ככל שעוברות השנים...

ככל שעוברות השנים...

ככל שעוברות השנים אני מבין שבעצם אני לא מתגעגע לישראל. נכון, אני מתגעגע למשפחה ולחברים ולעברית, אבל לא הרבה יותר מזה. עצוב. פעם התגעגעתי לארץ ישראל הישנה והטובה אבל היא בעצם אף פעם לא היתה קיימת. ולשוחח בעברית אני יכול גם פה, ובשביל לאכול חומוס טוב אני לא צריך כבר לרדת לואדי, ואריק אינשטיין בין כה וכה כבר לא מופיע יותר. ומשום מה אני מתחיל להרגיש שיש לי המון מהמשותף ואני מרגיש הרבה יותר בנוח עם האנשים סביבי - אתיופים, טרינידדים, קולומביאנים, אמריקאים, איטלקים, פיליפינים, הודים, סינים. ואני לא צריך לשנוא כל הזמן. סוף סוף לא צריך לשנוא את הדתיים, או את הש"סניקים, או את הרוסים, או המרוקאים, או הערבים. ואף אחד לא שונא אותי. ומותר להיות יהודי, ומותר להיות חילוני, ואף אחד לא נכנס לך לנשמה, ואף אחד לא מנסה להיות יותר צודק, ואף אחד לא דוחף אותך, ולא, אני ממש לא מתגעגע לכאילו-אכפתיות הזו כשמנסים לדרוס אותי בכבישי תל-אביב. ויש לי עכשיו ילדה קטנה בבית, תינוקת, ואני רק רוצה שיהיה לה טוב, ואפילו אם זה יעלה לי בקצת געגועים למשהו שאף פעם בעצם לא היה, אז זה ממש שווה. לא יודע איך זה קשור, אבל צירפתי תמונה של חבר ממסע שערכתי לאחרונה בקובה, מקום מיוחד עד מאוד. שיהיה שבוע טוב.

מקסוש.....

ראשי...מזל טוב לתינוקת הקטנה
... שנית....הלוואי וכולם היו מרגישים מה שאתה מרגיש...אחחחח נראה לי יותר טוב מזה.....אין! בדרך כלל שטוב לך בסביבתך...הגעגועים למקום ממנו באת פוחתים....אז כמו שאמרת.....זה בהחלט שווה. שמחה שטוב לך....ושמחה עוד יותר שאתה יודע לבטא ולהעריך את זה.. שמור על עצמך מקסימושששששש

מקס, אם אני הייתי צריך......

לתאר את ההרגשות שלי לגבי געגועים לישראל לא הייתי יכול להביע את זה יותר טוב...קלעת ממש במטרה...אני חי הרבה שנים בחוץ ונוח וטוב לי כאן. חיים של שלוה ושקט, ללא לחצים מיותרים, בלי עצבים...וזה מוסיף הרבה מאוד לבריאות...... שיהיה בהצלחה....

ruben53

New member
חולק על דבריך !!אם נסתכל על התמונה

בגדול,ההבדלים בין החיים בישראל לעומת החיים בחו"ל הן: 1- בעולם קוראים הסטוריה,בישראל עושים הסטוריה !! 2- בעולם יש חברה,בישראל יש חברים..הבדל עצום!! 3- בעולם אתה לבד,בישראל תמיד יש את האיכפתיות של הסביבה!! 4- אנחנו הישראלים,היהודים תמיד עבדנו עם המוח,תמיד שאלנו למה?לא היינו מוכנים לקבל דברים כמו שהם,"ככה כולם עושים"לא יכול להיות מקובל עלינו,להגיע לכך שכולם יעשו אותו הדבר חייבים להוריד את הסטנדרטים ואת הערכים כדי שזה לא יהיה קשה ל"כולם"לבצע ולהצטרף.. נכון,החיים בעולם החדש,קפיטליסטי,מכוון אותנו לחיים של כל אחד לעצמו,חיים אינדיוידואלים,האם זה לא מה שגורם גם לפרוק התא החברתי החשוב ביותר והוא המשפחה? יותר קל לחיות "כל אחד לעצמו"אך לכל אורך ההיסטוריה רק "חמולות""משפחות"שהשקיעו בחברה הצליחו להשרד מאחר ועבדו כקבוצה,נכון? מזל טוב להולדת בתך,תהנה מכל יום איתה מאחר ותקופת הילדות עוברת מהר מאוד..

judyr

New member
אני חושבת לשחלוק על דבריו...

