ככה מגדלים טלאים...

ריקי זו אני

Well-known member
חייו של הטלה מתחילים במשברים קשים מאוד. ממשיכים בקשיים לא מעטים שבסופו של דבר יענג בשרו אי אלו באי מסעדה באיזו נקודה ברחבי הארץ.
ולמה אני פותחת ב'סודות מקצועיים'...?
הבום הראשון שמקבל כל יצור חי זו הלידה של עצמו... (או ההמלטה), מחלל בטן נח, נעים, חמים שמספק כל צורך, מסלול של צנרת בקוטר קטן מידי... אל אויר העולם. השגר שלנו הומלט כשכל גופו מכוסה בריר ולכן כדי שיחיה חייבים לנקות את פתחי הנשימה. הכבשה תעשה את מלאכת הניקוי בלשונה. הפעולה הזו של הכבשה מעוררת את השגר דמתחיל מיד בניסיונות לעמוד על רגליו. מאמץ על של רבע שעה... אז יעבור קושי עצום... לחפש את הפיטמה שתספק לו את האנרגיה וכל השאר, שצורך שגר שאינו מיומן כלל בלמצוא את הפיטמה, לשאוב את החלב...
לאחר מס' שעות, אם לא במידי, ילקח השגר מחיק אימו ויעבור לתא של שגר כמוהו... שם ילמד להזין את עצמו ממכונה.
אמנם הלימוד קצר יחסית... כי לפיטמה של המכונה 'תכונות' טובות, אבל השגר שלנו מחפש את אמא... מתגעגע לאמא, שומע את הקריאות של אמא... ולא נשכח שמטלה של אמא... הוא שגר בין עשרות כמוהו על אותן 4 פטמות...
לאחר שהשגר שלנו כבר יודע לדחוף את החבר'ה שרעבים כמוהו בכל רגע נתון... והחלב בשפע להתפוצץ..., לאחר שדכח מאמא, נהנה מפינה שקטה יחסית והחיים הופכים לשיגרה סבבה... מתחילים לעבור שלב בחיים (קושי), גמילה מחלב ומעבר לאכילת מזון קשה.
חיים מלאי משברים לא פשוטים. אז נכון שבעידן המודרני האדם יודע מה הצרכים של הטלה... ויספק, אך האם המשברים פוחתים?

לא באה ללמד כאן את תורת חקלאות החי... באה להבין שגם אנחנו כבני אדם חייבים להבין את המקום שלנו על פני הכדור.
החיים מלאים במשברים, חלקם משברים קשים ולא נעימים.
אתמול הוזמנו לשבע ברכות בשומרון. משפחה נחמדה מאוד, ישראלית מאוד... מלאת חיים, בנות, בנים ונכדות ונכדים... ושמחה גדולה 'הבת באה לביקור מולדת'
הסבתא רבה לא יכולה לתקשד עם האורחים מחסום השפה..., הנכדים הבוגרים לא מבינים את גמגומי הסבתא... הלא מוכרת. והאמא מתקשה לחבק ולנשק, לתרגם, לשוחח ולענות בו זמנית...
התינוקת הקנדית מסרבת לחיזורי הסבא.
לא נעים. אומר לי הסבא ' הלואי שיעשו עליה, הגעגוע אוכל אותנו'...
לא הייתי במקום של לישפוט. הסתכלתי מהצד.
אני גם מסתכלת מהצד על העבודה בדיר הכבשים. מקסימום בזמני שיא מכינה קפה..., מכינה ארוחות לעוסקים במלאכה הקשה... מלמדת בסבלנות שגרים להחליף פיטמת אם במיטמה סינטטית עמובת חלב...
ולמה הדבר דומה - לדעתי...
ליחסי ישראל ארה"ב, יחסי ישראל עם העולם המשתנה מול העיינים שלנו...
מותר האדם מהבהמה... זה ממש ממש כך, לכן קשה לו לאדם לדעת לאן יפנה...
לכן אהבתי להקשיב לדברי ראש הממשלה שלנו בערב ה'פטריוטים'...
אמריקה כמו אירופה הולכת למחוזות לא טובים לנו..., לדעתי לא 'הולכת' אלה חוזרת.
גם אין ספק שיבואו ימים שנתגעגע לדונלד טראמפ וההסכם שיחתום מול איראן...
אז יותר עצמאות, יותר פתוחים לעולם... הלא אנטישמי יותר ליסמוך על עצמנו... - יצאתי מעודדת מנתניהו... שמכוון לשם. האם העכבישים יתנו לו לנווט??? פה אני ספקנית... - מאוד

