כלבה אחרי עיקור

גן חיות

New member
כלבה אחרי עיקור

לאקי הכלבה עברה שלשום עיקור(ומחלימה יפה). היא הגיעה לניתוח במחזור. מהרגע שהיא חזרה הביתה, טאז(זכר לא מסורס) ושוקי ונייקי(כלבות מעוקרות) לא נותנים לה מנוחה אם היא לא במקום שלה. טאז מרחרח אותה מאחור ומנסה לעלות עליה. הנקבות פשוט מציקות לו ונובחות עליה ותוקפות אותה(לא מספיק כדי להזיק - אבל מספיק כדי שיהיה ללאקי מאד לא נעים). השאלה: מדוע הם מגיבים אליה כך?????

סתם כשאלה

שאלה שאינה קשורה אבל מסקרנת.מדוע החלטת לעקר אותה בזמנן הייחום ולא להמתין עד חודש לאחר הייחום?

גן חיות

New member
היא הפתיעה אותנו!

לאקי היא אסופית שמחפשת בית. היא אצלנו כבר מספר חודשים. כל הזמן דחיתי (קשה לי עם ההוצאות וגם לוגיסטית להגיע לווט) כי "תכף יימצא לה בית"). בשלב מסויים הבנתי שאי-אפשר לדחות עוד הרבה. קבענו תור לעיקור. היא קבלה מחזור כמה ימים לפני. בהתייעצות עם הווט, הוחלט שעדיף לא לחכות עם העיקור כיוון שלא היה בטוח בכלל שנוכל לשמור שלא תיכנס להריון.

זה מאד מסוכן

את חייבת להפריד בינה ובין הזכר. אם הוא יעלה עליה - הוא יכול להרוג אותה. זאת הסיבה העיקרית שלא מעקרים בייחום!. ואם עושים את זה - חייבים למנוע גישה לזכרים לפחות 10 ימים.

עדיף לעקר נקבה בהריון ולא בייחום

חבל שהוט' לא הסביר לך את זה.בכל אופן הפרידי לחלוטין בינה ובין שאר הכלבים כעת. בהצלחה ורפואה שלמה.

גן חיות

New member
אני מקפידה להפריד אותם ולא לתת לו

להציק לה. אבל היא ממש מסכנה. ולמה הנקבות מציקות לה??

תראי,זה שהיא עוקרה לפני זמן קצר

אינו אומר כלום.מבחינת הגוף,עדיין יש פעילות הורמונלית וייצור של הורמונים.לאט לאט זה יילך ויפחת עד שייפסק לגמרי.מבחינת הזכרים והנקבות,היא עדיין מיוחמת ולכן הפעילות סביבה.המשיכי להקפיד על הפרדה מוחלטת לפחות בעשרה ימים הקרובים.

גן חיות

New member
ואם היא היתה נכנסת להריון??

העיקור וההחלמה אחרי היה יותר טוב???? לא היתה אז הבעיה עם שאר הכלבים??

במידה והייתה נכנסת להריון

באותו רגה היא כבר לא הייתה מיוחמת.הכלבים היו מציקים לה הרבה פחות,אם בכלל.ההחלמה הייתה אותה החלמה שהרי,הרחם יוצאת בין אם יש בה גורים ובין אם אין.אני גם מאמין שלא היית ממתינה לרגע האחרון במידה והיית יודעת שהיא בהריון כך שעיקור בהריון קל יותר והחלמתו מהירה יותר מעיקור בייחום.לא משנה מים תחת הגשר,חבל שלא יודעת לפניי שמומלץ היה להמתין כחודש לאחר תום הייחום.

גן חיות

New member
באמת חבל ולא מתאים לווט שלי

בדרך כלל הוא מסביר ומידע לגבי כל האפשרויות מצד שני, חשוב לי לדעת. הרי אם לאקי תימסר (עדיין מחפשים לה בית) יהיה שוב מקום לעוד אסוף(ית) ולך תדע אם לא יקרה שדווקא כלבה מיוחמת מגיעה אלי. אז אדע שאדיף לחכות ולעקר אחרי הייחום גם אם היא נכנסת להריון באמצע. בינתיים היא ממש מסכנה ומעדיפה להישאר במקום שלה ומבקשת לצאת רק לאכול ולשתות ולצרכים.

אחזור על ההמלצה

ההמלצה היא לא לעקר במהלך הייחום. יש לכך כמה סיבות. 1. ההורמונים שעדיין נמצאים בדם עלולים להמשיך ולמשוך זכרים. אני אישית לא נתקלתי במקרה של נקבה שהזדווגה לאחר העיקור, אבל האפשרות הזו בהחלט מטרידה. 2. גודש דמי ברחם - מגדיל את הדימומים במהלך הניתוח. 3. מבנה הרחם. בשל הפעילות והשינויים ברחם, הרחם פחות גמיש, ונוטה להיקרע בקלות רבה יותר. גם זה מקשה על הניתוח. לרוב אני ממליץ להמתין 3-4 שבועות מסוף הייחום. בתקופה זו האיזור נרגע, ויותר קל לנתח. אם יש היריון, אז הוא לא גדול עדיין, ואין שינוי בגודל החתך או בקצב ההחלמה של הכלבה. בהיריון גבוה יותר, אכן הניתוח שוב חוזר להיות קשה יותר לרופא ולכלבה, וכמובן צצות מחדש שאלות מוסריות - עד מתי מותר לנתח, וממתי מדובר כבר בהרג של הגורים.

קצת תיקונים לנקודות שעלו בדיון

טוב - אני חושב שאת המסר כבר העברנו. אבל אני רוצה לנצל את הדיון כדי לחדד כמה נקודות שעלו כאן: 1. ייחום בכלבות לא נפסק מייד עם כניסתן להריון. הוא למעשה נמשך בצורה די רגילה בין אם היא נכנסת להריון ובין אם לא. לאחר שהייחום עובר אם הכלבה לא בהריון אז מבחינת הגדרה יש שלב של "הריון מדומה" (בכל כלבה, אם כי לא בכולם רואים את זה חיצונית), וזה מתבטא בהתחלה בירידה ברגישות כלי הדם והגודש ברחם. 2. בכלבות נקבות הפרשת ההורמונים של הייחום נפסקת מייד עם העיקור כי המקור להורמונים אלה הוא מהשחלות והן מוסרות בניתוח. הסיבה להמשך משיכת זכרים היא שעדיין יש שאריות הפרשה וריחות שמושכים את הזכרים. 3. חוץ מהסיכונים הגבוהים לכאורה בניתוח בזמן ייחום - סיכונים שמעשית אפשר בקלות די רבה להתגבר עליהם ע"י טכניקת ניתוח זהירה וקפדנית - הבעיה של הזדווגות לאחר עיקור היא משהו שהורג כלבות. זה באמת לא נפוץ בכלל, אבל הבעיה היא שאם זה קורה אז לרוב זה גורם לקריעת התפר של הרחם וכניסה של נוזל זרע לחלל הבטן. נוזל הזרע הוא מאד ראקטיבי לגוף, וברוב המצבים אם זה קורה - הכלבות מתות אפילו עם טיפול. לתשומת לבכם.

גן חיות

New member
תודה להסבר.

שומרים עליה כמו על היהלום שבכתר. עדיין לא מבינה מדוע הווטרינר שלנו לא הסביר /הזהיר. לא אופייני לו. והוא יודע בדיוק כמה כלבים/כלבות יש בבית. תוכל להסביר מדוע הנקבות תוקפות אותה?? הן לא עשות זאת כאשר היתה במחזור לפני העיקור?

למעלה