הוא בסה"כ רשם את מה שעל ליבו....

zoti

New member
השגות

בגדול,ההבדלים בין החיים בישראל לעומת החיים בחו"ל הן: 1- בעולם קוראים הסטוריה,בישראל עושים הסטוריה !! --- הלוואי והינו כבר בשלב קריאת ההיסטוריה. עשיית ההיסטוריה הנוכחית בישראל ממש לא מוצאת חן בעיניי. 2- בעולם יש חברה,בישראל יש חברים..הבדל עצום!! --- גם פה יש לי חברים. אז נכון שאני מתגעגע לאלה שיש לי בארץ אבל לאט לאט הם מגיעים לפה ועוזבים את ISRAHELL. 3- בעולם אתה לבד,בישראל תמיד יש את האיכפתיות של הסביבה!! --- אתה מתכוון שבישראל יש אתה כל אלה שדוחפים את האף ? כמו זאת שנדחפה לי בתור של הבנק כשאני סופר את הכסף בקופה ? 4- אנחנו הישראלים,היהודים תמיד עבדנו עם המוח,תמיד שאלנו למה?לא היינו מוכנים לקבל דברים כמו שהם,"ככה כולם עושים"לא יכול להיות מקובל עלינו,להגיע לכך שכולם יעשו אותו הדבר חייבים להוריד את הסטנדרטים ואת הערכים כדי שזה לא יהיה קשה ל"כולם"לבצע ולהצטרף.. --- ומה אני יגיד לך, אחלה סטנדרטים יש בישראל. אולי אם לא היינו מורידים את הסטנדרטים זה היה מכריח את החלשים להתאמץ קצת יותר ולא לקחת דמי אבטלה. נכון,החיים בעולם החדש,קפיטליסטי,מכוון אותנו לחיים של כל אחד לעצמו,חיים אינדיוידואלים,האם זה לא מה שגורם גם לפרוק התא החברתי החשוב ביותר והוא המשפחה? --- הדבר היחידי שאני יכול להסכים איתו זה שהריחוק מהמשפחה קצת מקשה אבל בעקבות זה שהיכולת הכלכלית לרוב משתפרת ניתן לעזור לבני המשפחה שלך שנשארו בארץ וזקוקים לעזרה. יותר קל לחיות "כל אחד לעצמו"אך לכל אורך ההיסטוריה רק "חמולות""משפחות"שהשקיעו בחברה הצליחו להשרד מאחר ועבדו כקבוצה,נכון? --- מה ? תן דוגמא. מזל טוב להולדת בתך,תהנה מכל יום איתה מאחר ותקופת הילדות עוברת מהר מאוד..

עילית33

New member
מקס!!!!!!!!!!!!!!11

אין לי מה להוסיף- הייתי רק חייבת לתת לך חיזוק על התיאור המדויק כמעט עד הפרט האחרון של תחושותיי שלי! בראוו!!

Yaniv-DC

New member
אני כבר אמרתי כמה פעמים

שאם הייתי יכול להביא את כל המשפחה שלי והחברים שלי לפה במקום לחזור - הייתי עושה את זה...

ממש מבין ובכל זאת לא ממש מזדהה

דבר ראשון מקס - כיף לשמוע שטוב לך!
דבר שני - אני ממש מבין על מה אתה מדבר - על חוסר הנעימות מכל כך הרבה דברים שיש בארץ, על אי השקט, על המחויבות להתמודד מול כל העולם שנדחף לך החיים וכו´ וכו´ ונכון שאפשר לעשות חומוס מצויין בבית ושלדבר עברית אפשר גם לא בארץ. וגם אני, כמוך, מתגעגע בתור התחלה לחברים ומשפחה. תוסיף לזה את העובדה שאני מתגעגע לנופים כאלה ואחרים (לא שרע לי עם הנופים השוויצרים חלילה) ואת זה שאני ממש נושם עברית ואני מוצא את עצמי מול השאלה - מה זה ה"להתגעגע לארץ" הזה שאנחנו מדברים עליו? מה זה "הארץ"? האנשים/הנופים/השפה/החברה/האוכל... מה זה לכל השדות והרוחים? וואלה - לוידע. טוב לי כאן כרגע יותר משהיה לי כאן אי פעם בשנים שעברו. עשיתי כל מאמץ כדי להשאר כאן ולא לחזור לארץ בלי עבודה סבירה "ביד". אין לי מושג אם ומתי אני אחזור לארץ. יש המון דברים שנורא מפריעים לי בארץ ובכל זאת - אם רק יתנו לי עבודה סבירה - אני אחזור. לא יכול להסביר את זה הגיונית וגם לא רוצה לנסות - ענין של הרגשה לא חייב להיות מנומק הגיונית. יכול להיות שההרגשה הזאת תשתנה מתישהו, יכול גם להיות שלא.

יובל ידידי היקר, שפינוזה כבר אמר..

יובל ידידי היקר, שפינוזה כבר אמר שרגש אפשר להחליף רק ברגש אחר, כלומר, אם אהבת בחורה, והיא עזבה אותך, אז שום רציונליזציה לא תעזור - רק התאהבות בבחורה אחרת "תחליף" את הרגש הקודם. אז ארץ זה לא בחורה, אבל אולי יש בזה משהו גם ב"מקרה" שלנן..

למעלה