בקר טוב, המספר: הבאת לנו דוגמא של סיפור ארץ ישראלי. האם אתה יכול להצביע על מאפיינים של סיפור ארץ ישראלי לעומת סיפורים של עמים אחרים (מבחינת דמויות, מוטיבים וכו'). תודה מראש
כמו שאני מבין את העניין - ויתכן שאיני מבין את העניין - וכמו שאני מכיר סיפורי עמים הם לא בהכרח מצואתיים: מלך ומלכה - פיות - שדים - ועוד נושאים שנוצרו במוחו של האדם. סיפורי ארץ ישראל קרו והתרחשו - חלק מהאנשים עוד ישנם חיים כאן עמנו. סיפורי ארץ ישראל קרו והתרחשו במקומות מסוימים - אפשר לנסוע למקומות הללו ולראות אותם לבקר בהם לחוש אותם למשל כשאני מספר את סיפור אהבתם של איתמר בן אב"י ולאה אבו שדיד - אני מספר זאת ליד המרפסת ממנו היא צפתה בו - זה מוחשי - כאן ועכשיו. לגבי סיפורי עמים אחרים לא יודע להגיד כי לא הייתי שם - מכיר את הסיפורים מהספרים ולא יותר לאחר הרבה עיבודים. עוד דבר - סיפורי ארץ ישראל צעירם - כמו שאמרנו האנשים שפעלו בהם עדיין כאן או חלקם לפחות - כך שהסיפור לא עבר המון עיבודים - לעמות סיפור עם עתיק שעבר מדור לדור ומתרבות לתרבות והכי חשוב - אי מתחבר לזה - אני חי את זה - אני אוהב את האנשים הללו - כבר כתבתי את ההתרגשות לפגוש אנשים כמו ברן - בני מייטיב - שבו ואחרים. מקווה שעניתי לך יום נעים יורם.