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
חייו של הטלה מתחילים במשברים קשים מאוד. ממשיכים בקשיים לא מעטים שבסופו של דבר יענג בשרו אי אלו באי מסעדה באיזו נקודה ברחבי הארץ.
ולמה אני פותחת ב'סודות מקצועיים'...?
הבום הראשון שמקבל כל יצור חי זו הלידה של עצמו... (או ההמלטה), מחלל בטן נח, נעים, חמים שמספק כל צורך, מסלול של צנרת בקוטר קטן מידי... אל אויר העולם. השגר שלנו הומלט כשכל גופו מכוסה בריר ולכן כדי שיחיה חייבים לנקות את פתחי הנשימה. הכבשה תעשה את מלאכת הניקוי בלשונה. הפעולה הזו של הכבשה מעוררת את השגר דמתחיל מיד בניסיונות לעמוד על רגליו. מאמץ על של רבע שעה... אז יעבור קושי עצום... לחפש את הפיטמה שתספק לו את האנרגיה וכל השאר, שצורך שגר שאינו מיומן כלל בלמצוא את הפיטמה, לשאוב את החלב...
לאחר מס' שעות, אם לא במידי, ילקח השגר מחיק אימו ויעבור לתא של שגר כמוהו... שם ילמד להזין את עצמו ממכונה.
אמנם הלימוד קצר יחסית... כי לפיטמה של המכונה 'תכונות' טובות, אבל השגר שלנו מחפש את אמא... מתגעגע לאמא, שומע את הקריאות של אמא... ולא נשכח שמטלה של אמא... הוא שגר בין עשרות כמוהו על אותן 4 פטמות...
לאחר שהשגר שלנו כבר יודע לדחוף את החבר'ה שרעבים כמוהו בכל רגע נתון... והחלב בשפע להתפוצץ..., לאחר שדכח מאמא, נהנה מפינה שקטה יחסית והחיים הופכים לשיגרה סבבה... מתחילים לעבור שלב בחיים (קושי), גמילה מחלב ומעבר לאכילת מזון קשה.
חיים מלאי משברים לא פשוטים. אז נכון שבעידן המודרני האדם יודע מה הצרכים של הטלה... ויספק, אך האם המשברים פוחתים?

