ככה מלמדים -

Tonjin

New member
דוד וסמוייד..

ראשית: הוסבר באופן יפה וברור למה להשאיר, וגם אם נניח שפותח השרשור לא יבין, המסר ישאר ויהדהד לשאר הקוראים כאן בהווה ובעתיד.

הרי סך-הכל נוצרה כאן אמירה משמעותית בקשר לאווירה בפורום ומה מקובל ופחות מקובל בו ולמחוק אותם ישרת את המטרה הזו פחות מאשר להשאיר את הסרטון והדיון אותו גרר למען 'הדורות הבאים' (מה גםם שבואו לא נתמם, עלו כאן בעבר דברים אולי אף פחות ראויים מזה ושיצרו דיונים פחות ראויים מזה ואף אחד לא קרא למחוק אותם)

ובכלל, להתעלם מתופעות ולטמון את הראש בחול זו לא הדרך הנכונה, לפחות בדרך-כלל ובעיני...

ומנהלות הפורום כאן בשביל לקבל את ההחלטות שלהן בעצמן, גם אם או כשהן אינן פופולריות או לא נראות לחלק מהכותבים..

זה משהו שגם בא עם התפקיד וגם במקרה הזה הן זכו בו ביושר ובכבוד..

אם כך מדוע השארתן אותה בפורום

חובה רייטינג

תפוז הודיעו לנו שהפורום שלנו ירד פלאים מבחינת כניסות לעומת הפורומים האחרים של אמנויות לחימה.

זאב יקירי...הוידאו לא מיותר בכלל. כל העניין סובב סביבו. אין שם ערום בואו לא נצעק גוועלד, רק שימוש זול בנשים למטרות...
הוידאו הזה ממחיש תעשייה שלמה שהיא פסולה מיסודה. והוא חשוב עבור הדיון.

תגובה לכל הפמיניסטים, ופמיניסטיות.

נכון אני מסכים שווידאו בטעם גרוע בלשון המעטה.
אני מסכים שסרטון כזה לא תורם בשום דבר לקידום אומנויות לחימה בכלל ומיומנות של קרב על הקרקע בפרט.
לדעתי מי שיצר או ייצרה את הסרטון הזה היו מטרות אחרות לגמרי (זה יותר דומה לאודישן עבור סרט ארוטי מהדגמה של בריח).
אבל אסור לשכוח שאם אנחנו מצנזרים את הסרטון כאן פרושו של דבר שצריך לצנזר עוד מלא סרטונים ותמונות שלא חסר כאלה ואני לא מתכוון לאתרים למבוגרים בלבד.

חשוב מאוד!
לפני שאתם מתקיפים אותי. דעתי האישית שכן יש לצנזר את הרשת מכל התכנים הארוטיים ופורנוגרפיים, אלא שאני מודע לזה שרוב הציבור יטען שמדובר "בהגבלת חופש הביטוי" ובלה ובלה...

samoyed

New member
מציע להוסיף לתקנון הפורום סעיף

בנוגע לאיסור פרסום תכנים בעלי אופי מיני. כתוכן בעל אופי מיני יחשב לצורך העניין כל תוכן שהנהלת הפורום רואה כבעל אופי מיני.

רעיון לא רע.

זה ימנע המון בלבולי ביצים כמו טרולינג, התעצבנויות על חוש הומור מעצבן, התעצבנויות על העדר חוש הומור, דיונים מרתקים אל תוך הלילה במקום לישון, דיונים סוחפים אחרה"צ במקום להתאמן, דיונים בבוקר במקום ללכת לעבודה, ויכוחים על למי יש יותר גדול (או במקרה של אמנויות לחימה סיניות פנימיות - למי יש יותר רך) וכולי וכולי...

