כך אתם נראים

מטאל1

New member
כך אתם נראים

שלום לכולם, אני לא כותב ומפרסם בדר"כ באינטרנט אבל התרחשו כמה דברים מאוד יוצאים מן הכלל בעיר שהחלטתי לכתוב. קצת על עצמי, אני סטודנט בן 25 תושב העיר, בשנים האחרונות בילית את רוב זמני באזור השרון, ומאז שחזרתי לפני שנה אני דיי תורם לצעירי העיר, אני חונך ילד בפרוייקט פר"ח ודיי מקדם אותו למצויינות ולהיות אזרח טוב, אני תורם מזמני לארגון החממה שעוזרת לצעירים בין 18-35 למצוא כיוון בכל תחום שהוא, ועוד פרוקייטים דומים. סיפורים קצרים על המזלג שחוויתי מתושבי פ"ת. 1.מסעדה- לפני כחודש לערך החלטתי עם בת זוגתי להתפנק לנו על שווארמה באחת המסעדות היותר מוכרות בעיר, לא תכננו לשבת שם אז לקחנו על הדרך את הכלב לסיבוב, רגע פני שנכנסתי למסעדה נכנסה לפני אישה לערך גיל ה- 40 לחייה, נעמדה בכניסה למסעדה תוך שהיא חוסמת את המעבר וצעקה לעבר מישהו, אני שעקפתי אותה כי תכננתי ללכת לעבר עמדת הטק- הוואי הרגשתי משהו שורף את כף ידי, אני קולט על היד עפר של סגריה והמצב לא היה נעים כלל, הסתובבתי לגברת תוך שאני מחזיק את ידי, ובמקום לשאול לשלומי ואם הכל בסדר או מקסימום להתנצל, היא הסתכלה עלי במבט זועם כאילו אני רוצח ואמרה בטון מתנסה "אילו לא הייתה נדחף, כל זה לא היה קורה! " מי חשב בכלל שמישהו יעז להכנס למסעדה עם סגריה?! האישה נראתה לי מאוד אנטלגנטית, יכול מאוד להיות מורה אפילו, באותו רגע עצרתי את עצמי, הסתובבתי, שטפתי את היד, ונעמדתי בתור בטק- הוואי, בעודי עומד בתור הסתובבתי וראיתי אותה עומדת מאחורי מסתכלת עלי בפרצוף זועם, מאוד רציתי להגיב ולומר לה משהו, אמרתי לעצמי שאני לא צריך להביא את עצמי למצבים שאני מתווכח איתה זה לא נראה לי לעניין, פשוט הסתכלתי עליה עד שהיא השפילה מבט. 2.היכל התרבות- אני שמאוד אוהב תאטרון, עשיתי עם חברתי ואמא שלה מנוי להיכל התרבות בפ"ת ומדי פעם אנחנו נהנים לנו בערב תרבותי נחמד ורגוע, שמתי לב שרוב האנשים הם מבוגרים בין ה 40-70 לערך סטייה לפה סטייה לשם, אני מאוד אוהב לספוג את המשחק, את הבעות הפנים של השחקנים אז אני בוחר שורות באמצע, שמתי לב שאנשים מאוד אוהבים לדבר בזמן ההצגה, בהצגה הראשונה שלנו, ישב לידי מישהו בשנות ה- 40 ולא הפסיק לדבר, לא הערתי כי כבדתי ונתתי לזה הזדמנות, אחרי עשרים דקות החלטתי שאי אפשר להתרכז יותר והערתי אם אפשר להיות בשקט, כך גם היה בשלוש ההצגות שלאחר מכן, עד שבהפסקת אחת ההצגות עליתי להיות לבד ביציעים, ששם אגב, לא רואים הבעות פנים ואת כל מה שאני רוצה לספוג מהצגה. ואת האמת אני בן 25 ולא כל כך נעים להעיר לאנשים שגדולים ממני בדור. 3.