לא באה ללמד כאן את תורת חקלאות החי... באה להבין שגם אנחנו כבני אדם חייבים להבין את המקום שלנו על פני הכדור.
החיים מלאים במשברים, חלקם משברים קשים ולא נעימים.
אתמול הוזמנו לשבע ברכות בשומרון. משפחה נחמדה מאוד, ישראלית מאוד... מלאת חיים, בנות, בנים ונכדות ונכדים... ושמחה גדולה 'הבת באה לביקור מולדת'
הסבתא רבה לא יכולה לתקשד עם האורחים מחסום השפה..., הנכדים הבוגרים לא מבינים את גמגומי הסבתא... הלא מוכרת. והאמא מתקשה לחבק ולנשק, לתרגם, לשוחח ולענות בו זמנית...
התינוקת הקנדית מסרבת לחיזורי הסבא.
לא נעים. אומר לי הסבא ' הלואי שיעשו עליה, הגעגוע אוכל אותנו'...
לא הייתי במקום של לישפוט. הסתכלתי מהצד.
אני גם מסתכלת מהצד על העבודה בדיר הכבשים. מקסימום בזמני שיא מכינה קפה..., מכינה ארוחות לעוסקים במלאכה הקשה... מלמדת בסבלנות שגרים להחליף פיטמת אם במיטמה סינטטית עמובת חלב...
ולמה הדבר דומה - לדעתי...
ליחסי ישראל ארה"ב, יחסי ישראל עם העולם המשתנה מול העיינים שלנו...
מותר האדם מהבהמה... זה ממש ממש כך, לכן קשה לו לאדם לדעת לאן יפנה...
לכן אהבתי להקשיב לדברי ראש הממשלה שלנו בערב ה'פטריוטים'...
אמריקה כמו אירופה הולכת למחוזות לא טובים לנו..., לדעתי לא 'הולכת' אלה חוזרת.
גם אין ספק שיבואו ימים שנתגעגע לדונלד טראמפ וההסכם שיחתום מול איראן...
אז יותר עצמאות, יותר פתוחים לעולם... הלא אנטישמי יותר ליסמוך על עצמנו... - יצאתי מעודדת מנתניהו... שמכוון לשם. האם העכבישים יתנו לו לנווט??? פה אני ספקנית... - מאוד
אמרת כאן דברי חכמה ותכף רואים שיש לך המון ידע בתחום.
הלוואי שהייתי מתלמד שלך
אילו הייתי צעיר יותר בגיל, הייתי בטח מפיק המון לקח ומי יודע?
אולי הייתי הולך לגדל צאן באיזושהי חווה.
לגבי האנינות הקרניבורית...
אני קצת בדילמה..
מצד אחד אני חולהההההההה על בשר בקר (כשר כמובן)
מצד שני כואב לי הלב לראות את העיניים האלה של העגל..
אני ממש לא מסוגל לעשות לו את זה..
הייתי בהחלט יכול לוותר על התענוג כדי לאפשר לו עוד כמה שנים טובות לחיות.
אז נכון, באה התורה ואמרה: "מותר האדם מהבהמה"..
אך התורה הקדושה הותירה בידינו את האפשרות לבחור..
עכשיו לגבי הסטייקים המודפסים והמהונדסים האלה..
זה נראה באמת כמו הדבר האמיתי אבל אני עדיין לא שם.
לסיכום: כיום אני עדיין אוכל ארוחות בשריות
אבל משום מה תמיד בסיום אני חש תחושה של חרטה לא קטנה..
אולי זה השלב הראשון שבו מתחילים לחשוב באופן צמחוני?

