כי תמיד עושה לי טוב

RIDE TO LIVE

New member
אני מעדיף את הגרסה הזו לגשם

arieltr

New member
שמע, אני מאוד מפחד ללחץ PLAY על הלינק

מזיכרון, הקול של בוני טיילר צרוד לטובה, עמוק ולא רע בכלל, אבל תמיד היה עטוף בצליל האייטיזי האובר מופק ומעיק ומה לא. כלומר בדיוק ההיפך מהאורגניות של CCR.

מעשרות השירים האדירים שנוצרו אי פעם על ידי פוגרטי והחבורה שלו, השיר הזה בפרט, בסבירות מאוד מאוד גבוהה, האהוב עלי מכל הלהקות האלבומים והשירים שאי פעם שמעתי. מאוד קרוב ללב. לא מקריות שזה הלינק הראשון ששמתי שם

RIDE TO LIVE

New member
תלחץ תלחץ, אני מחזיק לך את היד...

סאונד אייטיזי זה נכון. אבל עם עוצמות ווקאליות כאלה אני מוכן כל סאונד.

Celluloid Hero

New member
הכי עמוק ואפל שהיה להם

מבחינתי זה השיר למטה. תלייה עצמית עם בגד מאולתר, רק עם השיר הזה ברקע. אגב- יסלחו לי האדונים ניל יאנג וקורט קוביין- CCR זה ההגדרה המילונית כמעט של- It's better to burn out Than to fade away. שישה אלבומים בשלוש שנים? בחייאת מי עושה כאלה דברים לעצמו ב 1969? (שלושה אלבומים באותה הפאקינג שנה). יש סיבה למה הם היו כל כך טובים, ולמה הם נגמרו כל כך מהר.

arieltr

New member
מה שנהדר אצל הקרידנס

זה שהכמות האדירה הזו של אלבומים בזמן כזה נתמכת ע"י שירים שאיכותם המשובחת (טוב זה אינדיוידואלי, אבל אני אהיה סנוב בכל זאת) חצובה כל כך עמוק אל תוך הלב ,המלודיות, הגיטרות, הצליל והקול של פוגרטי. זה לא עוזב.
להקת הרוקנרול הכי טובה שהייתה בין האטלנטיק לפסיפיק.

מחוץ לרוקנרול, יש לי עוד מוסיקאי מהמשובחים שאני יכול לחשוב עליהם שהוציא שלושה אלבומים ב-1969 שהם הטופ שבטופ חובה בכל מדף מוסיקה בייתי. אבל זה לא רוקנרול, אם כי איכות (וגם תוכן) המוסיקה מאוד 'בוערת' ו'פנימית' כמו ברונקרול המשובח של CCR.
ולמעשה עפ"י הדיסקוגרפיה שלו הוא הוציא 8 אלבומים בין השנים 1969-1971. מתוך השמונה אני מכיר רק חמישה.

לזיכרוני כבר דיברנו על האדון המכובד הזה, הנה מהאלבום הראשון שהוא הקליט ב-1969 (זה לא 1973)(וזה בטוח יעיר את מי שעוד לא נפל מהמיטה):
[URL]http://www.youtube.com/watch?v=aMtmV4TzbWc[/URL]

CCR היו גם שוס גדול בארץ

בנקודת זמן כלשהי ב-1969-70 הם היו יותר מושמעים כאן ברדיו מהביטלס או שהיו להם יותר להיטים מהביטלס, משהו כזה. אין לי מושג מי העורכ/ים ברדיו שהיו אחראים לכך. אפילו בטלוויזיה של רוממה הקרינו לפחות קליפ אחד שלהם, באותם ימים - למיטב זכרוני הקליפ המצורף. רק בשחור-לבן, כמובן.
&nbsp
ממרחק הזמן, אנשים שוכחים שגם בשיאם, קרידנס היו "אאוטסיידרים", שלא ישבו בנוח באף משבצת של הרוק האמריקאי. המבקרים השתטחו לרגליהם, וההיסטוריה לצידם. אני לא ממש יודעת כמה הם הצליחו מסחרית, מעבר לסינגלים.

RIDE TO LIVE

New member
Spell on You באמת יחיד ומיוחד אפילו גילמור עשה אותו.

I Put a Spell on You - David Gilmour - Mica Paris - Jools Holland

זה לא שיר מקורי של קרידנס

במקור זה שיר של screamin' jay hawkins, זמר R&B מהדור הישן. לשיר יש עשרות (מאות?) קאברים.

למעלה