קולנוע- לפני חודש וחצי לערך הלכתי עם חבר לקניון לצורך קניות לפתיחת הלימודים האקדמיים שלנו, את האמת מאוד רצינו ללכת לסרט "ההתחלה" אבל אמרתי לחבר תשמע היום יום שבת בו נחכה למחר יש אחד פלוס אחד בסינימה סיטי בכ.א, מרוב שהוא היה להוט ורצה, אז זרמנו לסרט, רכשנו לנו כרטיסים, התמקמנו והתחילו הפרסומות, שמתי לב שככל שמתקרב תחילת הסרט אנשים ממשיכים להכנס ודיי הרבה, התחיל הסרט, ועדיין אנשים נכנסים, טוב קורה, נורמלי אפילו, עשר דקות מהסרט, נהירה של אנשים ורעש, הקהל התחיל לאבד סבלנות והתחילו להעיר "אולי תשבו כבר?!", עשרים דק' מתחילת הסרט ושורה של אנשים נכנסים יחד עם הסדרן שהיה צריך להעיר תאורה, אחד הצופים שישב התחיל לצעוק שזה לא לעניין, והסדרן ענה לו "מה אתה רוצה שאני יעשה, אני עושה את העבודה שלי!", הצופה לא נשאר חייב "אתה ילד אל תתחצף" וזרק קללה. הסדרן ענה "בוא החצופה". ואני רק שילמתי כרטיס, רציתי לשבת, לראות סרט, וללכת. אני חושב שאנשים חושבים אולי שזה שהם קנו כרטיס לסרט או לתאטרון הם קנו את האולם עצמו, ודיי חשוב להבין שגם שקנינו כרטיס אנחנו עדיין אורחים. 4.היכל התרבות פ"ת- באחת ההצגות בהיכל התרבות היה הפסקה, ואנשים יצאו לקנות משהו בקפטריה, כנראה שלא היה רשום(למה צריך לרשום?!) שאין כניסה למזון ושתיה, אחד האנשים התחיל ממש להשתולל וצעוק על הסדרנים הצעירים שרק רוצים לשמור על סדר ועל אוירה תרבותי, וטען שהוא לא יזרוק את הבגיילה שקנה, אחד הסדרנים אמר לו "באף היכל תרבות בארץ אסור להכניס אוכל" והאיש גער עליו "בהיכל התרבות ת"א מותר!!!" הסתובבתי לראות את המתרחש והיה מצב לא נעים כי זה היה המורה שלי בחטיבה, משום מה הצטלבו מבטינו והוא היה מאוד נבוך, כנראה מהעבודה שאני ידעתי שהוא מחנך וכך הוא מתנהג, אגב הסדרן נתן לו פיתרון יפה שהוא ישב לאכול את הבייגלה ושהוא אישית יקרא לו ברגע שתתחיל ההצגה, היה מעניין לראות את זה, עמדתי בצד ובאמת הסדרן ניגש אליו והודיע לו "אדוני ההצגה מתחילה". בימים האחרונים התחלתי לחשוב למה אנחנו מביאים את עצמנו להתנהגות כל כך קיצונית ועוד מול אנשים, במקומות בילוי שאמורים להרגיע אותנו, אנחנו אוויבים זה לזה? אני, שמחנך ומנסה להסביר לדור הצעיר מה זה התנהגות ראותה, נחשף בעצמי לרגעים לא נעימים, שואל את עצמי, למה? חשוב לציין שכל הדוגמאות מתרחשות בסמוך אחת לשניה, יכולתי לתת דוגמאות על הכביש שאני מוצא עצמי נוהג בכבישי פ"ת. תחשבו איך אתם נראים לרגע....זו העיר שלנו, אנחנו חיים בה. נפגש במקומות הבילוי.