ריקי זו אני

Well-known member
אמרת כאן דברי חכמה ותכף רואים שיש לך המון ידע בתחום.
הלוואי שהייתי מתלמד שלך
אילו הייתי צעיר יותר בגיל, הייתי בטח מפיק המון לקח ומי יודע?
אולי הייתי הולך לגדל צאן באיזושהי חווה.
לגבי האנינות הקרניבורית...
אני קצת בדילמה..
מצד אחד אני חולהההההההה על בשר בקר (כשר כמובן)
מצד שני כואב לי הלב לראות את העיניים האלה של העגל..
אני ממש לא מסוגל לעשות לו את זה..
הייתי בהחלט יכול לוותר על התענוג כדי לאפשר לו עוד כמה שנים טובות לחיות.
אז נכון, באה התורה ואמרה: "מותר האדם מהבהמה"..
אך התורה הקדושה הותירה בידינו את האפשרות לבחור..
עכשיו לגבי הסטייקים המודפסים והמהונדסים האלה..
זה נראה באמת כמו הדבר האמיתי אבל אני עדיין לא שם.
לסיכום: כיום אני עדיין אוכל ארוחות בשריות
אבל משום מה תמיד בסיום אני חש תחושה של חרטה לא קטנה..
אולי זה השלב הראשון שבו מתחילים לחשוב באופן צמחוני?
ישנם עובדות שאני ישנה איתם טוב בלילה... בכל לילה.
כי... הקב"ה לא רק שהוא יצר את העולם כך שנאכל בשר... אפילו יש לנו ספר הלכות עב קרס מה ואיך.
אני מאמינה שישנה כאן בחירה מדעת שבחר האדם (מן הסתם הקדמון), אבל בחרו גם בע"ח
למשל הכלב..
הכלב 'בא' לאדם והתחבר אליו...
בע"ח אחרים כמו הזאב, השואל, התן בחרו שלא.
כך הכבשה, הפרה שאין בעולם כבשת בר או פרת בר... כולן בויתו... למה הג'מוס נשאר בר והפרה רוצה להתפנק בחייק האדם? למה 99.9% מהעיזים בבית...
האדם הרשע תפס את כ ו ל ם ואנב אותם לטובתו?
הרי יש פה תן וקח הכי הוגן בעולם...
הכבשים שלי היו נעלמות מנוף העולם לו לא הייתי נותנת להם את כל מה שהן צריכים...
מים, אוכל, הגנה מטורפים, הגנה מהשמש. הגנה מהרוח...כדי שאתן לה את כל הטוב הזה היא חייבת לתת יד בפרנסת העסק... לא?
אחרת איך?
אז הפרה משלמת לי בעגל, בחלב ובאוהל...
והכלב בשמירה עלי, על הרכוש שלי... ועל הכבשים...
פייר לט???

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
ישנם עובדות שאני ישנה איתם טוב בלילה... בכל לילה.
כי... הקב"ה לא רק שהוא יצר את העולם כך שנאכל בשר... אפילו יש לנו ספר הלכות עב קרס מה ואיך.
אני מאמינה שישנה כאן בחירה מדעת שבחר האדם (מן הסתם הקדמון), אבל בחרו גם בע"ח
למשל הכלב..
הכלב 'בא' לאדם והתחבר אליו...
בע"ח אחרים כמו הזאב, השואל, התן בחרו שלא.
כך הכבשה, הפרה שאין בעולם כבשת בר או פרת בר... כולן בויתו... למה הג'מוס נשאר בר והפרה רוצה להתפנק בחייק האדם? למה 99.9% מהעיזים בבית...
האדם הרשע תפס את כ ו ל ם ואנב אותם לטובתו?
הרי יש פה תן וקח הכי הוגן בעולם...
הכבשים שלי היו נעלמות מנוף העולם לו לא הייתי נותנת להם את כל מה שהן צריכים...
מים, אוכל, הגנה מטורפים, הגנה מהשמש. הגנה מהרוח...כדי שאתן לה את כל הטוב הזה היא חייבת לתת יד בפרנסת העסק... לא?
אחרת איך?
אז הפרה משלמת לי בעגל, בחלב ובאוהל...
והכלב בשמירה עלי, על הרכוש שלי... ועל הכבשים...
פייר לט???
בתקופת התנ"ך לא הייתה ברירה לאדם אלא לאכול את מה שיש
וזה כלל בשר עיזים, כבשים, פרות, עופות ועוד.
יש עמים שאכלו עקרבים ונחשים..
אבל כיום ברוך ה' כולנו מדושני עונג, אף אחד כבר אינו רעב
אז אלה שלא רואים בעיניים, ממשיכים לאכול כל דבר שזז
ואני כמובן לא מתכוון אליך דווקא
אלא לסוג מסויים של בני האנוש..(החנזירונים)
אני חושב שאפשר להתחיל לחמול על הולכי על 4 האלה
אפשר להקריב פרה אחת למשך שנה שלמה,
אבל לא סטייקים בערימות וקצביות בלי סוף
קצת להוריד את שפיכות הדמים הזאת.
העולם יהיה יותר טוב.
הרבה יותר טוב.

למעלה