אפשר לתקופת נסיון... למה לא? להוסיף בתקנון איסור כתיבת הודעות... רעיון מצויין! ולחסום את מי שמפר את האיסור הזה!! (בלי לכתוב הודעת הסבר, כדי שלא יחסמו גם אותנו)

הוהוהוההאהאהאהא

אה ואפשר גם להציב קישור קבוע, ככה, לפורום מדיטציה - לכתוב בינתיים שם במקום כאן. זה בסדר, אנחנו בפורום המדיטציה נכיל את זה בינתיים (אנחה פולנית), כולל את סרטוני התועבה על הציצים (אנחה פולנית ארוכה). מה לא עושים בשביל הפורום השכן (סדרת גניחות פולניות עם השתנקויות). לא, מה פתאום, זה לא בשביל הרייטינג, זה רק בשביל לעזור, ככה, בינתיים. על הדרך. בשביל הקרמיקה וזה... או איך שכותבים את זה בהודית.

samoyed

New member
"תשובה לא רלוונטית, מר שמש, לא לעניין."

אולי במקומה תנמקי מדוע תכנים בעלי אופן מיני אינם צריכים להיות אסורים קטגורית ואילו גזעניים -כן?

כדי לחדד את ההצעה, אנסה לברר את הסיבה.

האם זה בשביל ליצור שינוי בהתנהלות הפורום לעומת מה שהיה עד כה?
כלומר, בשביל לשפר?

או שזה בשביל למנוע איזושהי הידרדרות שאתה חושש ממנה?
כלומר, בשביל להשאיר את הדברים כפי שהם?

samoyed

New member
כדי למנוע הצגת תכנים כאלה.

אפשר לטעון - האם קיים ריבויי של הודעות כאלה המצדיק כלל חדש? מעשית בפורום הזה התשובה היא לא, אך לעיתים הכלל תפקידו העיקרי הוא לבסס נורמה ולאו דווקא לפתור בעיה שחוזרת באופן תדיר.

הבנתי

ולא ברור לי לגמרי מה דעתי על כך כרגע. נדמה לי שהיא פחות בכיוון של כלל נוסף עבורנו (קרי עבורך, עבורי, עבור מיתר, עבור yoja kwan ועבור יתר המשתתפים בפורום), אבל מה אני יודע, אולי זה כן יעזור למשהו או למישהו? המממ... בינתיים אני מהמר שלא יהיה כלל חדש... ומשהו בי חווה מכך הקלה... ועם זאת אני שמח שהעלית את ההצעה. והכי אני שמח שאנחנו פה כאלה ילדים גדולים, שיודעים לענות למי שצריך, מתי שצריך, איך שצריך... וגם להביע דעה וגם להקשיב וגם להציב גבול. יופי לנו!

Tonjin

New member
ומה עשינו בזה...? זה בדיוק המצב כיום, לא?

נראה שזה בדיוק המצב הקיים כרגע: כל תוכן שנראה פוגעני (מיני, פלילי, עבירה על זכויות יוצרים, גזעני, מסית, פוגעני, לא רלונטי בכלל לנושא הפורום) או לא מתאים לפורום - מוסר על-ידי המנהלות, לא?

[אתה לא באמת חושב שמישהו שמפרסם תכנים כאלה בודק קודם בחוקי הפורום אם מותר לו, או שאם כן אז זה באמת מה שיעצור אותו או יגרום לו לחשוב פעמיים - נכון?]

samoyed

New member
היי טונג', ראשית והכי חשוב, וזה בקשר

להודעה אחרת שלך בנושא - בכל מקרה למנהלות יש סמכות מלאה ואני חושב שהן עושות עבודה מעולה, גם אם לעיתים יש חילוקי דיעות.
שנית, אתה צודק, קיומם של חוקים טרם מנע מממישהו להפר אותם. החשיבות היא עקרונית ולא מעשית. אני לא נחרץ בסוגיה זו - יש בהחלט משקל לנימוקיה של מיתר ושלך, לדוגמא, ושל אחרים התומכים בהשארת ההודעה והשארת חוקי הפורום ללא תוספת. זה יותר לאן הכף נוטה מאשר שחור ולבן מבחינתי - אני רואה חשיבות סמלית בהכנסת המסר האנטי סקסיסטי לתקנון. גם זו דרך להעביר מסר.

למעלה