כיתה PDD בתפקוד גבוה

sharsin

New member
כיתה PDD בתפקוד גבוה

בני בן 10 נמצא בכיתה קטנה בבית ספר רגיל, הוא בתפקוד גבוה, בעבר היה לי חשש להכניס אותו לכיתה תקשורתית כי כשהיה בגן תקשורתי בדיוק שנה לאחר האיבחון (בגיל 4)היו ילדים בתפקוד נמוך מאוד בני היחיד שדיבר ולכן המצב השפיע עליו ומצבו התדרדר. השאלה שלי האם יש כיתות PDD בתפקוד גבוה או שבכיתה כזו נמצאים ילדים מעורבים ברמות התפקוד. אני צרכה לעבור ועדת השמה ואני ממש מתלבטת אם להשאירו בכיתה הקטנה, בני מתקשר ומדבר,עצמאי ואהוב על חבריו. בכיתה הקטנה יש לו רק שעה טיפול רגשי עם עוד 2 ילדים עם PDD ושום דבר מעבר. אני יודעת שבכיתה התקשורתית הוא יקבל הרבה יותר. אשמח אם תשתפו אותי מנסיונכם האישי.

זה משתנה מכיתה לכיתה, ממקום למקום.

את צריכה לבדוק את כיתות התקשורת במקום מגורייך. תנסי לחפש פה או במקומות אחרים הורים שיש להם ילדים בכיתות תקשורת באזורך והם כבר יוכלו לענות לך מידע שלהם. מנסיוני, ככל שהילד גדל עולה הצורך בדרך כלל בכיתת תקשורת.

הדרית30

New member
לא הייתי מחליפה מקום מוצלח

אם טוב לו בכיתה שבה הוא נמצא, לא הייתי נוגעת. למה לך להמר על משהו שיכול להיות פחות מוצלח. בכלל, בעולם אידאלי, ילדים עם בעיות תקשורת צריכים להיות עם ילדים שיש להם קשיים אחרים. בעיני זה הרבה יותר מוצלח. הבעיה בכיתות קטנות היא שהן הרבה פעמים לא מוצלחות עבור ילדינו. הרבה פעמים יש שם ילדים מרקע בעייתי שלא פנויים להכיל את ילדינו. אם המסגרת הזאת במקרה שלכם מכילה ותומכת, זה שווה יותר מכל הטיפולים יחד שהוא יקבל במסגרת תקשורתית.

schlomitsmile

Member
מנהל
הכל תלוי בנפשות הפועלות מסכימה עם חמסה בעניין זה- רצוי לפגוש את מחנכת הכתה הרלוונטית, לשמוע ממנה על הכתה, על דרכי העבודה, על היחסים בין ילדי כתתה לילדי השכבה, איך מתייחסות המורות בכתות הגדולות, וחשוב גם להתרשם מאישיותה. ה
שלי היה בכתת תקשורת מג' עד ו'. הוא אמר שנעים לו שם, כי "שם כולנו מבינים אחד את השני יותר טוב". כלומר התרומה של כתת תקשורת מעבר למה שהמבוגרים נותנים, עשויה להיות גם בעצם המפגש עם עוד ילדים א"סים. ולא משנה מה רמת התפקוד- בכתתו היו מכלמיני רמות תפקוד. לי אגב יש נסיון הפוך משל חמסה- ה
לומד היום בחט"ב בשילוב יחידני. כאמור- הכל תלוי בנפשות הפועלות, וזה נכון גם לגבי הילד, כל אחד ומה שמתאים ונכון לו, וגם זה עשוי להשתנות מעת לעת

asa112

New member
כדאי לך לברר על כל הכיתה ספציפית

שקיימת באזור שלך. וגם איפה יש מקום פנוי. בעיקרון כיתות PDD מעורבות. לפעמים יוצא כך, שרוב ילדים בכיתה באותה רמת תפקוד או, אם בעיר גדולה פותחים 2 כיתות, אז יש אפשרות לעשות מיון. בכיתת PDD יש טיפולים פרטניים - בדרך כלל חצי שעה טיפול רגשי וחצי שעה ריפוי בעיסוק, אבל לא היתי בונה על טיפולים האלו - בן שלי היה בכיתה PDD ולא הרגשתי שטיפולים נותנים לו משהו, כי רמה של חלק מהמטפלים היתה נמוכה מאוד. אם ילד שלך מרגיש טוב בכיתה קטנה, לומד, מתקדם, יש לו חברים (בהרבה מקרים זה לא כך, כי צוות לא מכיר בעיות של PDD), אז לא בטוח , שכדאי לך להעביר אותו רק שיקבל יותר טיפולים.

למעלה