כיתת תקשורת בביה"ס רגיל

schlomitsmile

Member
מנהל
הכל תלוי בנפשות הפועלות
אם יש שם מורות שהן נשות מקצוע ראויות לשמן,
אז הן תדענה איך לעבוד איתו והמקרים האלה ילכו ויתמעטו,
וכשיקרו- לרוב הם תתמודדנה בעצמן.
אם לא- לא.

TikvaBonneh

New member
אצלנו ההורים הביאו סייעת מטעמם

ומנתח התנהגות שינחה אותה, כדי לפתור בעיה התנהגותית של הבן שלהם.
לצוות אין כלים לפתור בעיות התנהגות. הידע והניסיון שלהן הוא בבעיות תקשורת ובלקויות למידה. הן יודעות לתווך חברתית, לפרק משימות, אבל לא יודעות כיצד למנוע התקפי זעם.

TikvaBonneh

New member
כולנו חתמנו שאנחנו מסכימים

אנחנו כיתה מאוד מגובשת, ואף אחד לא יכול לעמוד בפנינו. חמישה זוגות בולדוזרים שעומדים בשורה

ראיתי במסמך של משרד החינוך

שיש בו הנחיות להשמה, שכיתות קטנות בבית ספר רגיל מכל הסוגים מיועדות לתלמידים שלא מסכנים את עצמם או את הסביבה.
לכן נראה לי שעם התקפי זעם סבירים ולא קיצוניים אפשר להתמודד בכיתת תקשורת.
אני מניחה שעם ילד מאוד אלים ייתקשו להתמודד.

dina199

New member
ללא קשר למסגרת חינוכית , אם הילד סובל

וזה מתבטא בהתפרצויות זעם ובריחה מהכיתה - זה אומר שהמסגרת לא מתאימה. להשעות ילד במצוקה זה לא הפיתרון.

avigailt

New member
אין ספק שזה לא הפתרון

אבל מצד שני אין מצב לשלוח אותו לביה"ס הנוכחי, הילד עדיין בבית כבר שבועיים כי נציגת החינוך בעירייה חולה ואין אחר שיכול לעזור, מדינת חלמאים

dina199

New member
אם כך לא הבנתי.

באיזו מסגרת רשמית הוא עכשיו שממנה הוא בורח ויש לו התרפרצויות זעם ?
חשבתי שהוא כבר הכיתת תקשורת

ובאיזו שנה מדובר ?

avigailt

New member
הוא בכיתה ד

נמצא בכיתה של לקויי למידה חינוך מיוחד בביה"ס רגיל

dina199

New member
עכשיו יותר ברור

בד"כ כיתת ליקויי למידה זה מקום גרוע מאוד עבור א"סים.. אמנם חינוך מיוחד, אבל אין שם לצוות שום הבנה בספקטרום האוטיסטי..
לכן הם רואים בכל דבר שהוא עושה 'בעיות התנהגות'.
אם כך נראה לי שאין לך מה לפחד מכיתת תקשורת. יש סיכוי שאם הוא ייכנס למקום צתרימתאים, התפרצויות הזעם ייפסקו לבד

dina199

New member
צר ל להגיד לך , אבל יהיו עוד הרבה

תסכולים במפגשים עם המערכות הבירוקרטיות .

1אילת2

New member
מה ברור, מה?

הוא לא היה "א"ס" עד לפני שלושה שבועות. וכיתת ליקויי למידה מארחת ילדים שליקויי הלמידה שלהם היא הבעיה הכי קטנה שלהם. כולם סובלים מADHD ובעיות רגשיות. רובם מטופלים בריטלין ובתרופות נוגדות חרדה. חוץ מהאבחון הרשמי לא השתנה שום דבר. לא אצל הילד ולא אצל הצוות.
כיתת תקשורת היא לא תמיד המקום המתאים. לפעמים זה בגלל הילדים האחרים, לפעמים זה בגלל הצוות, לפעמים זה בגלל בית הספר, לפעמים פשוט זו מסגרת לא מתאימה. גם כאשר זו מסגרת מתאימה מאוד זה תהליך. הילד לא יפסיק את התפרצויות הזעם ביום שבו הוא יכנס לכיתת התקשורת וגם לא אחרי יומיים וגם לא אחרי חודש. זה תהליך שלוקח חודשים ארוכים ויכול להגיע גם לשנים. בינתיים הוא ימשיך להתפרץ וימשיכו להתקשר אליה וימשיכו להשעות אותו.

על סמך מה את זורקת כל מני הכללות

כאילו התלמידים בכיתת ליקוי למידה סובלים מחרדות ובעיות רגשיות שליקוי הלמידה הם רק חלק קטן מהבעיות שלהם?
גם אם זה נכון למקום אחד, זה לא בהכרח נכון למקומות אחרים.

ואגב, ריטלין ניתן להפרעת קשב לא ללקויות למידה

ואני אישית מכיר כיתת מחוננים אחת שרוב התלמידים שם היו על ריטלינים, ובלי שום בעיות רגשיות....

dina199

New member
מה שברור שהוא סובל בכיתה הנוכחית.

גם אם יגידו שאני לא מכירה את הילד ואת המקרה , זה ברור. אחרת האמא לא הייתה פונה לעזרה כאן.
אי אפשר לתרץ התפרצויות זעם ובריחה בהסברים אחרים. (למשל 'בעיות התנהגות')
סבל זה סבל , ללא קשר מה הייתה 'ההגדרה' של הילד קודם או מה היא עכשיו.
גם אם לא ידעו שהוא א"ס (הרי הוטא א"ס בכל מקרה
, לא האבחנה הפכה אותו לא"ס) , לפי התנהגות של הילד רואים שזה מקום שלא מתאים לו (הוא סובל שם , אני מקווה שגם את מסכימה שהתפרצות זעם = סבל , ולא פינוק למשל).
נכון שגם כיתת תקשורת זה לא תמיד גן עדן. אבל זה מקום להתחיל (בו אמורה להיות הבנה) לילד בספקטרום.

מאמאתוש

New member
יכולה לומר לך שאצלנו בבית הספר

לא משעים את הילד. אבל אם לא מצליחים לשכנע אותו אחרי שכל הצוות מתגייס לנסות להחזירו לכיתה, כן מדווחים להורים שהוא מחוץ לכיתה. לא קראנו מעולם להורים שיקחו ילד אם הוא לא סיכן את עצמו או את הסובבים אותו. אני מורה בבית ספר רגיל כיתת תקשורת. אנחנו גם יודעים לזהות דקה לפני שזה קורה ומנסים להתמודד ולהקל עליו בתוך הכיתה, כך שהוא לא צריך לברוח. אם ילד מרגיש מוגן ובטוח בכיתה שלו, הוא לא בורח.

למעלה