כיתת פדד?

כיתת פדד?

האם ילדו של מישהו בפורום לומד בכיתה תקשורתית בבית ספר רגיל או במסגרת אחרת? ואיך ניתן לתאר את מסגרת הלימודים, שהכי מתאימה או שלא לילדים עם בעיות תקשורת ועוד בעיות..., האם המסגרת תורמת ואיך היא תורמת לילד? אשמח לקבל תשובה. תודה

אלי ו.

New member
כן

הבן שלי לומד בכיתת פדד בבי"ס רגיל. היתרונות - יחס מספרי טוב של מטפלים לילדים. שזה אומר כיתה של 8 ילדים, 2 מורות (כל אחת בזמן אחר) 3 סייעות (תמיד 2 עם הכיתה) מרפאה בעיסוק, קלינאית תקשורת, ריפוי באמנות וכו'. - מטפלים שמכירים את דרכי העבודה עם ילדים מהספקטרום. - אפשרות שילוב בצורה מבוקרת. (לשיעורים מסויימים ולא לאחרים) בכיתה כזו ניתן למצוא מענה ספציפי יותר לבעיות של הילד. זאת לעומת שילוב בכיתה רגילה בו המורים לא תמיד יודעים איך להתייחס לילד, הסייעת בד"כ היא בחורה צעירה שמעולם לא עבדה עם ילדים מהספקטרום וכו'. החיסרון כמובן הוא שמדובר במסגרת של ילדים עם בעיות תקשורת שנמצאים עם ילדים אחרים עם בעיות תקשורת. בכיתה של בני יש גם "חונכים" מהכיתה המקבילה כך שאפשר לצמצם את הבעיה אבל לא להעלים אותה. קשה לענות מה "הכי מתאים" מכיון שלכל ילד יש בעיות אחרות ולפיכך פתרונות אחרים. במקרה שלנו הבחירה היתה בין שתי אופציות שנראו טובות, שילוב בכיתה רגילה מול כיתת פדד, כיום אני די מרוצה מהבחירה שעשינו.

בית ספר לחינוך מיוחד

הבן שלי לומד בבית ספר לחינוך מיוחד בכיתה קטנה, והוא ילד פדד היחיד. אין הם מדגישים את הפן הלימודי, כי הבעיה שם היא יותר רגשית ואולי אף פיגור קל? אין לו שום מוטיבציה ללמוד. המורה מאוד נחמדה, אך אולי אינה יודעת לתקשר עם ילד פדד. גם שם מקבלים ריפוי בעיסוק וקלינאית תקשורת. ויש חונכים. אך אין לו עם מי לשחק. אין לו את מי לחקות. הוא ברמה הכי גבוהה שם. אולי בכיתת פדד יהיה לו טוב יותר והוא יקבל מוטיבציה ללמוד. ואולי ילמדו אותו באופן מקצועי לתקשר עם ילדים בני גילו ולא להיות תקוע רק בעולם שלו. אנחנו מתלבטים. כי להעביר למסגרת עלול להיות טראומטי. בכל מסגרת נשארנו זמן רב בגלל הפחד ממעברים. (בעלי כלל לא מוכן לשמוע על כך). מה ניתן לעשות ואיך לחשוב?

רימונה1

New member
מוכר

האם עושים איתו עבודה חברתית במסגרת הכיתה שלו, תיווך ליצירת קשר עם חברים או משחק משותף איתם? האם ניסתים לכתוב לו סיפור חברתי? אני עובדת כקלינאית עם ילד בכיתת של לקויי למידה ואנחנו מתלבטים איך להוסיף לו שעות של תמיכה בתוך בית הספר- סיוע וקלינאית מה הבן שלך מקבל וכמה?

גם בני לומד בכיתה כזאת

בנוסף למה שאלי ציין העבודה הלימודית ניתנת לפי רמתו עבודה איניבידואילית עם כל ילד בחשבון והבנת הנקרא בבית הספר של בני לפי מה שהבנתי הישנה כיתה מגבילה רגילה שמאמצת את הכיתה פדד וישנם פיעולויות יזומות משותפות להם כך החסיפה לתיקשורת רגילה גדולה יותר

doroniz

New member
קשה להכליל

הבן שלי למד שנתיים בגן תקשורתי מצוין בחיפה וכאשר עברנו לצפון הוא שולב בבי"ס תקשורתי (חינוך מיוחד) שיש בו כיתת גן. עם ההתקדמות שלו בתחומים שונים חשבנו אנחנו (ההורים) וגם צוות ביה"ס שנכון יהיה להעביר את עומר לכיתת PDD בבי"ס רגיל. לפני שבוע התקיימה ועדת השמה - עומר חוזר לבי"ס שהיה בו עד לפני שנה מפני שהכיתה לא מתאימה לו. יותר נכון לומר - צוות הכיתה לא השכיל לקדם את עומר. כך שיחס טוב של צוות לילדים אינו מספיק. הצוות צריך להכיר את הלקות בכללותה ואת הילדים בכיתה כפרטים על-מנת שיוכלו לקדמם כל אחד ואחת לפי יכולתם וצרכיהם. לעומת זאת, ישנם מקרים אחרים של כיתות PDD בבתי ספר רגילים שמצליחות לקדם את הילדים. ההצלחה (או אי-ההצלחה) היא שילוב של מספר גורמים שהעיקרי שבהם הוא הצוות ורגישותו לצרכי הילדים. דורון.

למעלה