כי לאה איננה

כי לאה איננה

יקיריי, האם מישהי/מישהו מכן/ם יודע/ת את מילות השיר "כי לאה איננה" שכתב אברהם שלונסקי לזכרה של הדגולה לאה גולדברג. והאם זו/זה שיודע/ת מוכן/ה לשתף גם אותי? נא עיין בפורום הפמיניסטי של הגשרים... אני גשרות לכל מילותיך...

מוגג

New member
לצורך הפרוטוקול

ייכתב נא, כי אין ברשותי פואמה זו עימך הסליחה ואביך המחילה.

זה לא היה בדיוק ככה

בראשית בראתי את השמיים ואת הארץ אחר כך את דודו טופז - והוא כבר המשיך משם. כל הסיפור הזה של "אתה התחלת", "הוא התחיל", "המורה תגידי לו" מאוד לא מקובל עלי. אני לא כאן בשביל להיות שוטר. ברור? הזמן שלי מאוד יקר ואם זה ימשך ככה אני פשוט אפריד ביניכם. ההתנהגות שלכם בזמן האחרון פשוט בלתי נסבלת. ועם כל השרשור הזה. את השיר עוד לא קיבלתי. למה אתם מחכים?

shellyland

New member
אומרת מי שאומרת

שעד שבאת לחיי באמת חשבתי שאני חסרת סבלנות, אבל אתה מגדיר את המושג מחדש! וציטוט, לא מלאה גולדברג: למה את אף פעם לא שמחה, אין לך מנוחה, תמיד רוצה הכל, בבת אחת? אם תהיה ממש סבלני, אולי רשף יסביר לך על מי נכתב השיר.

../images/Emo105.gif

לא רק היא יודעת לקפוץ. ותשובות אין... נפרדנו כך. היטב היטב חרה לי, הערפל בינינו כחומה, זאת הטפה שעל ידי נותרה לי טפת סגריר ודאי היא לא דמעה. לדור הזה הבכי הוא כלימה. הוא לא יבכה על אהבה גוססת. ביום הדין ובלילות החסד אדיש וגא הוא לא יוריד דמעה. נפרדנו כך. הרחוב המה, המה, דחפני איזה הלך, ומנגד הערפל תלוי כהנומה. מאין בלבי חדווה חוגגת? אולי, בכל זאת, זו היתה דמעה (לאה גולדברג)

Idan91

New member
אוף!!!!

כתבתי עכשיו הסבר על כמה שחיפשתי הכל בשבילך, ואז הכל נמחק. אז אסביר שוב: היה לי נורא קשה למצוא את הספרים של שלונסקי במדור השירה בספריה (זה כאילו לפי א'-ב', אבל לא ממש). אחרי שמצאתי, ישבתי ועברתי על רשימות השירים מכל הספרים שהיו שם (ומדי פעם לא התאפקתי, בגלל כל מיני שמות, והצצתי בכמה וכמה שירים). אין תוצאות. אח"כ היה שיעור ספרות, ושאלתי את המורה אם היא יודעת אם השיר הזה נמצא באיזה ספר, והיא אמרה שהוא הקריא אותו באיזו עצרת (אם אני זוכרת נכון, לא הייתי בהקשה מלאה..), ובכל מקרה, הוא מת לא הרבה זמן אחריה, כך שאם השיר אכן נמצא בספר כלשהו שלו, סביר להניח שזה ספר שיצא אחרי מותו. ובקיצור. וגם חיפוש בגוגל לא הניב תוצאות. נו, ניסיתי.. בכל מקרה, אם איזה מקור חוץ-וירטואלי מביא לך את המילים, עדכן אותנו גם פה.

קודם כל ../images/Emo51.gif../images/Emo24.gif

אכן כך הדבר, שלונסקי נפטר זמן קצר אחריה. אם אינני טועה השיר גם הולחן ובוצע על ידי אריק איינשטיין, אבל זה ממש הימור. יש איזה אוח אחד שהבטיח לעזור...
שוב, תודה. נפרדנו כך. היטב היטב חרה לי, הערפל בינינו כחומה, זאת הטפה שעל ידי נותרה לי טפת סגריר ודאי היא לא דמעה. לדור הזה הבכי הוא כלימה. הוא לא יבכה על אהבה גוססת. ביום הדין ובלילות החסד אדיש וגא הוא לא יוריד דמעה. נפרדנו כך. הרחוב המה, המה, דחפני איזה הלך, ומנגד הערפל תלוי כהנומה. מאין בלבי חדווה חוגגת? אולי, בכל זאת, זו היתה דמעה

Idan91

New member
אין שיר בסוף ההודעה.

שוב תצטרך לפצות בשניים.

תגיד משהו, גשרים ../images/Emo141.gif

זה לא אתה, שכיכב פעם בפורום סרטים עם הניק "עוגי" או "UGI" ? וצר לי, אני לא יודע לצטט שירה, למרות שגם אני מאד בעד לאה גולדברג.

shellyland

New member
נו, בואו נראה מי הפנים את החומר

מלפני כמה שבועות - איזה סוג של שיר זה?

אוֹחַ

New member
אני! *אני* גשרים לכל מילייך.../images/Emo140.gif

"סונטת זה"ב". את מחלקת כוכביות?

shellyland

New member
אם רק נדע לדבר אהב"ה הכל יסתדר

ואם תדע מאיפה לקוח הציטוט שבכותרת, תקבל עוד

adipo

New member
לדבר אהבה

מילים ולחן:ידאל בשן ידענו כבר ימים קשים מאלה ראינו כבר לילות בלי צל של ענן ורק כוכב קטן יאיר לאלה שיש להם מקום בלב מספיק לכולם אם רק נדע לדבר אהבה הכל יסתדר אם רק נדע לדבר אהבה כשאני נפגע כמעט שוכח כשאני אוהב כל כך מתרגש ואם לכל אני כמעט סולח משם בא הכח לתת את כל מה שיש אם רק נדע לדבר אהבה... אם נסתכל ישר בגובה העיניים נוכל לומר הרבה מילים מילים של אהבה אם יש מקום בלי דאגה צריך לומר כפליים לומר הרבה מילים יפות מילים של אהבה אם רק נדע לדבר אהבה... שיר יפה

למעלה