצמם, ואני מנסה, אבל בימים הארוכים בהם היא מסרבת לאכול היא עושה לנו טרור בבית בדמות בכי ונביחות בזמן הארוחות של בני הבית. אז אני נשברת ושוב עושה לה חביתה מהאוכל היבש.
בקיצור. הגיעו מים עד נפש בעניין הזה. ולאחר שקראתי בנושא, אני מבינה, שכל הדברים שעשיתי כדי לעודד אותה לאכול לצערי רק החמירו את הבעיה וקיבעו את הבררנות.
אשמח לטיפים איך לתקן את המצב.
תודה :)

KallaGLP

New member
אין לי ניסיון בזה, אך אני יודעת

שיש ספריי מיוחד שמוכרים בטעמים שונים שאמור להוסיף טעם לאוכל. האם ניסית? פרט לכך, יש כאן אנשים שמאכילים במזון טרי. אם זו אופציה מבחינתך, אולי תוכלי להתייעץ איתם.
פרט לכך, אם תכתבי אילו סוגי אוכל ניסית אולי נוכל להמליץ על משהו שעוד לא ניסית ושכלבים אחרים אהבו.
אגב, אני מניחה שניסית לחזור למזון הראשון שהיא אהבה?

anaor

New member
את פשוט מלמדת אותה להיות יותר בררנית

כשהיא עושה לך "סצינות", את נשברת. בהתחלה נשברת מהר, אבל בהדרגה התחלת לחכות יותר ויותר זמן לפני שנשברת - זו בדיוק הדרך ללמד אותה להיות יותר עקשנית, ולנבוח או להציק יותר "טוב".

יש בפנייך כמה אפשרויות. את יכולה להחליט על אוכל יבש מסוייים, ולא להשבר כשהיא מנג'סת (לא להשבר, למרות שהיא נובחת, מציקה ועושה טרור כדברייך) - בסוף היא תאכל. את יכולה להמשיך בשיטת הרוטציה של המזונות, כפי שכבר עשית - שקים קטנים ולהחליף ביניהם כל כמה ימים. את יכולה לעשות רוטציה כל שק גדול- ובין לבין לא להשבר כשהיא מנג'סת באוכל. את יכולה לעבור לזונה טבעית או בינתית - כדאי ללמוד את הנושא לפני שעוברים לזה, כדי שהתזונה תהיה מאוזנת (יש גם חברות שמכינות תזונה טבעית מוכנה כך שלא צריך להשקיע בלבשל ולאזן את התזונה).

sosnalina

New member
בנתיים

אני מנסה להטמיע פתרון שקראתי באיזה מאמר לפיו אני מניחה את האוכל לפניה ומחכה 10 דקות. בין אם אוכלת או לא , אני מרימה אחרי 10 דקות. כרגע אוכלת ממש מעט אם בכלל. אבל אני מתעקשת להתמיד בזה ולא להחליף יותר מזונות.
היה איתה קטע מצחיק שרק מדגיש כמה היא מניפולטיבית בעניין הזה. יש מישהי בגינת כלבים שמגיעה קבוע עם חטיפים כדי לחזק את הכלב שלה ועל הדרך היא מכבדת את שאר הכלבים בחטיפים. הכלבים יודעים שהיא מן דודה נחמדה שתמיד יש לה דברים טובים בתיק. אז ביקשתי ממנה שתשים בתיק את האוכל של הכלבה שלי ותתן לכלבים בתור חטיף. הגברת שלי עפה על ה"חטיף" , אותו אוכל שהיא יורקת על הרצפה בבית ומסרבת לאכול, וישבה יפה כמחכה לעוד.

כרגע אני על אדוונסד כבש. אני חושבת שעברתי את כל סוגי המזונות השכיחים בטווח המחירים של 270-400 לשק 12 קג.

DAHUJI

New member
האמת שאת צודקת - האשמה היא רק בך...

קודם כל - אם הכלבה שלך תמיד הייתה ככה, והיא בררנית ולא הורידה בחדות ממשקלה לאחרונה, אז הכל פחות או יותר בסדר ואין צורך למהר לווטרינטור (תקראי את המאמר הבא, הוא יעזור לך להבין חלק מהסיבות).

ועכשיו לתשובתי:
אז סליחה... זה לא נחמד לכתוב את זה, אבל מהתיאור שלך אפשר להבין שזו פחות או יותר אשמתך (בעיקר יותר, כי כלבים הם כמעט תמיד טאבולה ראסה, אנחנו אלו ש"מקלקלים" אותם, למרות שהם בהחלט יודעים לרכוש התנהגויות מהסביבה תוך כדי צפיה).
אם החלפת לה כל כך הרבה סוגי מזון והיא מסרבת לאכול זה רק כי היא "מפונקת"... אז די.
ממליץ לך לפתח מעיל של אסרטיביות, החלטיות, עקשנות ותכונת ה"אלפא"... להיות מנהיגה ולא מונהגת על ידי הרצונות של בעל החיים.
אם תחשבי מנהיגה, תוכלי גם להתנהג ככה. אז השינוי שלך הוא באמת שקודם כל מהראש (שלך, כן?).
נכון שאנחנו מתים עליהם, אוהבים אותם ורק רוצים בטובתם, אבל כלבים לומדים מהר מאוד לנצל את החולשות שלנו ואת חוסר הנכונות שלנו להתעקש ולהיות מנהיגים. הם בלהקה והם יקחו כל מה שמי שמעליהם בהיררכיה יהיה מוכן לתת.
ועכשיו מספיק עם פסיכולוגיית הכלבים הזו, אני לא "מומחה".

