ככה לא עושים.....

ככה לא עושים.....

אתמול בלילה שלושה אוטובוסים לארוחת ערב בפנאג'ייה במצפה רמון ומשם לטיול לילה בנחל חוורים. היה ליל ירח מלא, ואלמלא הייתי עם מטיילים, הייתי עושה את כל המסלול ללא פנס, עם מטיילים: יש לי פנס ראש לתאורה מלאה של תא השטח שלפניי (לקנות רק את זה עם ארבע מנורות לד,מדהים ביעילותו),ביד פנס זרקור לתאורה רחוקה, נצנץ אדום שיראו אותי מאחור, מביא פנס להולך במאסף וכן מצייד אותו בנצנץ אדום כדי שאראה אותו, לייט סטיק מציב בנקודה שיש בה סכנת החלקה שמאלה (המאסף אוסף את הלייטסטיק). אוטובוס שני רוני אהרוני, מכיר את המסלול היטב (מי שלא מכיר מצויין את המסלול, ובלילה, אסור לו לקחת סיכון בשום אופן). אוטובוס שלישי מישהו שאני לא מכיר שטען שהוא מורה דרך ואין לו תעודה כי איבד אותה וממתין שלושה חדשים לתעודה אחרת, נוהג, לפי מה ששמעתי, להדריך כשהוא מקריא מניירות ומחפש את המסלול במפות........ נראה חשוד, אבל אני לא במשטרה ואין לי שום סמכות, והוא טען שעשה את המסלול הזה לפני 10 שנים אבל אין לו בעיה איתו. טיפוס מוזר לגמרי. התוצאה: לי היתה קבוצה של ברדקיסטים וחסרי משמעת לחלוטין וחצופים (כן, כולם סגל רופאים ואחיות מתל השומר...) ואת המסלול שלוקח פונקט שעה ושלושת רבעי, עשינו בשעתיים וחצי. רוני נתקע חצי שעה יותר כי הלך לחפש את השלישי (לא ידוע לי שמו). מסתבר שקיבל מההוא שדר קטוע שלא מוצא את המסלול והלך לאיבוד, רוני רץ לחפש אותו ולא מצא, אח"כ התברר שהוא עשה אחורה פנה וחזר עם הקבוצה חזרה לחניון בור חוורים , ושלחנו לו את האוטובוס שלו חזרה לשם..... כבר שנים רבות מאוד שאני לא זוכר מישהו שהלך לאיבוד עם קבוצה, כי מורה-דרך הוא אחראי בדרך כלל ואם לא היה במסלול כל שהוא זמן רב, יבצע הכנה, שמשמעותה רענון מעשי לפני הטיול. נראה לי, שהוא לא מורה דרך, כמו מישהו שהוא בעלה של מורת דרך וטוען בתוקף שהוא מורה דרך אבל לא מציג תעודה, או מבוגר שטוען שהוא לא צריך תעודה כי הוא לא מורה דרך, אלא מדריך טיולים.....

מאיר, שעתיים וחצי זה לא נורא כל כך

המסלול חמוד, ואפשר להתעכב יותר, עם סיפורים ורעיונות כאלה. אנחנו עלינו פעם באחד הערוצונים (שקיבל את הכינוי - ערוץ המכשפות) וישבנו בכיף עם קפה ועוד הרבה זמן. אבל מעניין לשמוע מה קרה עם הקבוצה של אותו אחד חסר תעודה - התלוננו, או שהיו מרוצים שלא צריך ללכת... אשם מי ששכר אותו, לדעתי.

כל קבוצה ואיפיונה

הקבוצות שאני מקבל לרוב אינן כאלו עם ראש פתוח אלא "רגולאר" וברוב המקרים מגיעים ללא מים (כובע לא צריך בלילה) (בקבוצה הזו רק 2 הביאו מים), באים עם קפקפים (שלושה) בלי פנסים (40 איש - 3 פנסים). בוודאי ובוודאי לא יהיה מי שישא ציוד לקפה (ואני בטח לא), למרות שבקבוצות של מטיילים אמיתיים זה חלק מהענין והמסלול הלילי בנחל חוורים נמשך על ידי לפחות ארבע שעות כולל הקפה, הסברים וכן הרצאה על ניווט באמצעות גרמי השמיים בלילה. וכמובן שבליל ירח עם אנשים שאוהבים לטייל, השימוש בפנסים רק בנקודות בעיתיות. קבוצה רגילה, עושים את המסלול כולל הסברים על צמחיה מדברית, בעלי החיים (ראינו שני יעלים רובצים, בזכות העיניים המבריקות) אגדת נחל חוורים וכו וכמובן סיפור בור המים הנבאטי. הם לא מוכנים ללכת בשקט כדי להצליח אולי לפגוש בעלי חיים, אלא רק מתברדקים ולא מתרכזים בהליכה וזה שיש רק נקע פה ושם זה מזל. אף פעם לא הבנתי איך כאלו שהטיול הלילי לא מענין אותם, באים לטיול כזה. לגבי הקבוצה שהתברברה, לא שאלתי כדי לא לזרות מלח על הפצעים כמובן שזו אשמה מוחלטת של הסוכן ומי שמרשה לעצמו לקחת מטיילים לטיול לילה במסלול לא מוכר לו, לדעתי הוא פושע. אגב, היו לי כבר קבוצות שאמרו שזה שנוסעים עד מצפה רמון לאכול זה בסדר (האוכל לא מי יודע מה) אבל לא מתאים להם ללכת ברגל, אבל בסוף הולכים ורק קבוצה אחת בשנה האחרונה ויתרה על ההליכה, ונסענו הביתה.