מיכמיך3

New member
אתה צודק. מסיכמה איתך

אבל יש לי כמה דברים להוסיף... בעניין הסיגריות, אני חושבת שאפשר להתקל בזה כמעט בכל מקום. אני נוסעת באוטובוס באופן יומיומי לבסיס שבו אני משרתת, יש אנשים שעולים לאוטובוס מסריחים מאוד מהסיגרה שעישנו עד לשנייה האחרונה שעלו לאוטובוס, אח"כ כשהם באוטובוס, הם מפיצים ריח נוראי של סיגריות. אז למה אני צריכה לסבול? הרי אני לא מעשנת ולא סובלת את זה... אבל מה לעשות, אין לי ברירה. עוד משהו בעניין הסיגריות, יש חוק שאסור לעשן במקומות ציבוריים, אז למה מעשנים בפאבים ובמועדונים? לא מקום ציבורי? אז אני לא אצא לבלות במקומות שאני אוהבת? בעניין הקולנוע. יצא לי לראות סרט בקולנוע בכפ"ס, ברעננה, בסינימה סיטי, אתה חושב ששמה לא מדברים? ששמה אין סיכוי שיפריעו? מפריע, זה נכון, אבל שוב.. גם בזה אפשר להתקל כמעט בכל מקום. מסקנה - לישראלים יש תרבות התנהגות שמתבטא בצורה לא תמיד הכי מלהיבה.

מטאל1

New member
תגובה

לגביי הסיגריות זה מדהים שאת מעלה את זה, כי רק לפני כמה ימים עליתי לאוטובס והתיישב לידי מישהו כל כך מסריח מסיגריות עד שמתי יד על הפנים, לגביי קולנוע במקומות אחרים, קבלי תיקון קטן, בסינימה סיטי אם תרצי לקנות כרטיס בדיוק בשעה של ההצגה, גם אם יש מקומות לא ימכור לך ואני אומר את זה מניסיון, לא מכניסים אחרי שמתחיל הסרט, וכמובן לא מתחיל בדיוק כי יש פרסומות וטריילרים, ברעננה כ"ס האוירה אחרת אין מה לעשות רואים את זה בכביש, אני עומד ברמזור ליד הבית שלי, תמיד יש נהגים מאחורי שיודעים מתיי עומד להתחלף, עדיין אדום מצופרים, מה שיכול להיות מסוכן מאוד כי ברגע שמצפצפים לך גם אם העיניים שלך לא על הכביש את שמה גז וישר בולמת. רק חשוב לומר, שבאמת כולם מדברים על הדור של היום וכמה הצעירים חסרי תקנה, נראה לי הם ירשו את זה מאיפה שהו לא?!

ron249

New member
כל מה שאמרת יש בכל מקום, גם בצפון ת"א וגם

בשכונת התקוה, אין מה לעשות זו המדינה שלנו, לפחות זה נגמר ככה ולא בדקירות ורציחות כמו שקורה במקומות הבילוי בת"א, ראשון לציון ועוד.

דנית666

New member
היי,

חייבת לציין נכון שגם במקומות אחרים קיימות התופעות הנ"ל אבל בפ"ת יותר- הכל יחסית... אחד הדברים הבולטים בעיר לעומת כל עיר אחרת (וזה בדוק) אחוז הנוער ששותה אלכוהול קיצוני ביותר. אני לא מבינה מה הבעיה של ההורים לא לתת לילדים שלהם בגילאי 12 ולפעמים גם פחות להסתובב ב4 בלילה ברחובות. הכל מתחיל מההורים!

ron249

New member
תמיד ניראה שהדשא של השכון ירוק יותר, עובדתית

בפ"ת יש הרבה פחות אלימות במקומות הבילוי, ועובדתית בכל הארץ יש בעיה של אלכוהול בקרב בני נוער, ועכשיו גם המבסוטון נכנס לעניין, דווקא בנושא הזה נוכחתי לדעתי שכמה שהילדים באים מאזור ומשפחה טובה יותר הם יותר שותים אלכוהול ומשתמשים בסמים, כניראה שהחיים יותר מדי טובים הם נהיים משעממים והילדים מנסים בכח לגוון, למצוא ריגושים, או להתבלט מעל השאר. הבעיה בפ"ת בטח לא גדולה יותר מערים אחרות, זו בעיה של כל הנוער בישראל, שהולך ומידרדר, ההורים אנשים קריירה, משקיעים פחות בילדים, התחרותיות מאוד גדולה אצל הילדים, תופעת העדר, ומהר מאוד כולם שותים, סמים וכו', לכי לרעננה ותראי כמה ילדים שם שותים ומעשנים, אני חותם לך שלא פחות מפ"ת, אני כבר לא מדבר על ת"א ששם בכל מכולת שניה ניתן להשיג סמים והתופעה אפילו יותר חריפה.