במקומך?
קונה לה שק מזון אחד גדול (10-15 ק"ג) של אוכל איכותי, כפי ראותי ולפי המרכיבים שלו (אוריג'ין, אקאנה, TOTW, INSTINCT וכו')... את בהחלט צודקת ששקים קטנים יותר יקרים באופן משמעותי. ואם ניסית כבר עשרות סוגים אז קחי דווקא את הסוג ש"הדודה" בפארק נתנה לה כחטיף שממנו היא רצתה עוד ושהיא בבירור אכלה והתלהבה ממנו.
ממלא את הקערה לפי הכמות המצויינת על השק ולפי משקל הכלבה, מניח את קערת האוכל פעמיים ביום למשך חצי שעה ובזמנים קבועים! (תמיד אחרי הפעילות הגופנית או אחרי הטיולים בחוץ ולא לפניהם = סיכון מופחת להתהפכות קיבה).
אחרי חצי שעה, בזמן קבוע שהיא תלמד לצפות אותו, מעלה את האוכל כך שיהיה לא נגיש. נקודה. נגמר זמן ההאכלה. עברה השעה. תם הטקס.
יש לה את ההזדמנות המלאה לאכול פעמיים ביום, בזמן קבוע שאליו היא תוכל להתרגל או להתכונן לו. רוצה תאכל, לא רוצה תישאר רעבה עד הפעם הבאה.
אני מסייג זאת כמובן במצב הבריאותי ובהתעקשות חריגה ויוצאת דופן של הכלבה... אם היא לא אוכלת 7 ימים כלום ושום דבר לחלוטין, זה אומר דרשני... אבל אל תדאגי, אחרי יומיים שלושה היא ועוד איך תאכל.
שום תחנונים, שום נביחות, שום כלום לא יעזור.... ואגב כל אלו - לא להתייחס בכלל. לא להשתיק, לא לומר "די", לא להתרגז או להתעצבן, לא לשבח ולא לגעור, לא להביט לכיוונה, לא לבהות בה, לא לסובב את הראש אליה - כל מה שהיא רוצה זה יחס ותשומת לב וכל סוג של הנ"ל מבחינתה זו תגובה רצויה.
פשוט ל-ה-ת-ע-ל-ם לחלוטין! אבל באמת לחלוטין, ממש כמו משחק ילדים (כשסוגרים את האוזניים ועוצמים את העיניים - לא שומע כלום הכל בצבע חום).
להתייחס אליה אך ורק כשאת מוכנה ונכונה להתייחס, ואך ורק כשהיא רגועה לגמרי ומשחדלה לבקש תשומת לב.
רגע של מנהיגות - את תצליחי לתקן את דרכיה ויהי מה.תחשבי ככה - זה יהיה ככה.

בכל מקרה, שיהיה ברור שאני בעד לגוון את האוכל לפחות פעמיים בשבוע עם אוכל אמיתי - מנה יפה של מזון רטוב, נקניקיה חתוכה לקוביות, ביצה קשה/מקושקשת בלי תבלינים, אורז מלא עם מים של עוף, טונה, ירקות ופירות (בהתאם למגבלות כמובן - לא בצל, שוקולד וכו').

בהצלחה ותתעקשי בחזרה!

דווחי מה התוצאות בבקשה, זה מקרה מעניין.

giri

New member
מצטרפת למה שכתבו לך ומוסיפה

הכלבה המבוגרת שלנו הפכה קצת בררנית והיה צריך לשים לה משהו טעים על האוכל (או שתהיה תחרות) כדי שתאכל. מאז שעברנו להאכלה אינטראקטיבית עם משחקים וכו', היא אוכלת את האוכל היבש שלה בהתלהבות רבה, וזה בהחלט גם מספק לה עניין ואתגר, ולנו זמן איכות איתה. מציעה לנסות

sosnalina

New member
חלפו שבועיים ...

חזרתי עם עדכונים.
אז עברנו להאכלות מסודרות מאוד. פעמיים ביום. אם לא אכלה (מה שהיה בעיקר בימים הראשונים) , אחרי חצי שעה הרמתי לה את האוכל עד האכלה הבאה.
אפשר להגיד שהעניין די הסתדר. היא אוכלת לרוב את המנה המומלצת .
עדיין עושה הצגות בזמן שאנחנו אוכלים אבל נו... אף אחד לא מושלם :)
תודה על הטיפים !

למעלה