כך נוקמת עיריית מודיעין בתושביה

רודדה דרישת סף במכרז לגזברית העירייה

כיצד עיריית מודיעין רידדה את דרישות הסף של מנכ”ל משרד הפנים למשרת גזבר רשות מקומית, ובכך אפשרה את בחירתה של שבי דרעי. כמו כן כיצד כתב “חדשות מודיעין” יואל תמנליס “שכח” לספר עובדה לציבור. קראו כאן.

itche01

New member
שלום יקי ממודיעין

תאמין לי אתה מבוזבז. אם אני יצחק תשובה אני מגייס את כשרון החפירה שלך לחיפושי נפט.
מה אתה רוצה מיואל ? שיתפטר ? שירד למחתרת ? שירד מהארץ ? מה ?! היחידי שעונה לך ומתייחס אליך ברצינות ואתה רוקד לו על הראש
לגופו של ענין : על מה יצא קצפך ? על זה שבמכרז העיריה כתוב רק " דרוש נסיון ניהולי והובלה של צוות עובדים" ולא כתוב במפורש 5 שנים ו5 עובדים ? הרי בחוזר מנכ"ל רשום מה שאמרת כדרישת סף. לא רשום שזה צריך להיות רשום בהצעת המשרה. בשביל זה יש ועדת קבלה שאמורה לשמור על דרישות הסף. הגברת הייתה מ"מ הגזבר ? יש בגזברות יותר מ-5 עובדים ? היא ניהלה אותם ! לזה אתה קורא מכרז תפור ? על זה אתה יורה בכל מקומונאי מזדמן ? מה קרה לך אבא'לה ?

לזה שכהרגלו מתקשה בהבנת הנקרא

חוזר מנכ"ל משרד הפנים מגדיר את דרישות הסף למשרה. שבי דרעי כיהנה רק כמה חודשים כמ"מ גזברית העירייה. אין פלא שהדרישה המפורשת של מנכ"ל משרד הפנים לדרישת סף של חמש שנות נסיון בניהול צוות של לפחות חמישה עובדים רודדה באופן משמעותי לנוסח עמום המאפשר לשבי דרעי חסרת הניסיון הניהולי להיבחר לתפקיד. כפי שמוסבר בהרחבה בפוסט לעיל ובכתבה ממוסף 7 ימים זהו בדיוק מכרז תפור. itche01, תמשיך כהרגלך לטמון את הראש בחול, לסנגר במרץ על חברך יואל, ולהצהיר שכאשר משתינים עליך זהו למעשה גשם זך...

itche01

New member
שלום יקי ממודיעין

אני בהחלט מקבל את קביעתך כי בשתן אתה מבין יותר טוב מכולנו... קטונתי מלהתווכח עם רב-חוקר בלוגר-על כמוך...אין לי ספק שהפרשייה שעלית עליה המאפילה על פרשיית קצב ושאר הירקות הלאומיות תהייה סופו של מר ביבס,ראש העיריה שייחצנת ותמכת במרץ רב. אני מציע לך לרוץ ולפנות בנדון למבקר המדינה. אני ושאר הקוראים נמתין בסבלנות לתוצאות החקירה... אין ספק שזה שלא ענה על ציפיותייך לאחר הבחירות יעלה לו ביוקר !

itche01

New member
אני לא יודע אם יואל אשם...

אני יודע אבל שיקי צריך מקפצה לקפוץ כדי שיראו אותו ומה רע בראש של יואל ?

yoelth

New member
יקי שים לב טוב לטענה שלך המשוללת כל יסוד

אני כתבתי שבדקתי ששבי עונה על הקריטריונים כפי שהם פורסמו ואילו אתה מתייחס לקירטריונים שלא פורסמו. לא הצהרתי בשום מקום שבדקתי אם המכרז תואם את הנחיות משרד הפנים. יתכן ובנושא מכרזים לעירייה יש אוטונומיה בקביעת הקריטריונים בנושאי ותק וניסיון בתפקיד. אם אתה בטוח שלעיריית מודיעין אין את הסמכות לעשות שינוי וכי חוזר מנכ"ל משרד הפנים מחייב אותה כלשונו, אנא פנה לנש"מ ודרוש מכרז חוזר. אך לפני כן צא ולמד היטב את מה שהסברתי לך בנושא מעמדו של סגן בכיר וממלא מקום ביחידה כזו. שנינו יודעים שגם עם שינוי כנדרש על ידך יתקבל הרי שתוצאת המכרז תהייה זהה, כי מדובר במינוי נכון, צודק וראוי לדעת רבים וטובים ולא רק בעיני מי שחטא בעברו בעומדו בראש ועד עובדים...