דנית666

New member
זה לא קשור לדשא של השכן...

בסופו של דבר לא מעניין אותי מה אצל השכן (אם יותר טוב או פחות טוב), מה שמעניין אותי זה מה קורה בעיר בה אני גרה ואיך אפשר לשפר דברים.... בתקווה לעתיד טוב יותר :)

דנית666

New member
ראש פינה

נוצר מצב של אדישות מאנשי השכונה וגם של המשטרה שכמו רובוט באה בקביעות ומגרשת אותם ואחרי כמה דקות הם חוזרים חזרה...

צודק. אבל,

גם אני ישבתי בהצגה, אבל בבית החייל בת"א. מקדימה. גם שם אנשים דיברו, ויותר מזה, מישהו קיבל טלפון, ענה, ודיבר!! מרגיז, וקורה בכל מקום. סרט- במוצ"ש הייתי בסרט בקניון הגדול- כמה דקות אחרי תחילת הסרט נכנסה קבוצה די גדולה של ילדים, תפסו יותר בערך שורה וחצי. היה מדובר בילדים בגיל חטיבת הביניים שמה שהיה נורא חשוב להם שאותו רגע זה ליד מי הם ישבו- בלגן ועצבים מצד הקהל- סדרן אפילו לא היה שם. אבל גם כשישבתי בסימנה סיטי אנשים כנסו באיחור- זה קורה בכל מקום. ודרך אגב- בסינמה סיטי כן הסכימו למקור לנו כרטיסים לסרט שהתחיל חמש דקות קודם. בקיצור- בכל מקום יש אנשים כאלה ואנשים כאלה, אי אפשר להילחם בזה. ובמקום להתעצבן, אולי אפשר להניח שהאדם שצופר לך ברמזור מאחר לפגישה מאוד חשובה שתקבע את ההמשך שלו בעבודה, או האדם שענה לטלפון בסרט לקח את אח שלו להתאוורר קצת כי אבא שלהם שוכב בטיפול נמרץ. גם אם זה לא, זה עדיף על להתעצבן.

ימי6

New member
תמיד יש מה לשפר

עבדתי בכפר סבא וברעננה דיי הרבה זמן, שם הם לא מצפצפים שמתחלף הרמזור (גם אם הרמזור קצר) ופה בפ"ת כל הזמן הנהגים מסביבי מצפצפים יש פה משהו באווירה לא נינוח שכל אחד יפיק מעט מסקנות לעצמו וישפר את המרחב האישי שלו ללא פגיעה באחרים.