mottitol

New member
../images/Emo31.gif לדעתי הוא גם לא מדריך טיולים

ומעולם לא היה בנחל חוורים. למיטב זכרוני אין לאן להתברבר,אלא רק לקראת הסוף כדי להיכנס לשמורה דרך הסימון השחור. מזל שלא קרה משהו/או חבל שלא קרה ,תלוי מאיזו נקודת מבט מסתכלים על הארוע

ועוד איך אפשר להתברבר, עובדה

יש מקומות רבים בהם אפשר להתברבר. המקום הראשון ממש בהתחלה (וכנראה שם זה קרה) מיד אחרי המעבר דרך שער הדייק החיובי, אם תוך חמישים מטר לא משכת שמאלה, הלכת לאיבוד כיוון שכיוון התנועה הטבעי עם הערוץ הוא ימינה. ישנו מקום שאתה הולך בערוץ, שאם אתה לא בורח בו ימינה אתה מגיע למפל, ומי שינסה לעקוף את הסלע, יפול לעומק 8 מטר. ביציאה להתרחבות הנחל, מי שלא מכיר יתברבר ימינה ושמאלה, אולי לא ילך שם לאיבוד אלא אם הוא חדל אישים גמור, אבל יבצע המון הלוך וחזורים למרבית הבזיון......

et7

New member
בכל מקום שלא מכירים אפשר להתברבר

והרבה יותר קל לעשות זאת בחושך. אחרי שער הצור (למיטב ידיעתי זה לא דייק אלא שכבה של צור שקבלה זווית המתקרבת ל- 90 מעלות היות והיא נמצאת בצד הדרומי מזרחי של קמר- כמו המצלעות המפורסמות של קמרי הנגב) אם ממשיכים ללכת עם הערוץ ולא פונים שמאלה הערוץ שיורדים בו מוביל- אם ממשיכים ללכת כמו מיים- לנחל חווארים (אך ללא סימון לפחות חלק מהדרך) במזלג ממשיכים ללכת כמו מיים שמאלה ונשפכים אחרי מדרגות/מפלונים קטנים אל הערוץ הראשי של החווארים. ההתחברות לחווארים נמצאת במעלה הנחל ביחס למעקף המפל וקל לזהותה אם הולכים במסלול המקובל היות והיא מסומנת, השביל מגיע מימין ושביל זה עובר לאורך ערוץ נחל. בסמוך למפגש ישנו מקבץ מכובד של שיחי קרקש ואם הולכים במסלול הסטנדרטי ההתחברות מימין נמצאת בסיום ירידה על משטח סלע גיר משופע.

yoeloren

New member
גיוון בטיולי לילה

למי שנמאס מהמסלולים הנדושים (חוורים וחוורי מצדה), ומהעומס שם בלילות ירח, מומלצים שני מסלולים חלופיים. שני המסלולים נמצאים מחוץ לשמורת טבע כך שאין איתם בעיה. מסלול כתף טור נמצא בשטחים, דורש תיאום עם הצבא: 1. נחל פרס, מהכביש במסלול האדום לגבי פרס ומשם בירוק (לא להיכנס למעוק המסומן שחור!) לתצפית צומת הערבה ולצומת הערבה. לא תאמינו כמה הנחל הזה יפה לאור ירח! במיוחד איזור הגבים המבהיק בלבן. 2. למיטיבי לכת: מצוקי דרגות, כתף טור. מסלול טבעת לא מסומן של שעתיים וחצי, ודורש כמובן הכנה. ניתן כפתיחה למסלול לגשת לתצפית הנהדרת מעל נחל טור ומצוק ההעתקים. מופלא לתצפית זריחת ירח, אך הוא בתחום שמורת טבע, בעייתי מבחינה חוקית. הפקח ידידותי ויעזור בהשגת האישור. מי שרוצה נ.צ. מדויק של הנתיב, שיפנה אלי במסר.

טיולי לילה

למי שמחפש מסלולים לטיולי לילה,יצא ספר חדש בשם זה .כתב אייל שפירא וצילם איציק מירום,בהוצאת- מיל,הוצאה לאור תוכן ומדיה. בספר עשרות מסלולים יפים ומפורטים,וכמו כן לוח תאריכי הירח המלא לפי השנה הנוצרית,עד ל-2015.

למעלה