mazovera

New member
חבל על המאמץ שלך

בחוזר המנכל שאליו מפנה יקי כתוב במפורש: "ניסיון ניהולי (הכוונה לניסיון בניהול כללי, ניהול מו"מ, בנייה וניהול של תקציב, הנחיה והובלה של צוות עובדים )באופן ישיר או עקיף בהיקף משמעותי המונה 5 עובדים לפחות... ניסיון ניהולי חלופי במכרז פומבי בלבד- מתייחס למי שהועסק ברשות מקומית מספר שנים השווה לדרישה בנושא שנות הניסיון התעסוקתי, בתפקיד מקצועי עצמאי ברמת מנהל מחלקה ומעלה... אני בספק אם העובדת הנ"ל ששימשה על פי האמור סגנית ומ"מ הגזבר אינה עומדת ולו באופן פורמלי באף אחת משתי חלופות אלה - "הנחייה והובלה" הן הגדרות מאוד כלליות, ואם מדובר "באופן עקיף" אז בכלל... כמו כן אני מניח שסגן ומ"מ גזבר ממילא נמצא בדרגה של מנהל מחלקה... להבהרה - אינני מכיר את הגברת ואת פועלה בעירייה - אני לא יודע אם היא המועמדת הטובה ביותר מבין הניגשים למכרז, אבל נראה לי שלא היה צורך "לרדד" את תנאי הסף בשבילה.

yoelth

New member
זה ברור לחלוטין

הסבר יפה ומדויק. אבל יקי מבקש להוכיח בכל מחיר שההליך לא היה תקין, לכן הוא לא מוכן לקבל את העובדה שסגן ומ"מ גזבר הוא מנהל לכל דבר. דווקא במקרה ספציפי זה הבחירה היא בסדר גמור, ואגב גם אני איני מכיר אישית את המועמדת, אלא באופן חלקי ביותר, כפי שאני מכיר עובדי עירייה רבים. מאידך, כולם משבחים את מקצועיותה. במצבים כאלה, הסברתי ליקי מאחורי הקלעים והוא התקשה להאמין, במשרדי ממשלה כתוב במכרז שלהנהלה יש מועמד לתפקיד. זה חוקי ומאושר על ידי נש"מ. יכול להיות שזה מה שהיו צריכים לעשות גם כאן ואז לא היו יוצאים 70 מועמדים מתוסכלים מאי בחירתם.

יואל יכול לעשות לך
עד מחר, אבל...

יואל יודע בדיוק כמוני ששבי דרעי מונתה לממלאת מקום גזברית העירייה רק לפני חודשים ספורים, ועל כן לולא הסרת דרישת הסף לנסיון ניהולי של חמש שנים לפחות בניהול צוות של חמישה עובדים לפחות - שבי דרעי לא היתה עומדת בתנאי הסף של המכרז....

איזו טענה משוללת כל יסוד?

יואל יקירי, לו באמת היית בודק את תנאי המכרז כפי שהצהרת לעיל, היית יודע להשיב לשאלתי האם בתנאי המכרז הופיעה הדרישה של לפחות חמש שנות ניסיון בניהול צוות של של לפחות חמישה אנשים. אולם לא ידעת להשיב על שאלה בסיסית זו. המסקנה: לא בדקת ולא בטיח - רק חיפפת. משרד הפנים קובע את דרישות הסף לגזבר רשות מקומית בדיוק על מנת שראש העיר לא ימנה אנשי שלומו אשר לא עומדים בדרישות הסף. אבל אותך זה כמובן לא מעניין... כל מי שצופה בישיבות המועצה יודע ששבי דרעי מונתה לממלאת מקום גזברית העירייה רק לפני חודשים ספורים, ואתה אף חשפת זאת בעיתונך כהמהלך להחליף את הגזברית. לפיכך ללא הורדת התנאי לחמש שנות ניסיון שבי דרעי לא הייתה עומדת בתנאי המכרז - וזו מן הסתם הסיבה שהעירייה פעלה להסיר דרישת סף זו. לכך בדיוק קוראים מכרז תפור - עם זה תתמודד.

yoelth

New member

בחוזר המנכל שאליו מפנה יקי כתוב במפורש: "ניסיון ניהולי (הכוונה לניסיון בניהול כללי, ניהול מו"מ, בנייה וניהול של תקציב, הנחיה והובלה של צוות עובדים )באופן ישיר או עקיף בהיקף משמעותי המונה 5 עובדים לפחות... ניסיון ניהולי חלופי במכרז פומבי בלבד- מתייחס למי שהועסק ברשות מקומית מספר שנים השווה לדרישה בנושא שנות הניסיון התעסוקתי, בתפקיד מקצועי עצמאי ברמת מנהל מחלקה ומעלה... אני בספק אם העובדת הנ"ל ששימשה על פי האמור סגנית ומ"מ הגזבר אינה עומדת ולו באופן פורמלי באף אחת משתי חלופות אלה - "הנחייה והובלה" הן הגדרות מאוד כלליות, ואם מדובר "באופן עקיף" אז בכלל... כמו כן אני מניח שסגן ומ"מ גזבר ממילא נמצא בדרגה של מנהל מחלקה...

יואל, מאחר ואתה עושה העתק-הדבק לדבריו של

מישהו אחר כאן בדיון, אשר אותם כבר הפרכתי לעיל - זו ההוכחה הטובה ביותר לכך שנגמרו לך הטיעונים... במקום להתפתל יהיה יותר מכובד אם פשוט תאמר: "וואלה עלית עלי - אכן חיפפתי ופישלתי"

למעלה