מטאל1

New member
לרון, דנית וימי

קראתי את התגובות פה ואם אני ינסה לסכם כך במשפט מהדברים שנאמרו פה, אז אני מבין שכל עוד המצב בארץ יותר גרוע מפ"ת עדיף שהמצב ישאר כך ולא יותר גרוע? ותזכירו לי מה המצב בפ"ת? תזכורת לבעלי זכרון קצר: 1. לפני חודש מישהו רצח את אשתו בפ"ת. 2. לפני שנה לערך נמצא גולגולת של נרצח בפח אשפה. 3. חבורת נאו-נאצים התגלתה בפ"ת. 4. ידיעה בעיתוני סוף השבוע, חבורה של בני 18 נוסעים עם מכוניתם באישון לילה ליד נערות צעירות כשהם כובשים מסכות. ונניח לצורך הדיון פ"ת היא עיר פחות אלימה משאר ערי ישראל, שהמצב ישאר כך כל עוד לא יותר גרוע? ימי, את אכן צודקת, לצורך הדיון מה גילך? כשאני נוסע בכ"ס ורעננה(ואני הייתי שם שנתיים ועכשיו פעם בחודש) כשירוק לא מצפצפים ואם מצפצפים זה באמת משהו מינורי בשביל להעיר אותך, דוגמא נוספת נהגים באזורים אלה שסוטים מנתיב או שאתה מבין שמשהו לא בסדר, אתה מוצא את עצמך מגלה שאותו נהג שהיה לפניך עשה זאת כי לצורך הדוגמא היה חפץ על הכביש שהפריע, אתה מבין את הרציונאל, בפ"ת הנהיגה על הכביש מאוד מזכירה לי את הודו, אין חוקים. נאמר פה ואני מצטט "תחשוב שזה מקרה חרום", אז זה לא מקרה חרום, והינה הוכחה, אותו רמזור שדיברתי אליו, זה רמזור לפניה שמאלה שאני ממתין בו כל יום כן, זה רמזור שאחרי אין ספור עמידה בו, אני יכול לומר בבטחון מלא, שהנהגים שעומדים מאחורי יודעים את תזמון הרמזורים באותה צומת, ואיך שנגמרת הזרימה של המכוניות מכיוון אחד, כל הנהגים יודעים שעכשיו יבוא ירוק לרמזור שלנו ועוד כשאדום! הם מצפצפים, איך אתה מסביר "מקרה החרום" הזה כל יום? באותו רמזור?

chos

New member
מה אלים בסיפור עם המסכות?

כולה כמה צעירים שצעקו שלוווווםםםםםםםםםם על אנשים והבהילו אותם. זה לא כל כך בסדר אבל שאלה יהיו הצרות שלנו. זה שאנשים שצופרים כל רגע זה באמת מעצבן.

אלימות

אכן פ"ת היא יחסית לא אלימה. אי אפשר לדבר במקרים כאלה במספרים, אלא באחוזים. אתה רוצה לומר לי שאתה מצפה, בעיר כ"כ גדולה, שלא יהיו מקרי אלימות או רציחות. בואו נהיה ראליים- זה בחיים לא יקרה, ולא משנה מה המשטרה עושה ומה היא הענישה. ובעניין כ"ס- רעננה- לצערי הייתה תקופה, לא מזמן, שנאלצתי לנסוע שם ברכב כל יום במשך כמה חודשים טובים. הנסיעה שם הייתה בדיוק כמו בפ"ת. אפילו זכיתי לאיום על חיי, מאדם דתי, בשעת בוקר מוקדמת מאוד של ערב חג, בגלל שנסעתי על 50 קמ"ש ובכיש של 50 קמ"ש מלא רמזורים! אז אני לא אקום ואגיד ש'הנהגים' בכ"ס- רעננה כל הזמן צופרים ומאיימים. כיום אני נוסעת בכבישי פ"ת כל יום, ולא זכור לי מקרה חריג של מצפצפים.

Unsteady7

New member
כמה שטויות רשמת

נראה שיש לי דעה קדומה על העיר הספציפית, אם כך, למה אתה לא עובר לכפ"ס או רעננה אם אתה כל כך מרוצה? יש את הבעיות הללו בכל עיר ועיר, אתה לא יכול להשוות ולהוות פרמטר של בין רעננה לבין פ"ת או כפ"ס לבין פ"ת שהרי האוכלוסיה בפ"ת גדולה פי כמה מבחינה כמותית.... מה גם שתרבות הנהיגה וכנ''ל לגבי ההתנהלות בבתי הקולנוע וכיוצא בזה מתרחשת בכל עיר, כידוע, פ"ת היא אחת מהערים הגדולות בישראל, ויחסית לערים אחרות היא נמצאת בתחתית מבחינת מקרי הפשע והאלימות, לתשומת ליבך.

למעלה